❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

omezeni rychlosti

Návody a problémy s konfigurací.
mira_mo

omezeni rychlosti

Příspěvekod mira_mo » 16 years ago

Zdravím,už jsem to probíral s Maxíkem ale stále mám problém.Jde o to,že RB nechce omezovat rychlost pro tento rozsah 192.168.1.16/29.V adreslistu mam klienty s adresami 192.168.1.17;192.168.1.18 a 192.168.1.19. Z adreslistu jsem je smazal,smazal přislušné queue restartoval RB,vše znovu vytvořil ale stále to prachází plnou rychlostí 6 Mbit.Má někdo nějaký nápad?
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

mira_mo píše:Zdravím,už jsem to probíral s Maxíkem ale stále mám problém.Jde o to,že RB nechce omezovat rychlost pro tento rozsah 192.168.1.16/29.V adreslistu mam klienty s adresami 192.168.1.17;192.168.1.18 a 192.168.1.19. Z adreslistu jsem je smazal,smazal přislušné queue restartoval RB,vše znovu vytvořil ale stále to prachází plnou rychlostí 6 Mbit.Má někdo nějaký nápad?

pockat si na 3.22
0 x

mira_mo

Příspěvekod mira_mo » 16 years ago

3.20 ma s timto nejaky problem?
0 x

Samo78

Příspěvekod Samo78 » 16 years ago

Zdravim
Aj ja ma podobny problem ako mira_mo.
po zmene Firmveru na 3.22 mi prestal fungovat Simple Queue. Je tato verzia firmweru nejaka vadna ?
Resp ktoru verziu by ste mi odporicili ? Mam RB 433AH a 532.
Ono tych nejasnosti mam aj viacej lebo som len zaciatocnik s MikroTikom.
Na tom RB 433AH by som potreboval na LAN 2 porte obmedzit rychlost niektorim IP adresam a na LAN3 by som potreboval spravit taku malu rutovanu siet cca pre 5 klientov. privom wan strana by bol WLAN1. dalej na WLAN 2 by bolo AP pre klientov pre ktoryx by som potreboavl tiez pridelit ryxlost pre niektore IP adresi.
Na tom 532 by to bolo podobne iba bez rutovana.
A spravi Dowgrade FW. mi akosi neslo.

Dakujem za cenne rady. Samo
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 16 years ago

Daj tam 3.10 . Funguje v poho...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

no, já měl problém s QT, měl jsem dvě PC, obě uplně stejný, na CFky jsem dal MKčko a QT fungovalo tak jak má, pak jsem CFky vyměnit za pevný disky, dal jsem tam stejnou verzi MKčka hned od instalace přesně jako u instalace na CFky a co se nestalo. QTčka sice omezovaly ale na 2x větší rychlost než měly nastavenou. Upgrade na 3.20 to opravil. Docela by mě zajímalo co se mohlo stát. Dělaly to oba routery uplně stejně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 16 years ago

Mne sa to stalo, ked som bol lenivy importovat "rucne" z export file=export a obnovil narychlo z files/.backup 8)
0 x