V pondělí odpoledne jsem posílal ze 2 účtů (Raiffaisen a spořka) celkem 400k, dneska (pátek) zjišťuju, že na cílovém účtu u Volksbank ještě peníze nejsou. To je fakt úžasné jak bankám může dlouho trvat převod peněz, obzvlášť když se jedná o vyšší částku. Někdy mám pocit, že bankovní úředníci obou bank ty peníze fyzicky počítají a přeskládávají na jiné místo v trezoru.
Příště ty prachy vyzvednu v hotovosti, pujdu je vložit v cílové bance na pokladnu a mám to v rámci jednoho dne, respektive v rámci jedné hodiny.
Bezhotovostní platby, to je fakt radost
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Banky
no jasný, taky posílám prachy z komerčky do spořky a jako tejden neni nic vyjímečnýho. Docela mě to sere. Chápu že ten převod může trvat do druhýho dne ale už nechápu ten tejden. Mezi spořkou a spořkou je to připsaný do hodiny a finálně převod do dne ale mezi bankami to je hrůza. Člověk by řek že v 21 století bude bankovnictví fungovat líp a rychleji.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jo prevody to je krasna vec, a to jeste nezapomente na to ze zaplatite za to ze jsete ty penize odeslali a pak majitel ciloveho uctu za to ze ty penize prijal coz je fakt postaveny na hlavu. To ze zaplatim za to ze penize nakem poslu este pochopim ale proc mam platit i za prichozi platby to fatk nechapu. Este ze existuje mBank ktera za prichozi platby nic neuctuje.
0 x
Bývalý ISP...
My, co máme firemní účet u Raiffeisen, dobře známe příchozí poplatky, nedávno dokonce zdražili, sice z 6.90 na 7kč ale prostě podražili. Takže když si spočítám že při 600 klientech mám na poplatcích měsíčně 4200kč, tak to je velmi "příjemná" částka, jen tak vyhozená oknem...
V podstatě mě měsíční výdělek ze 12 klientů "spotřebuje" moje banka.
V podstatě mě měsíční výdělek ze 12 klientů "spotřebuje" moje banka.
0 x
a my co máme normální běžnej účet u spořky nic takovýho nemáme. Já osobně ani neplatim za výběr z bankomatu jiný společnosti. Sice platim paušální poplatek za nějaký vedení účtu nebo co ale rozhodně nesahá ani k 10% toho co máš ty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Normální běžný účet nemůžeš mít na s.r.o :) jinak bych si ho taky dal :))
Jen taková perlička:
V pátek 31.7 v 1.30 ráno, mi psal borec, který dlužil nějaké peníze a právě přijel z dovolené. Že se omlouvá, a že zrovna odesílá platbu. Shodou okolností to bylo z Volksbank (tedy banka na kterou jsem původně já posílal peníze) na moje ekonto z Raifaisenbank (stejná banka ze které jsem odesílal platbu já). Ještě psal že dneska odpoledne bych to měl mít na účtu. Tak sem si říkal: jasně, jedna banka ihned převede peníze a druhá je ihned připíše na ůčet, jsasně, a teď ještě tu o perníkové chaloupce....
Nechápu, ale ta platba byla na mém účtu ráno v 9:30, téhož dne, to jest 31.7!!!!!
Jak je toto ku.va možné?
Jen taková perlička:
V pátek 31.7 v 1.30 ráno, mi psal borec, který dlužil nějaké peníze a právě přijel z dovolené. Že se omlouvá, a že zrovna odesílá platbu. Shodou okolností to bylo z Volksbank (tedy banka na kterou jsem původně já posílal peníze) na moje ekonto z Raifaisenbank (stejná banka ze které jsem odesílal platbu já). Ještě psal že dneska odpoledne bych to měl mít na účtu. Tak sem si říkal: jasně, jedna banka ihned převede peníze a druhá je ihned připíše na ůčet, jsasně, a teď ještě tu o perníkové chaloupce....
Nechápu, ale ta platba byla na mém účtu ráno v 9:30, téhož dne, to jest 31.7!!!!!
Jak je toto ku.va možné?
0 x
Leeonek píše:Normální běžný účet nemůžeš mít na s.r.ojinak bych si ho taky dal
)
Jen taková perlička:
Jak je toto ku.va možné?
že by prioritni platba extra zpoplatněná (100,- za převod)
0 x
Leeonek píše:hocimin1 píše:
že by prioritni platba extra zpoplatněná (100,- za převod)
Poinformuju se, ale nevím jestli ty lemry něco takového v ekontu nabízejí, někdy by se to hodilo, obzvlášť u převodu na 400tis
Co vim já tak ČSOB to má a myslím si že to bude mít každá banka, je to kšeft pro ni. Každá banka má taky ve smluvních podmínkách, že převod trvá max 3 prac. dny. A určitě se dá reklamovat když to tak rychle neprovedli.
Koukal jsem do ceniku RB a maj tam expresni platba, tak to by mohlo bejt ono (zeptat se přimo v RB). http://www.rb.cz/attachements/pdf/obecn ... rvenec.pdf strana č.9
0 x
-
co to tady chlapi resite s tema bankama. jedina banka ktera konecne pochopila co se po ni chce je mbank, trosku me mrzi ze to museli polaci kvuli tomu dat s nemcema dohromady aby nam to tady ukazali, ale je to strasne jednoduchy, proste to je zadarmo komplet a basta.
strategie vetsiny normalnich "zapadnich" bank je: prijde ti vyplata, vyberes si ji na dvakrat trikrat, parkrat zaplatis, tak to po tobe nic nechceme. prijdou ti miliony, denne nejaka trasnakce, tak to si od tebe neco vezmeme. a tak to ma byt, tak se to da pochopit. jenze jsme v CR a tady plati ze cim chudsi sedlak, tim vic ho pani budou zdimat ... takze mbank je v tuto chvily jedina spravna volba.
strategie vetsiny normalnich "zapadnich" bank je: prijde ti vyplata, vyberes si ji na dvakrat trikrat, parkrat zaplatis, tak to po tobe nic nechceme. prijdou ti miliony, denne nejaka trasnakce, tak to si od tebe neco vezmeme. a tak to ma byt, tak se to da pochopit. jenze jsme v CR a tady plati ze cim chudsi sedlak, tim vic ho pani budou zdimat ... takze mbank je v tuto chvily jedina spravna volba.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

