❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik AP - UBNT klient

Návody a problémy s konfigurací.
promos03

Mikrotik AP - UBNT klient

Příspěvekod promos03 » 16 years ago

Zdravím bezdrátové příznivce!
Chtěl bych se Vás poptat na jednu zajímavou věc na kterou jsem narazil. Jako mám RB mikrotik s kartou UBNT UB5 a proti tomu mám jako klienta UBNT: WispStation board. Vše funguje jak mám jen si nevím rady s jednou věcí. Když na AP nastavím nějaký kanál třeba 5660 klient se chytne ale třeba na 5180. Na MK nám nastavenou Českou republiku a na UBNT také. U UBNT nám vypnutou možnost přepínání kanálů. Máte s tím někdo také obdobnou zkušenost. Když přidám dalšího klienta třeba MK na kterém nastavím stejný kanál jako na AP, tak se také přeladí podle UBNT. Pokud UBNT vypnu jede to na kanálu podle AP. Trochu mi to přijde jako by si UBNT hledalo kanál pro nejlepší komunikaci? Napadává někdoho co s tím. Díky za rady Jirka
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

odkud vycitas info, na kterem kanalu je pripojen klient ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

Ahoj, ja mam na jednu sektor antenu ties UBNT5 a oproti tomu mam UBNT nano aj loco a na vsetkych mam kanal taky ako vysiela AP....
takze mne to ide ok...
0 x

promos03

Příspěvekod promos03 » 16 years ago

V položce wireless mám nastaveno Frekvency: 5260 a v položce status je Frekvency: 5220
01.jpg
(37.87 KiB) Staženo 1590 x
01.jpg
(37.87 KiB) Staženo 1590 x
Přílohy
02.jpg
(33.07 KiB) Staženo 1559 x
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 16 years ago

toto sa mi sem tam stalo ked som chcel konfigurovat nove RB, riesil som to sposobom: system reset-configuration a po znovupripojeni na RB dat odstranit konfiguraciu ktora sa prednastavi
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Mě to děla taky, ale udělal jsem že jsem do SCAN LIST napsal taky frekvenci na které má vysílat a funguje to.
0 x