❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Internet problem ? Mnoho skoků ?

Návody a problémy s konfigurací.
MT.823
antispam: Ano

Internet problem ? Mnoho skoků ?

Příspěvekod MT.823 » 16 years ago

Zdravim,
mame v siti zajimavy problem a myslim, ze se s nim uz rada z vas setkala.

Na jednom miste v siti na páteři je rychlost do internetu 10mbit a na jinem pouze max 4mbit. Pricemz kapacita intenetu je dostacujici (podobny efekt je i v noci). A obe mista maji dobrou propustnost ( ve vnitrni siti rychlost z brany kolem 15mbit). Odezva 15 - 30 ms.Shaping neni. Sit je routovana.

Kde je tedy problem? Pusobi na snizovani rychlosti internetu pocet preskoku? Narustajici odezvy?
Castecne bych rekl, ze vice skoku pusobi zpomaleni inetu. I kdyz bandwith je vysoce nad dosahovanymi rychlostmi speedtestů. Jeste bych dodal, ze u techto problemovych mist je upload vetsinou lepsi nez download.

Pozorujete take nekdo tento efekt? Lze to nejak rozumne resit...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

mel jsem podobny problem a reseni jsem nasel jen castecne, pomohl upgrade na pres 3.20 na 433 chodil nejak podivuhodne eternet mel propustnost jen asi 5 mbit jak kdy kolisalo to je tam 10m kabelu. Ovsem z naseho FTP ke me domu (ProuterC-rb600-PCrouter routovano)to jede jen 1600 kB/s pritom Btest TCP mam 30 mbit a fakt tam tecou, to bude asi vicevlaknovosti toho testu, nebo tik nedovoli 1 toku vyuzit plnou rychlost kdo vi ...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

kolik tam nas skoku na hlavni gw ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

MT.823

reset píše:kolik tam nas skoku na hlavni gw ?

Na GW je to celkem 5x 5ghz skoku. Je to na vesnicke oblasti. Spoje odladene s nizkymi pingy.
0 x

reset

5 skoku neni mnoho,
co tam je za masiny ?
0 x

MT.823

reset píše:5 skoku neni mnoho,
co tam je za masiny ?

Je to ruzne, nekde jsou klasice PC (P3 cca 800Mhz). Nekde RB433.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

MT.823 píše:
reset píše:5 skoku neni mnoho,
co tam je za masiny ?

Je to ruzne, nekde jsou klasice PC (P3 cca 800Mhz). Nekde RB433.

V poctu skoku by problem byt nemel, z nejvzdalenejsiho bodu site to mam pres 8 skoku a na konci tohoto retezce to presto jede naplno (latence ta tenhle konec site je zhruba 15ms).
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

MT.823

Jeste doplnim zajimavou vec. Zatimco na meracich dsl.cz a na internetprovsechny.cz namerim mezi 1,5 az 2 mbity. Na speedtest.net namerim vetsinou 3,5mbit. Nelze z toho neco vyvodit. Velikost paketu apod. ?
0 x

reset

ahoj,
ty merice rychlosti jsou obcast dost problematicky.
Meri fine, ale obcasne bych rekl, ze meri i blbe.
na rychlost.cz jsem treba oproti GTS nameril rychlost 8Mb/800kb , hned v zapeti jsem to nechal zmerit oproti Sitelu a rychlost byla 15Mb/12Mb , hlavne ten upload me dost prekvapil.

Lepsi mereni mi prijde vuci ftp serveru nebo alespon to testnout stabovanim z debian.org
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

MT.823 píše:Jeste doplnim zajimavou vec. Zatimco na meracich dsl.cz a na internetprovsechny.cz namerim mezi 1,5 az 2 mbity. Na speedtest.net namerim vetsinou 3,5mbit. Nelze z toho neco vyvodit. Velikost paketu apod. ?

Osobne mam k meraku dsl.cz jeden postreh, ve chvili, kdy jsme zacali pouzivat dns nazvy pro nase natovaci masiny, tak nameritelna rychlost na meraku dsl.cz klesla. Nevim, jestli je ta souvislost prima - ojebavka nedsl provideru, nebo to byla nahoda, ale vsem doporucujeme nepouzivat na mereni dsl.cz, protoze jinde nam to nameri korektni hodnoty + - par kilo.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

MT.823

raven-il píše:
MT.823 píše:Jeste doplnim zajimavou vec. Zatimco na meracich dsl.cz a na internetprovsechny.cz namerim mezi 1,5 az 2 mbity. Na speedtest.net namerim vetsinou 3,5mbit. Nelze z toho neco vyvodit. Velikost paketu apod. ?

Osobne mam k meraku dsl.cz jeden postreh, ve chvili, kdy jsme zacali pouzivat dns nazvy pro nase natovaci masiny, tak nameritelna rychlost na meraku dsl.cz klesla. Nevim, jestli je ta souvislost prima - ojebavka nedsl provideru, nebo to byla nahoda, ale vsem doporucujeme nepouzivat na mereni dsl.cz, protoze jinde nam to nameri korektni hodnoty + - par kilo.

K dsl.cz : ted uz urcite nejde o nahodu. Jsem na optice a namerim 600kbit. Na speedtest.net namerim 20mbit. A i jinde podobne hodnoty. Pokud nema server dsl.cz nejake problemy, jako ze na jejich strankach o tom neni zminka. Jedna se podle me o nekalou soutez a je to na zalobu.

Rada nepouzivat dsl.cz, je sice logicka, ale v praxi se to hur aplikuje, kdyz 70% klientu je zvyklych na dslackej merak. A vetsina lidi je takovych, ze se jiz dal nepidi po skutecne rychlosti, proste veri meraku, ze to jede pomalu.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

s Dsl.cz zaznamenávám stejné problémy, taktéž na lince 30/30M garant namerim 600k, teď dokonce 300k....
jo a zkuste si vytrasovat DSL.cz :-D :-D jde to pres francii :-D
0 x
Jan Ptáček

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 16 years ago

Ja namerám na dsl.cz takú linku akú nastavím v shaperi bez problémov aj 50 Mbit (viac domov nedostanem).
A tracerout na dsl.cz mám na 3 skoky ak nepočítam tie u mňa na sieti a z toho jeden je SIX
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Ahoj, ja mam s dsl.cz stejne problemy a zacina me to docela vadit, neb mi chodi od klintu stiznosti, ze maji pomalej net.

Mira
0 x

pin

Příspěvekod pin » 16 years ago

net.work píše:s Dsl.cz zaznamenávám stejné problémy, taktéž na lince 30/30M garant namerim 600k, teď dokonce 300k....
jo a zkuste si vytrasovat DSL.cz :-D :-D jde to pres francii :-D

a nebude spíše problém s tvým poskytovatelem ?
Rychlost do zahraničí a peering ?
0 x