❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastaveni Wireshark pro monitorovani SMTP a info na email

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
RaMa

Nastaveni Wireshark pro monitorovani SMTP a info na email

Příspěvekod RaMa » 16 years ago

Dobry vecer.

Vzhledem ke vzrustajicimu poctu uzivatelu, kteri vlivem zavirovani PC odesilaji stovky emailu za minutu, jsem se rozhodl emailove spojeni monitorovat a na zaklade toho zakazat uzivateli port 25 nebo ho zablokovat uplne.

Proto bych chtel pozadat nekoho, kdo ma zkusenost s programem Wireshark, jestli by mi neporadil jak ho nastavit tak, aby:

1. Monitoroval port 25 nebo primo protokol SMTP.
2. Pokud nektera lokalni IP vytvori vic jak 30 spojeni za minutu, vytvoril zpravu (pocet spojeni a cas muze byt urcen i jinak)
3. Zpravu odeslal na email

Pokud mate zkusenosti, budu rad, kdyz se o ne podelite.

Pokud znate jiny zpusob reseni se stejnym vysledkem, klidne ho napiste.

Diky vsem ochotnym.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

sledovat pocet spojeni na MT a pri vetsim poctu hodit do addresslistu zavirovanych a podle toho addresslistu blokovat port 25
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

Ajfel píše:sledovat pocet spojeni na MT a pri vetsim poctu hodit do addresslistu zavirovanych a podle toho addresslistu blokovat port 25

nejak podobne to mám taky vyreseno, ale jako bonus to tomu dotycnemu ukazuje kazdou hodinu na 10 minut infostranku s vyberem antiviru a jinych leciv ke stazeni.., v pripade ze to neucmucha za podlednu hodinu nejaky vetsi spam tak ho to zase vyhodi s adreslistu a jede se dal
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Asi nejlepsi bude:

How to detect infected or spammers users and temporary block the SMTP output

http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_de ... MTP_output

myslim ze to presne splnuje co potrebujes.
0 x