❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Realna propustnost Summitu?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lukas

Re: Realna propustnost Summitu?

Příspěvekod lukas » 16 years ago

Co se tyce toho, ze by bylo nekde neco napsany, tak to ani hovno. Jediny, co k tomu dostanes je papirek 5x5cm, na kterym je nakresleny, jak poskladat pruchodku... :)

Ze nema Alcoma problem s tim klasickym poeckem jsem nevedel, kdosi mi tvrdil, ze to maji udelany po jinych parech a jemu to nefungovalo, tak jsem to neresil. Dobra vec, takovy info se hodi... Jinak s tim jakymkoli jinym trafem to neni tak uplne pravda - Alcoma neuznava zaruku, kdyz mas jiny zdroj, aspon to mi teda rekli. Chci ted realizovat jednu 11ku z bodu, kde mam vlastni velky zdroj s baterkama pro vsechno, tak jsem nechtel mit dalsi skatulu, kdyz mista je uz tak malo ... Naproti tomu SMT s tim nema problem - nechces zdroj, neni problem, dej si jinej...
0 x
Lukas Kristek

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 16 years ago

soooc píše:
jahoo píše:10GHz spoje použýíváme jen od summitu, servisní spoj máme koupenej svůj, je levnější a je to jistota, když už je spojů v síti víc, kdyby byl nějakej problém o víkendu, šáhnu pod stůl a je to (ikdyž jsem problém řešil o víkendu a lidi ze summitu super, dojel jsem pro jednotky a bylo). Jinak ceny antén na aspě se shodují s cenama u výrobce (jedmotky jsou samozřejmě u výrobce podstatně levnější a to nemluvím o servisu). Summit u mě vyhrává
Jinak v síti máme od summitu starší UNI a UNIc jednotky i nový QAM jednotky (testováno od 25M do 100M)

Jinak oproti jinejm spojům:
Alcoma je drahá
Orcave s připočítámím antén je cenově +/- stejně, Summit je ale full ODU, takže žádný koax, jen UTP

A taky mate ty summity jako velka cast summitaku pripojene vnitrnim nejlevnejsim UTP kabelem? A co ty pruchodky, zatim jsem je vzdy videl omotane kde cim, aby dovnitr neteklo.

Nee,kabel máme venkovní stíněnej. Jo,sprůchodkama je problém, omotáváme to smršťovací páskou, jako konektory na koaxech na 5G
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Muzu se zeptat, co je na summitu tak skvele, kdyz stoji neskutecnych 150k? Za ty prachy mam cele ATH 155Mbit !?!?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

150k s DPH ne 150k bez DPH
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

hapi píše:150k s DPH ne 150k bez DPH

No, kazdy ma trochu jine ceny :-P
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

soooc píše:Muzu se zeptat, co je na summitu tak skvele, kdyz stoji neskutecnych 150k? Za ty prachy mam cele ATH 155Mbit !?!?

Nenakupuju v Aspě nějak moc zboží a 100Mbit Summit s 60cm anténama mám za cenu 144k s dph. Ath sem kdesi našel za 148 sice s dph ale bez antén, takže si k tomu přičti ještě cca 16k. Co je na summitu skvělé? Například plně outdoorové provedení ;)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

taky se přikláním k pouze ODU.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 16 years ago

Leeonek píše:
soooc píše:Muzu se zeptat, co je na summitu tak skvele, kdyz stoji neskutecnych 150k? Za ty prachy mam cele ATH 155Mbit !?!?

Nenakupuju v Aspě nějak moc zboží a 100Mbit Summit s 60cm anténama mám za cenu 144k s dph. Ath sem kdesi našel za 148 sice s dph ale bez antén, takže si k tomu přičti ještě cca 16k. Co je na summitu skvělé? Například plně outdoorové provedení ;)

Jo a přímo u výrobce je cena ještě lepší, 100Mb s 65cm anténama a 2x poe se dá okolo 130Kc s DPH, ale máme jich cca 10 spojů, tak už máme kapku jiný ceny
0 x

soooc

jahoo píše:
Leeonek píše:

Jo a přímo u výrobce je cena ještě lepší, 100Mb s 65cm anténama a 2x poe se dá okolo 130Kc s DPH, ale máme jich cca 10 spojů, tak už máme kapku jiný ceny

Jelikoz mi pani malem polozila telefon, kdyz jsem chtel "jen" jeden spoj, tak zacinam chapat, ze tohle neni firma pro me. Nabidli mi ten spoj za 148 s dani, 65/90cm anteny. To je za 100Mbit trochu moc. Taky mam rad ODU reseni, ale za prijatelnou cenu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

hm podobna zkusenost ... chtel jsem jen cenu anten ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

milankovar

Příspěvekod milankovar » 16 years ago

Moje zkusenost je naprosto ukazkova.

Poptavka mailem, lepsi cena nez napr. od Aspy
Nasleduje smlouva (brali jsme to na 4 splatky, zajistene primo vyrobcem, bez navyseni ceny)
A asi cca 3 tydny, kdy byl spoj vyroben a pripraven k vyzvednuti
Pri vyzvednuti nas technik vyskolil jak potupovat pri instalaci a pri nastavovani
Pri druhem spoji to same

Telefonicky jsme nic nedohadovali, vse mailem. Pri osobnim jednani bez problemu.
Jen me prislo, ze pracovni doba je lehce komunisticka ....
0 x

soooc

milankovar píše:Moje zkusenost je naprosto ukazkova.

Poptavka mailem, lepsi cena nez napr. od Aspy
Nasleduje smlouva (brali jsme to na 4 splatky, zajistene primo vyrobcem, bez navyseni ceny)
A asi cca 3 tydny, kdy byl spoj vyroben a pripraven k vyzvednuti
Pri vyzvednuti nas technik vyskolil jak potupovat pri instalaci a pri nastavovani
Pri druhem spoji to same

Telefonicky jsme nic nedohadovali, vse mailem. Pri osobnim jednani bez problemu.
Jen me prislo, ze pracovni doba je lehce komunisticka ....

Zvlastni, ze od vyrobce mam horsi cenu nez od aspy ... tady to smrdi tim, ze maji asi vic obchodniku a ta namyslena baba, co jsem chytl, asi potrebuje na premie.

S pracovni dobou je to tak, ze na vratnici mi to zvedli na 7 zazvoneni (volal jsem kolem pul treti) a pak me teda na nekoho presmerovali. Pani mozna mela pred koncem sichty :-D ale to ji neospravedlnuje ;) Zkusim to jeste jednou, vsichni si to pochvalujou a ja jsem takhle utrel.

K dodaci dobe - spoj od alcomy byl do tydne, ten, co trval nejdyl byl do 14 dni, jeden kousek byl doma do 2. dne :) Taky trochu rozdil ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

Leeonek píše:

ATH stojí přímo u ATH 136kKč bez daně i s 65cm anténama (pokud vezmeš jen 1 spoj), 120cm anténa stojí cca 25kKč, 90ku anténu zatím nemají
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

RAket píše: 90ku anténu zatím nemají

Další báječná věc na summitu, 90-120cm antény. Třeba já osobně nikde s 60kama nevyjdu, potřebuju minimálně 60+90.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

to Leeonek - to mas tak dlouhe skoky, nebo zde jde o "hluchost" (spatna citlivost) spoje ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education