❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Propustnost RB133 UPC

Návody a problémy s konfigurací.
jjb

Propustnost RB133 UPC

Příspěvekod jjb » 16 years ago

Ahoj, snad se neopakuju... mam tu na UPCcku jako router RB133 ale na LAn z toho vytahnu max 7Mbit a rychlost by mele byt nekde kolem 15. Je mozne, ze to RB neuroutuje ? Nemam zadne Queues. Na RB433AH mam stejny problem ale tam jsou klienti jen pres wifi 2.4 tak tam predpokladam to muze byt tim.

Diky za poznatky
JJB
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

U RB133 bych to tipoval na maly vykon samotneho RBcka, u 433 je jasne, ze to dela ta 2,4GHz
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

těch 15 vyčetls s ceníku UPC? ;) nebo ti to tak bez toho RBčka jede? RB133 má pomalé cpu, reálně tak 10-11Mbit, pak je na 100 procentech
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Na Lanu ti musí uroutovat rozhodně víc než 7Mbit. Bude to zhruba tak jak píše Leeonek. Jestli tě brzdí něco na wifi těžko soudit. Musel by ses víc rozepsat o nastavení...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

honzam píše:Na Lanu ti musí uroutovat rozhodně víc než 7Mbit. Bude to zhruba tak jak píše Leeonek. Jestli tě brzdí něco na wifi těžko soudit. Musel by ses víc rozepsat o nastavení...

Jelikoz natuje, tak vic nez 7mega nema sanci. Mam v brne na byte RB532 a pri 20Mbitech NATovani plus jednoduchy shaper se taky dobre zapoti.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

soooc píše:
honzam píše:Na Lanu ti musí uroutovat rozhodně víc než 7Mbit. Bude to zhruba tak jak píše Leeonek. Jestli tě brzdí něco na wifi těžko soudit. Musel by ses víc rozepsat o nastavení...

Jelikoz natuje, tak vic nez 7mega nema sanci. Mam v brne na byte RB532 a pri 20Mbitech NATovani plus jednoduchy shaper se taky dobre zapoti.

Měl jsem ho doma jako klienta a taky NAToval. A dávalo to rozhodně přes 10Mbit tím si jsem jistej
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

dej tam MKv3, tam byl nárůst výkonu znatelnej i pro natování. Pokud to neni teda RB133c
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

honzam píše:
soooc píše:

Měl jsem ho doma jako klienta a taky NAToval. A dávalo to rozhodně přes 10Mbit tím si jsem jistej

RB133 ma limit na bezne prehazovani packetu pres bezdraty 13Mbit, nevim teda presne, jak se to chova jako eth router, ale asi to bude o neco lepsi.

Jinak v3 na RB133 zcela bezproblemu, mam to tak v cele siti a zadny problem.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Ajfel

Mel jsem 133 jako router a nedavalo to vic nez 5Mbps down a soucasne max 2Mbps up, vic to nebylo schopne, vymenil jsem to za 411 a ejhle, najednou to davalo nastavenych 8/8Mbps
0 x

jjb

Příspěvekod jjb » 16 years ago

Tak tech 15 neni z ceniku :) ale pri pripojeni PC naprimo. Ted jsem tam dal verzi 3.23 a jede to na LANu 12 tak to je dobry. Samozrejme NATuju. Jen by me teda zajimalo kdybych mel obyc router treba nejakej Edimax jestli jsou vubec chopny tyhle rychlosti NATovat (obecne levne routery).

Diky za predchozi odpovedi
0 x

Ajfel

Ty obycejne routery jsou schopne to uroutovat, ale nesmi to byt zadny zbesily provoz, teda moc useru, nebo torrenty atp. pak zacinaji trochu problemu, jak je moc konexi.
0 x

brblos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod brblos » 16 years ago

Presne tak ako hovori Ajfel. Pokial nie je moc connections tak to chodi bez problemov (mne napr. pri 12Mbit). V mojom pripade bol problemovy Draytek Vigor 2700, vid medzi poslednymi prispevkami.
0 x
Nie sme takí bohatí, aby sme mohli kupovať lacné veci.