❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vysvetleni nekterych parametru v MK a jejich vliv na spoj.

Návody a problémy s konfigurací.
yaggi

Vysvetleni nekterych parametru v MK a jejich vliv na spoj.

Příspěvekod yaggi » 19 years ago

Dokazal by mi nekdo rict co znamenaji, nebo co ovlivnuji (silu, kvalitu apod.) nasledujici polozky v MK? Samozrejme ze si dokazu prelozit co to znamena v cestine, ale uz se ztracim v tom, na co to ma vliv. Co tim docilim atd.

Antenna Gain

Max Station count (mám zde dat hodnotu 1, kdyz se mi na danou sitovku v MK pripojuje jine = pouze jedno MK)

Periodic Calibration - jaky to ma vliv na chod spoje?

Tx Power Mode - tady jsem si vsiml ze nekteri zde maji nastaveno card rates a k tomu 30 dBm

Overall TX CCQ - tady me ty hodnoty kolisaji, coz asi ma, ale nevim co vyjadruji a v jakych mezich by meli byt, aby to bylo optimalni.

Chapu ze me otazky jsou nesmyslne asi, ale mozna to bude zajimat i jine a taky bych chtel na zaklade Vasich odpovedi, co nejlepe vyladit spoj ap bridge - station, ktery je veden v 5 Ghz.

Dekuji predem vsem.
0 x

yaggi

Příspěvekod yaggi » 19 years ago

yaggi píše:Dokazal by mi nekdo rict co znamenaji, nebo co ovlivnuji (silu, kvalitu apod.) nasledujici polozky v MK? Samozrejme ze si dokazu prelozit co to znamena v cestine, ale uz se ztracim v tom, na co to ma vliv. Co tim docilim atd.

Antenna Gain

Max Station count (mám zde dat hodnotu 1, kdyz se mi na danou sitovku v MK pripojuje jine = pouze jedno MK)

Periodic Calibration - jaky to ma vliv na chod spoje?

Tx Power Mode - tady jsem si vsiml ze nekteri zde maji nastaveno card rates a k tomu 30 dBm

Overall TX CCQ - tady me ty hodnoty kolisaji, coz asi ma, ale nevim co vyjadruji a v jakych mezich by meli byt, aby to bylo optimalni.

Chapu ze me otazky jsou nesmyslne asi, ale mozna to bude zajimat i jine a taky bych chtel na zaklade Vasich odpovedi, co nejlepe vyladit spoj ap bridge - station, ktery je veden v 5 Ghz.

Dekuji predem vsem.

Nikdo neporadi? Vim co uz udava antena gain a co ovlivnuje, ale u dalsich hodnot zatim tapu.
0 x

Survivor

Příspěvekod Survivor » 19 years ago

jj, pěkný vysvětlení by se hodilo, sem na tom podobně...
0 x

riddick

Příspěvekod riddick » 19 years ago

no ono by taky chtělo vědět jak přesně zapnout automatickou regulaci výkonu, jestli stačí dát v nastavení WIFI regulatory domain. Věřím že ano, ale chci to vědět jistě, CTU se na mou víru ptát asi nebude. :)
0 x