Zdravim
Na MK je spojazdneny pppoe (dsl). Pridal som aj pptp server. Pripojim sa na do z Windowsu bez problemov. Prideli aj IP vzdialenemu stroju. Ale ako je to s routovanim? Treba rucne dopisat routy do windowsu?
Dakujem
//Edit: Vypnuta GW cez tento tunel.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PPTP a Windows - routing
K comu je to routes? Je to GW z MK smerom do siete?
0 x
Nie sme takí bohatí, aby sme mohli kupovať lacné veci.
na mikrotiku mam hlavnu siet co maju klienti na 192.168.1.0/24 kedze pptp je point point tunel protocol tak je nutne medzi tymi bodmi urobit inu jedinecnu siet.... to je ta 192.168.3.1.... ked sa pripojim cez pptp na ten mikrotik tak mne da ip 192.168.3.4.... a pokial vypnem na tom pptp pripojeni pod xp ze chcem pouzivat jeho gw tak sa dostanem len na mk, ktory ma pre pptp 192.168.3.1.. a ta routa zabezpeci smerovanie aj do tej siete 192.168.1.0/24... vlastne prida ti routu do xp ked sa pripojis....
tak som to este trosku testoval a tie routy tak nefunguju.... neviem aky to ma vyznam ale evidentne to nefunguje tak ako som napisal... prida to routu do win s maskou 255.0.0.0 takze vsetko co ma ip 192.0.0.0 posiela na ip toho pptp rozhrania...
tak som to este trosku testoval a tie routy tak nefunguju.... neviem aky to ma vyznam ale evidentne to nefunguje tak ako som napisal... prida to routu do win s maskou 255.0.0.0 takze vsetko co ma ip 192.0.0.0 posiela na ip toho pptp rozhrania...
0 x