❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfiguracia Mikrotiku (Firewall)

Návody a problémy s konfigurací.
maacher222
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Konfiguracia Mikrotiku (Firewall)

Příspěvekod maacher222 » 16 years ago

Zdravim, mam mikrotik ktory pouzivam ako dhcp server a rozdelujem na nom rychlosti medzi uzivatelov, co je potrebne nastavit na firewall aby sa nezahlcovala siet a podobne (resp. obmedzovat P2P a pod..). PRIDAVAM MOJ DEMO UCET 85.159.106.251 , Login: demo , heslo: bez hesla. Vopred dik za rady , podripade moje icq: 405094223. :) Upozornujem ze som len Zaciatocnik co sa tyka Mikrotiku. :)
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 16 years ago

0.0.0.0/0 action drop ?? :D
0 x

pepop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepop » 16 years ago

Ahoj

Koukal jsem na tve demo, ale pokud chces aby nekdo za tebe neco udelal tak to jsi spatne polozil otazku. :D Zkus nejprve neco nastudovat a pokusit se udelat vlastni FW nez se budes poptavat co s tim. Myslim, ze zakladni nastaveni FW najdes na http://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_RouterOS nebo v dokumentaci k mikrotiku, kde si to radne prostuduj. je tam i popis co a jak dela.

No a az nebuzes vedet konkretne jak dal tak se dotazuj, urcite ti tu poradi.
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Pintero píše:0.0.0.0/0 action drop ?? :D

100% ochrana :P
0 x

Zvrtlik

Příspěvekod Zvrtlik » 16 years ago

Zdravím
Potreboval by som poradiť ohľadom nastavenia firewall-u na RB333. Totišo ide mi o to, že mám verejne prístupný bod ku ktorému sa budú pripájať rôzny klienti a potreboval by som ich obmedzovať časovo dátovo a rýchlostne ... ta rýchlosť sa mi podarila v QT ale časovo a dátovo mi to nijako nechce isť. Vŕtal som sa vo firewall-e ale bezvýsledne viete mi prosím niekto poradiť čo a ako s tým robiť.
Ďakujem
0 x

Zvrtlik

Příspěvekod Zvrtlik » 16 years ago

Zdravím
Potreboval by som poradiť ohľadom nastavenia firewall-u na RB333. Totišo ide mi o to, že mám verejne prístupný bod ku ktorému sa budú pripájať rôzny klienti a potreboval by som ich obmedzovať časovo dátovo a rýchlostne ... ta rýchlosť sa mi podarila v QT ale časovo a dátovo mi to nijako nechce isť. Vŕtal som sa vo firewall-e ale bezvýsledne viete mi prosím niekto poradiť čo a ako s tým robiť.
Ďakujem
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

dalsi z rady stale se opakujicich dotazu.
Projdi si forum, je tu spousta uzitecnych rad i finalnich reseni.

To by sem kazdej mohl stale dokolecka psat, chci si postavit sit, dejte mi reseni zrovna pro me .
Cti, uc se, od toho mas internet.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam