❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT Nanostation M5 prvni realne testy (nic moc teda)
Re: UBNT Nanostation M5 prvni realne testy (nic moc teda)
tak to zatim vysledky nic moc
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Hm. Takze v čem je to lepší než 2x CM9 proti sobě v NSTREME přípdně TURBO ?
0 x
soucez píše:Hm. Takze v čem je to lepší než 2x CM9 proti sobě v NSTREME přípdně TURBO ?
Nikdo tady ale neříkal, že je to lepší, dokonce to není ani lepší než jedna karta v turbu ;)
0 x
hmmm, s novou v4rc1 jsem na stole v Nku dal 66Mbit HD a evidentně zařízení (alix) už nestíhal což je extrémně divný protože v nstreme2 dával 90Mbit FD s R52H v Ačku a tady nedá ani tohle. Možná je to způsobený nedolazením ovladačů nebo tak ale hlavně doufám, že nějaký výpočty nedělá CPU pro Nkovou kartu což by vedlo právě ke snížení propustnosti. No a taky hlavně musim podotknout, že pokud je signál lepší než -60dBm tak to frčí, jakmile se dostane pod tak už to jde do kopru. Když si vemu že na 1Km v limitech je signál právě těch cca -60dBm podle výpočtu a ve finále je ještě menší, tak vůbec nemám důvod to dávat ven protože atm Nko prostě umře a jenom bude zasírat kanály.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Leeonek píše:soucez píše:Hm. Takze v čem je to lepší než 2x CM9 proti sobě v NSTREME přípdně TURBO ?
Nikdo tady ale neříkal, že je to lepší, dokonce to není ani lepší než jedna karta v turbu
Dají se ty MIMO shity použít jako klasická NS5 u klienta? To by asi neměl být problém že?
0 x
někdo psal že to Ačko neumí.
0 x
soucez píše:Leeonek píše:soucez píše:Hm. Takze v čem je to lepší než 2x CM9 proti sobě v NSTREME přípdně TURBO ?
Nikdo tady ale neříkal, že je to lepší, dokonce to není ani lepší než jedna karta v turbu
Dají se ty MIMO shity použít jako klasická NS5 u klienta? To by asi neměl být problém že?
Fungovat to funguje, ale jen za specifických podmínek a nastavení, firmware který bude mít plnou podboru áčka teprve bude.
0 x
Někdo psal že tam chybí nastavení módu 802.11 a to je bohužel fakt.hapi píše:někdo psal že to Ačko neumí.
soucez píše:Dají se ty MIMO shity použít jako klasická NS5 u klienta? To by asi neměl být problém že?
Zatím jsem to nezkoušel jestli se to umí připojit k normálnímu Ačku, skončil jsem na stole tím, že nebylo kam zadat wep :) na lokalitě kde jsem ho chtěl zkusit bohužel nemám jinou možnost, protože jsou tam klienti připojení Compexama WPE54AG a ten v klientu nic novějšího neumí
0 x
Tak já už to mám nasazeno jako klasickou 5ku, v "a" módu jede zcela bez problému. Je to nasazeno proti klasické CM9.
0 x
hapi píše:hmmm, s novou v4rc1 jsem na stole v Nku dal 66Mbit HD a evidentně zařízení (alix) už nestíhal což je extrémně divný protože v nstreme2 dával 90Mbit FD s R52H v Ačku a tady nedá ani tohle. Možná je to způsobený nedolazením ovladačů nebo tak ale hlavně doufám, že nějaký výpočty nedělá CPU pro Nkovou kartu což by vedlo právě ke snížení propustnosti. No a taky hlavně musim podotknout, že pokud je signál lepší než -60dBm tak to frčí, jakmile se dostane pod tak už to jde do kopru. Když si vemu že na 1Km v limitech je signál právě těch cca -60dBm podle výpočtu a ve finále je ještě menší, tak vůbec nemám důvod to dávat ven protože atm Nko prostě umře a jenom bude zasírat kanály.
Rekl bych, ze jsou to ovladace, vsimnete si, ze i kdyz prepnete kartu do N only modu, porad ve statusu je a/n , takze to zrejme vezi v nejakem legacy modu.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Kdo to máte doma na stole a testujete to tak zkuste nový FW:
Firma Ubiquiti nedávno vydala novou verzi AirOS V v5.0.2 RC5, která řeší některé známé problémy: například s resetováním do defaultu. UPGRADE JE NEZBYTNĚ NUTNÝ PRO SPRÁVNOU FUNKCI.
Pokud jste ještě své novinky ze série M neupgradovali, pak si nový FW můžete stáhnout na http://www.i4wifi.cz/inc/_doc/firmware/ ... v5.0.2.zip
Dále upozorňujeme: Pro nastavování ACK nastavujte vzdálenost manuálně (platí pro všechny dosavadní FW), jelikož automatické nastavení bude funkční až ve verzi 5.1. V případě měření propustnosti spoje, nezapomeňte měřit se zapnutými více paralelními streamy pro vymáčknutí max. možné rychlosti.
Firma Ubiquiti nedávno vydala novou verzi AirOS V v5.0.2 RC5, která řeší některé známé problémy: například s resetováním do defaultu. UPGRADE JE NEZBYTNĚ NUTNÝ PRO SPRÁVNOU FUNKCI.
Pokud jste ještě své novinky ze série M neupgradovali, pak si nový FW můžete stáhnout na http://www.i4wifi.cz/inc/_doc/firmware/ ... v5.0.2.zip
Dále upozorňujeme: Pro nastavování ACK nastavujte vzdálenost manuálně (platí pro všechny dosavadní FW), jelikož automatické nastavení bude funkční až ve verzi 5.1. V případě měření propustnosti spoje, nezapomeňte měřit se zapnutými více paralelními streamy pro vymáčknutí max. možné rychlosti.
0 x
honzam píše:Kdo to máte doma na stole a testujete to tak zkuste nový FW:
mozna by bylo jednodussi jit rovnou na http://www.ubnt.com/forum
podle mych testu venku ta 5.0.2 RC5 degradovala propustnost na M5 buletech o cca 20%
0 x
Josef Smola
Dnes som trocha potestoval RocketM5 na vzdialenosť takmer 25 km, antény Jirousy 29 duplex , výkony zregulované do limitov , 20 MHz kanál , a dostal som prekvapivých 60 /20 Mbit priepustnosť sa držala počas celého testu . prostredie zarušené pomerne dosť hlavne vo vertikálnej polarizácii. Rozdiel medzi 20 a 40 MHz kanálom bol + 4 Mbit .
0 x
na 25km nebudes mit NIKDY vykony v limitu, ale nekolikanasobne prekrocene
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
navíc ubntu věci obvykle neumí regulovat ani pod 13dBm i když v nastavení je i míň.
Jo a jak si to testoval tu rychlost? UDP nebo TCP?
Jo a jak si to testoval tu rychlost? UDP nebo TCP?
0 x