Zajimalo by me, jak to kdo resi...
1. preprodavate neci sluzby?
2. resite si to vlastnim hw?
- jak? (SAT, nebo stremovani DVB, jine reseni?)
- co na to pouzivate, vlccko?
3. Jak se chovaji switche na multicast? Nebo cim jinym to resite?
My experimentujeme na dvb-tcku od CRa s tim, ze stremujem ten jejich multiplex pres multicast do site, ale moc nadseny teda nejsem...
Diky za info...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
IPTV
Nikdo nedelate IPTV?
To vas nikoho nesere, jak se telefonika s UPCckem tlaci tema televizema dopredu?
Nevim, jak to vidite vy, ale osobne si myslim, ze doba, ve ktere bude klient chtit komplexni reseni (TP sluzby - data - hlas - obraz) uz neni daleko ...
To vas nikoho nesere, jak se telefonika s UPCckem tlaci tema televizema dopredu?
Nevim, jak to vidite vy, ale osobne si myslim, ze doba, ve ktere bude klient chtit komplexni reseni (TP sluzby - data - hlas - obraz) uz neni daleko ...
0 x
Lukas Kristek
Si nemyslim, v Praze uz se te dneska na to pta skoro kazdy (date mi k tomu i televizi?), v Brne to je to same a s vypinanim analogu budou lidi nuceni hledat alternativni reseni a je jen otazka reklamy mistnich firem, jestli si v dane lokalite zvoji dvb-t od cra, nebo iptv od nejakeho operatora.
A cena? UPC za par kacek 10Mbps s plnou palbou TV? No nevim teda...
0 x
Lukas Kristek
lukas píše:Si nemyslim, v Praze uz se te dneska na to pta skoro kazdy (date mi k tomu i televizi?), v Brne to je to same a s vypinanim analogu budou lidi nuceni hledat alternativni reseni a je jen otazka reklamy mistnich firem, jestli si v dane lokalite zvoji dvb-t od cra, nebo iptv od nejakeho operatora.
No s tím UPC ses zrovna trefil do černého :) shodou okolností jsem UPC měl, od doby kdy navýšili rychlost to šlo uplně do pr...e, rychlost byla kolem 5Mbit a platil jsem si 12, web šel pěkně, pingy na seznam taky, webové měřáky taky, to jo, ale když jsem se chtěl připojit třeba na svoje routery šlo to jak po modemu, pingy byli jak noty na buben, ale v UPC problém není.
Dal jsem si tu práci a zjistil jsem kam až to de dobře a kde mají problém, jediné vysvětlení od nějakého technického trotla bylo že problém je na mém pc :)) drbal sem je každý týden, pak mi došla trpělivost.
Lidi co měli analog zainvestují jednorázovou investici do satelitu a nebo do digitálu, pochybuju že někdo z nich bude chtít platit měsíčně za něco co doposud měli zadarmo. O ip telefonii v podstatě nikdo neví :)
0 x
Jojo, ja ani netvrdim, ze ten jejich internet je dobry, ba naopak, taky mam spis negativni zkusenosti, ale nekteri lidi na to slysi a rozhodne jich neni malo, to by tak neexpandovali.
To je pravda, ale jen do te doby, nez to bude doplnkova sluzba. Tak bych to chtel postavit ja; co si budeme povidat, z domacnosti je vetsina zisku v datech. Hlas nevydela a pochybuju, ze obraz jo...
No ale to uz je mi mimo tema... Spis mi slo o zkusenosti z provozu, ale jak to tak sleduju, tak budu mezi ispky prukopnikem ja
To je pravda, ale jen do te doby, nez to bude doplnkova sluzba. Tak bych to chtel postavit ja; co si budeme povidat, z domacnosti je vetsina zisku v datech. Hlas nevydela a pochybuju, ze obraz jo...
No ale to uz je mi mimo tema... Spis mi slo o zkusenosti z provozu, ale jak to tak sleduju, tak budu mezi ispky prukopnikem ja

0 x
Lukas Kristek
presne tak radsi si koupi chytrejsi settopbox aka dreambox a pripoji se na net k siti jako mam ja kde neni problem presdilet pristupove karty a mesicne plati jen za net a jde jim i full telka 

0 x
Maxik píše:presne tak radsi si koupi chytrejsi settopbox aka dreambox a pripoji se na net k siti jako mam ja kde neni problem presdilet pristupove karty a mesicne plati jen za net a jde jim i full telka
taktak
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Ne myslim pristup ke sdilene karte nejmenovaneho sat providera, klice na ceske kanaly nikde dostupne nejsou, nebavime se o hacknute digi, ta ale obcas klice meni vetsinou kdyz se to nehodi a lidi tomu nerozumi pro ne je lepsi sdilena karta.
0 x
To jde takto sdilet kartu ? o tom slysim prvne . Jako STB pouzivas dreamboxy ,ale pomoci ceho tu kartu sdilis ? BTW na hacknute digi jede vetsina ceskych kanalu a stahovani z netu v pripade ze zmeni kodovani taky vetsinou funguje spolehlive .
0 x
ano i ja pouzivam na klice HackSat plugin funguje dobre, ale jsou prijimace ktere sice umi MGcamd nebo jiny camd ale nemaji eternet, jen USB tem to musis nahrat na flasku to uz je dost otrava, zatim to sdilim s DM500, fajn CS se da udelat z asusu WL500G s nejakym neofic firmwarem a kartovou usb cteckou/programatorem, nejake 10tky lidi neni problem sdilet primo z dreamboxu, nastaveni je jednoduche jen se musi najit spravne konfiguraky a to uz tak snadne neni
Pristup na CS osetrim na nejblizsim routeru, nabo vice ucty. Sdilet nejdou vsechny karty, vyzkousene mam UPC,CSlink,SKlink, karta digiTV vyzaduje prijimac od digi takze na sdileni je naprd, ale ta zas jde na EMU takze 

0 x