❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
zalozny zdroj a mrazy
Re: zalozny zdroj a mrazy
Kolikati V se musí napájet RB 333 aby běželo stabilně?Stačí 12?Přemýšlím že bych zbastlil něco na způsob AKU z auta a polovodičového relé.Když spadne napětí na trafu k RB relé přepne na baterku,na výstupu by byl kondenzátor aby překryl dobu přepnutí a na baterce by byla napojená nabíječka kterou by spínaly digitalní hodiny s relé výstupem třeba jednou za měsíc na x hodin.To by mohlo fungovat ne?
0 x
akorát si zapomněl na odpojejí baterie až se vybije a taky na to, že asž bude skoro vybitá tak nebude mít 12V ale pod 11V.
Proč tohle někdo řeší když tu máme záložní zdroje od emka který to dělaji sami a za sakra malou cenu v malí krabičce.
Proč to dělat jednoduše když to jde složitě že.
Proč tohle někdo řeší když tu máme záložní zdroje od emka který to dělaji sami a za sakra malou cenu v malí krabičce.
Proč to dělat jednoduše když to jde složitě že.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
No mě šlo jen o nápad,spousty věcí mi leží v garáži a nevím co s něma.Jde mi s tím především o vykrytí malého výpadku,do hoďinky,(bouřky,opravy el vedení,vyražení jističů)Pokud lehne elektrika v celé obci,je jasné že ani jim nepůjdou komply a nebudou volat co s tím je...
0 x
80AH baterka,která před vytažením z auta natočila bezproblému diesla musí RB 333 s 2x R 52 udržed podle mě aspoň na nějakých 12hodin,horší by to mohlo být když bude částečně vibitá,to by to mohlo restartovat ap,pač to pod 10V tuším nejede,to by se muselo dobastrlit nějaké odpojování při určitém napětí.
0 x
Hallo píše:80AH baterka,která před vytažením z auta natočila bezproblému diesla musí RB 333 s 2x R 52 udržed podle mě aspoň na nějakých 12hodin,horší by to mohlo být když bude částečně vibitá,to by to mohlo restartovat ap,pač to pod 10V tuším nejede,to by se muselo dobastrlit nějaké odpojování při určitém napětí.
80Ah baterka by ti mela RB600 udrzet bezmala nekolik hodne dni
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
pokud 80ah má plnou kapacitu, a odběr rbčka nepřesáhne 1A. tak vydrží 80 hodin, jednoduché počty ;) V praxi má apíše pod 1A takže vydrží dýl
0 x
-
používat UPS na routerboardy je strašnej overkill. Tam je lepší mít 12V zdroj, do kterýho se připojí aku a rovnou z něho se napájí RBčka. Při použití UPSky jsou strašný ztráty při konverzi 12V'(aku)-->230V-->12V(RB) a reálná výdrž je tak poloviční
0 x
To je fakt ve vetsine pripadu to nevadi a take na tom bodu nekdy jsou i veci ktere potrebuji napajeni vetsi nez 10.5 V z vybite baterie a staci preklenuti 10 - 15min delsi vypadky jsou velmi ojedinele.
0 x
Tak pokud potrebujes více než 10.5 z vybité baterie tak se tam dá udělat DC měnič z 12 na 24 a pak to stabilizovat třeba na 15V a ty budou stabilní i při poklesu napětí baterie, i se strátama při násobení a následné stabilizaci to nemůže brát víc než 2A a to musí vydržet s 80AH baterii alespoň pár dní.
0 x
Maxik píše: jsou i veci ktere potrebuji napajeni vetsi nez 10.5 V
Například co? Je možno ještě použít třeba 2 baterie a zdroj na 24V. Já mám teď objednáno na napájení summitů zdroj 10-12V>48V abych nemusel kvůli summitu dávat na bod UPSku
0 x
Leeonek píše:Maxik píše: jsou i veci ktere potrebuji napajeni vetsi nez 10.5 V
Například co? Je možno ještě použít třeba 2 baterie a zdroj na 24V. Já mám teď objednáno na napájení summitů zdroj 10-12V>48V abych nemusel kvůli summitu dávat na bod UPSku
Tak se pochlub jaky?

0 x
Myslíš ten zdroj z 12 na 48V? Objednával sem to u emka, provedení na din lištu, odběr max 0,4A (Summit má 0,35A), vstupní napětí je tam 10-15V, cena 1030kč bez dph, označení SS-30-480/DIN. Jen je tam delší dodací lhůta (vlastně u emka je vždycky ;) )
0 x
Leeonek píše:Myslíš ten zdroj z 12 na 48V? Objednával sem to u emka, provedení na din lištu, odběr max 0,4A (Summit má 0,35A), vstupní napětí je tam 10-15V, cena 1030kč bez dph, označení SS-30-480/DIN. Jen je tam delší dodací lhůta (vlastně u emka je vždycky)
Tak to ja jsem si predminuly tyden skocil, primo na pobocku do Prahy a rovnou je koupil. Ale byly to ty AD-55. Tohle vypada, ze ten zdroj nemaji standardne, ale napeti nastvavi podle tvych pozdavku, proto asi ta lhuta.
0 x
Ty mě nechápeš, já tam mám AD55A s jednou baterkou a 12V napětím pro RBčka k tomu je další zdroj, konvertor z 12 na 48V bude čistě pro napájení summitu. Je to lepší než používat nějaký AD55C se 4ma baterkama a napětím 48V :) Nehledě na to že 48V snese maximálně tak RB600, případně starší RB532, ostatní ne
0 x
Leeonek píše:Ty mě nechápeš, já tam mám AD55A s jednou baterkou a 12V napětím pro RBčka k tomu je další zdroj, konvertor z 12 na 48V bude čistě pro napájení summitu. Je to lepší než používat nějaký AD55C se 4ma baterkama a napětím 48VNehledě na to že 48V snese maximálně tak RB600, případně starší RB532, ostatní ne
Jasne ze te chapu o co ti jde. Resil bych to stejne.
Jen jsem chtel podotknout, ze ja jsem ty AD-55 koupil na hned, bez jakekoliv dodaci lhuty.
0 x