❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Staticke routy, 3 a vice skoku je problem.

Návody a problémy s konfigurací.
Fang
Kontaktovat uživatele:

Staticke routy, 3 a vice skoku je problem.

Příspěvekod Fang » 16 years ago

Mel bych dotazek ohledne routovani, chvili s tim experimentuju. Mame nasledujici sit:
netmap.png
(19.01 KiB) Staženo 793 x

Spojeni mezi RB je IP tunel pres internet; carkovane spojeni je ethernet , na mem RB333 jsou nastavene nasledujici routy:
destination: 10.0.1.0/24 gw: 10.0.254.2
destination: 10.0.2.0/24 gw: 10.0.254.14
destination: 10.0.3.0/24 gw: 10.0.254.6

Ja osobne se dostanu do kazde te odlehle site uplne bezproblemu, ale takovy snouman se dostane jen ke me a dale uz ne. Nevim co delam spatne ze se to vzdycky po 2 skoku zastavi s timeoutem(dle tracertu).
Pokud by mel nekdo tu silu mi to nejak vysvetlit tak bych byl docela rad, chtel bych pote pak zacit experimentovat s OSPF pokud by mel nekdo nejakej navod tak sem s tim.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

osobně v tom nevidim problém ale má snouman správně bránu? Dostanou se na snoumana ostatní ze vzdálených routerů?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Fang
Kontaktovat uživatele:

No prave ze nedostanou, jedinej ja uprostred se dostanu vsude , a ostatni se dostanou tam kam maji IP tunel.
Tak treba u lakyho jsem nastavil pro 10.0.2.0/24 branu 10.0.254.1 , neni v tohle spatne ?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

pokud mas takhle velkou sit tak bych to nekomplikoval OSPF, pokud jsi liny dopsat routy rucne tak pouzij rip na redistribuci rout, nevytvarej kruh a neni co resit.
0 x

Fang
Kontaktovat uživatele:

Coz problem v tom nemam ale nefunguje nam to tak by sme si predstavovalil, OSPF bych nasazoval az v pripade ze by nas bylo vic nez 10 a to jen tak nebude. Mame to s kamaradama vicemene na zkouseni.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Fang píše:Coz problem v tom nemam ale nefunguje nam to tak by sme si predstavovalil, OSPF bych nasazoval az v pripade ze by nas bylo vic nez 10 a to jen tak nebude. Mame to s kamaradama vicemene na zkouseni.

ospf je lepsi nez RIP, alespon v zakladu (kdy se nanastavujou zadny ceny spoju oblasti atd.), RIP je fajn, funguje ok, ale kdyz je toho vic, tak se to pak musi predelavat (coz jsem delal pri padesati routerech). Takze doporucuju zacit rovnou s OSPF ale bez kruhu na pocatku.

Zprovozneni OSPF na tvem prikladu je na pet minut, jen se do toho pustit ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

já nevim, skusil bych tracerty z krajů sítě na snoumana a pak od něj kde to končí, neni přece možný aby to nešlo, to musí jít protože jsem něco podobnýho někomu dělal.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků