❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Internet problem ? Mnoho skoků ?
Re: Internet problem ? Mnoho skoků ?
No to asi ne.... vsechno ostatni normalne funguje... jen dsl.cz je nejake divne.....
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:No to asi ne.... vsechno ostatni normalne funguje... jen dsl.cz je nejake divne.....
No chyba neni u dsl.cz

ja to taky zjistoval a kontaktoval sveho dodavatele, protoze jsem chybu nezjistil u sebe. No a chyba nebyla ani u nej, ale u supernetwork a jejich nastaveni BGP, Za chvili to bylo praveno a uz to jede.
0 x
Zdravím,
zprovoznil jsem lokalitu postavenou na UBNT (doposud výhradně RB). Z důvodu měření rychlosti v jednotlivých segmentech potřebuji přidat druhou IP adresu do M5.
Mám prosím dotaz, zda funguje UBNT M5 se dvěma IP spolehlivě jako Mikrotik a který postup přidání je dlouhodobě osvědčený?
Druhý dotaz, umí někdo do UBNT firmware přidat hotovou, zkompilovanou rutinu na měření rychlosti a spustit ji? To měření zabudované výrobcem firmware mi moc nevyhovuje (spíše vůbec).
Dík za event. odpověď(i).
mpcz, 10.11.2014
zprovoznil jsem lokalitu postavenou na UBNT (doposud výhradně RB). Z důvodu měření rychlosti v jednotlivých segmentech potřebuji přidat druhou IP adresu do M5.
Mám prosím dotaz, zda funguje UBNT M5 se dvěma IP spolehlivě jako Mikrotik a který postup přidání je dlouhodobě osvědčený?
Druhý dotaz, umí někdo do UBNT firmware přidat hotovou, zkompilovanou rutinu na měření rychlosti a spustit ji? To měření zabudované výrobcem firmware mi moc nevyhovuje (spíše vůbec).
Dík za event. odpověď(i).
mpcz, 10.11.2014
0 x
Měřím teď na DSL a naměřím download 70Mbit. Víc neuroutuje rb493 do které jsem připojen.
0 x
-
Rychlost na ubnt lze měřit přes aircontrol, nebo ne si spušt někde na síti speedtest mini a testuj na něj, tak to mám já. Rychlost na většině spojů ubnt nejde pod 60mbps, na většině kolem 80mbps
0 x