sorry, ale muj otec ma jednak mbank a jednak GE money /ja ji mam taky/ a ty banky sou absolutne nesrovnatelne... uz jen uzasne propracovane ebanking od GE... jinak u GE ma za 180kc mesicne taky uplne vse zdrama... prichozi, odchozi platby, vybery z bankomatu --- vse v cene mesicniho pausalu, ktery je /jak tady ctu napr. u leeonka/ naprosto smesny... ano, mbank je super pro prumerneho cloveka ktery po te bance nechce moc, ale GE je uplne jina trida...
0 x
Jan Ptáček
-
net.work píše:sorry, ale muj otec ma jednak mbank a jednak GE money /ja ji mam taky/ a ty banky sou absolutne nesrovnatelne... uz jen uzasne propracovane ebanking od GE... jinak u GE ma za 180kc mesicne taky uplne vse zdrama... prichozi, odchozi platby, vybery z bankomatu --- vse v cene mesicniho pausalu, ktery je /jak tady ctu napr. u leeonka/ naprosto smesny... ano, mbank je super pro prumerneho cloveka ktery po te bance nechce moc, ale GE je uplne jina trida...
bez poplatku je bez poplatku a basta, i 10kc je poplatek. a trida netrida, ja potrebuju vybirat a platit, nic jineho me moc me nezajima. a na nabliskane usmevy na pobocce se muzu vis co

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

net.work píše:inak u GE ma za 180kc mesicne taky uplne vse zdrama... prichozi, odchozi platby, vybery z bankomatu --- vse v cene mesicniho pausalu, ktery je /jak tady ctu napr. u leeonka/ naprosto smesny... ano
za 180kč měsíčně ale u osobního účtu, ne? Většina tady z Vás ale podniká sama na sebe a tudíž není problém mít osobní účet, pro ty kdo vlastní s.r.o. a podobné to ale problém je, ceny za vedení a poplatky se u všech bank pohybují víceméně stejně. KB, Spořitelna, ČSOB, GE Money. Tyto, ale i jinébanky jsem obvolával, Raiffeisen mi tehdy vyšla opravdu nejlíp. Pochlubte se tady někdo s cenama za firemní účet.....
michal.siman píše: bez poplatku je bez poplatku a basta, i 10kc je poplatek. a trida netrida, ja potrebuju vybirat a platit, nic jineho me moc me nezajima. a na nabliskane usmevy na pobocce se muzu vis co :-) ale konec flameware, kazdemu co hrdlo raci.
Zadarmo, jasně, jenže jestli někdo máte třeba účet u spořky a podíváte se na hloupé webové rozhraní a pak se podíváte na rozhraní ekonta u Raiffeisen, myslím že u spořky zapláčete. Ekonto je prefektně přehledné, lehce pochopitelné a rychle použitelné, navíc míra zebezpečení nesrovnatelná. Pokud lezu na konto několikrát denně tak jsou pro mě věci co jsem popsal docela užitečné.
0 x