❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NAT bez MASQUARADE

Návody a problémy s konfigurací.
Vell

NAT bez MASQUARADE

Příspěvekod Vell » 16 years ago

Zdravím,
měl bych jen jednu otázečku, řeším to už delší čas a pořád na to nemůžu přijít.
Jde o to:
u hlavního routru na eth1 mám připojenou konektivitu, na eth2 jednotlivé klienty a na eth3 je připojená další část sítě, která má vlasní konektivitu a zároveň je tam DNS záznam.
Ale já když pošlu klienta z eth2 na eth3 tak se mi objeví na DNS serveru IP routru.
překlad ip je řešen pomocí maškarády, asi to bude ten problém ale zatím jsem nezjistil jak to vyřešit jinak.
Děkuji :-)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Tak dej do maškarády podmínku pouze to co vychází eth1, ne?
0 x

Vell

myslíš nastavit out interface? to mam :-)
hodilo by se mi nastavit i in interface ale to bohuzel nejde :mrgreen:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Pokud máš nastavený out interface na eth1 nemůže to maskovat i provoz z eth2 na eth3. Máš tam vůbec nastavené routy které rozsahy kde máš?
0 x

Vell

Tak uz vim kde je problem :-) maskovani jsem mel nastaveny dobre, ale spis je problem v dns.
Klientum prideluji dhcp serverem dns IP nejblizsiho mikrotika, napr 10.0.100.1 ...
problem je v tom ze bych chtel dns zaznamy posilat dal na server kde je logovani DNS.
mikrotik mi je sice posila dal ale se svoji IP (10.0.100.1) a ne s IP klienta (10.0.100.65)
A kdyz vypnu Allow Remote Requests tak mi DNS nejde vubec.
Nevite nekdo kde by mohl byt problem nebo nejake reseni krome toho ze budu lidem davat IP primo serveru?
diky
0 x