❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Radiolab dá se to sehnat ?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rouchi
Kontaktovat uživatele:

Radiolab dá se to sehnat ?

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

Zdravím lidi, máte někdo zkušenosti s programem Radiolab ? je to jakoby 3d výpočtový program map... neboli cvaknu si bod A a bod B a ono mi to ukáže zda tam je reálná přímá viditelnost, případně cvaknu si bod A a ono to na mapě zobrazí viditelná místa.. :-) zajímalo by mě jestli se to dá nějak sehnat, případně koupit, případně kolik to stojí. Díky.. :-)

nějaký info tady:
http://www.cdt.cz/download%5Ccs%5C479/Radiolab.pdf
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

lukas

Příspěvekod lukas » 16 years ago

Perfektní program, ale mají ho jen velké společnosti a ti, co se živí stavbou spojů. Sehnat ho rozhodně není jednoduché :) U těch profi verzí je jakýsi licenční klíč přímo na flashce s omezenou platností a oni ti co chvila posílají novy, vc. upgradu...

Cenu nevím, ale s kýmsi jsem to řešil a říkali, že 50tis. za základ plus nějaké prachy za upgrady měsíčně... Ale to fakt přesně nevím, zkus poptat a šupni sem výsledek, by mě celkem zajímalo.
0 x
Lukas Kristek

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

to počítá asi jen s terénem že? Nějaké stromy a budovy to neřeší
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

no pokud to má podobné mapy jako výškopis.cz, tak to asi moc spolehlivé nebude. Tam kde podle výškopisu není viditelnost, mě velmi překvapilo že je a na můj vkus velmi dobrá, a naopak, tam kde výškopis ukáže že je to ok, nemusí to být až tak zdaleka pravda. Prostě lepší je tam zajet a omrknout, ten sw pracovat může ale jen přibližně s daty co má, realita pak ale bude trošku jiná
0 x

lukas

Nene, pocita to i se stromama. Aspon ta verze, co jsem mel ja to umi. Kvuli tomu je nutne furt aktualizovat ty mapove podklady.
0 x
Lukas Kristek

lukas

Todle je treba vystup z kominu u Rakovnika, co jsme delali. Kdyz se na to detailneji podivate, tak je videt, ze to ty stromy taky resi.
0 x
Lukas Kristek

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

to lukas: Dá se to sehnat ? za jakých podmínek ? za kolik ? případně nějak levně ,, ? ;-) díky
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

lukas

Sehnat to jde urcite, ale presne podminky fakt neznam. Mel jsem to v praci uz primo od firmy a jedine co vim je, ze mi chodili porad dokola nove flasky s licenci a dvdcko s mapama. Jak se to ale presne resilo, to fakt nevim, nikdy jsem se o to nezajimal...
0 x
Lukas Kristek

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Nemate nekdo moznost za uplatu sehnat vypocet nejakeho vyhledu?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

lukas

Dela mi to ted kamos, co to ma v praci k dispozici, ale ma to dost hlidany, takze ve vetsim mnozsvi nepomuzu ... Kdosi mi rikal, ze jakasi firma to dela 500,- / vykres, tusim ze to byl KAISER, ale fakt uz nevim....
0 x
Lukas Kristek

kamilj
antispam: Ano

Příspěvekod kamilj » 15 years ago

Podělím se o zkušenost. ZDARMA špičkový program pro šíření signálů po zemském povrchu Radio Mobile.
Opravdu super něco jako RadioLab
0 x

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 15 years ago

je to nekde k mani ke stazeni? sice je to jine pasmo, ale hrani s mapkama me bavi :D
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

kamilj píše:Podělím se o zkušenost. ZDARMA špičkový program pro šíření signálů po zemském povrchu Radio Mobile.
Opravdu super něco jako RadioLab

Link?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

kamilj

Příspěvekod kamilj » 15 years ago

0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 15 years ago

A tohle znate ? http://www.ligowave.com/linkcalc/

Spickova vec, ale nejsou tam prirozene stromy a stavby. Ale pro prvotni zjisteni, zda spoj neni nesmysl je dokonala, pak nasleduje zkouknuti spoje, tedy provereni a tak ...
Přílohy
Screen shot 2010-04-21 at 21.23.00.png
(88.7 KiB) Staženo 1135 x
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...