Hezký den,
má někdo s tímdle konkrétní zkušenost? Ne "slyšel jsem", "říká se" apod., ale zajímá mě někdo, komu to už někde běží.
Potřebuji jedno z těch "slabších" pojítek a kupovat Orcava 85M mi přijde jako vyhozený prachy. Jde mi o tu verzi 24M, ta mi pro todle konkrétní využití stačí ...
Díky za info.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konwes?
lukas píše:Hezký den,
má někdo s tímdle konkrétní zkušenost? Ne "slyšel jsem", "říká se" apod., ale zajímá mě někdo, komu to už někde běží.
Potřebuji jedno z těch "slabších" pojítek a kupovat Orcava 85M mi přijde jako vyhozený prachy. Jde mi o tu verzi 24M, ta mi pro todle konkrétní využití stačí ...
Díky za info.
Mame to ve sklepe ... nema rad vypadky elektriny (nenabehne potom), je dost citlivy na ruseni. Meli jsme ho 3 roky venku, ale ted se uz nechce nikomu montovat.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Tak s tím nemohu souhlasit, na síti máme těchto spojů cca 12 a můžu říci z vlastní zkušenosti, že právě tyto spoje běhají tam, kde ostatní se nechytají. Tyhle radia ti budou běhat i na 34/34Mbit - bez dalších investic. Jinak modem je od ATH a jdou přeladit do 24 GHz (stačí vyměnit "parohy" cca na spoj max 10 tis).
0 x
KaZa píše:Tak s tím nemohu souhlasit, na síti máme těchto spojů cca 12 a můžu říci z vlastní zkušenosti, že právě tyto spoje běhají tam, kde ostatní se nechytají. Tyhle radia ti budou běhat i na 34/34Mbit - bez dalších investic. Jinak modem je od ATH a jdou přeladit do 24 GHz (stačí vyměnit "parohy" cca na spoj max 10 tis).
Na 34 Mbit nam to nikdy nejelo a zlobi to. Taky mame modemy ath ....
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
KaZa píše:Tak s tím nemohu souhlasit, na síti máme těchto spojů cca 12 a můžu říci z vlastní zkušenosti, že právě tyto spoje běhají tam, kde ostatní se nechytají. Tyhle radia ti budou běhat i na 34/34Mbit - bez dalších investic. Jinak modem je od ATH a jdou přeladit do 24 GHz (stačí vyměnit "parohy" cca na spoj max 10 tis).
a kde se daji ty rohy sehnat? my kdyz jsme shaneli tak byly kolem 30 tis. jedny
Nam konwesy jedou na plny quick, je potreba to mit zapnute v modemu a posefovany aby to nebylo ruseny
0 x
Je to informace přímo z první ruky od p. Ing. Kotta (majitel KonWES). Zkus mu zavolat na tel. 603833449.
0 x
Ikdyby to v 24GHz jelo tak to bude tak do 2km max. 3-4km tedy vcelku pro většinu případů oničem,že?
Jinak ta firma v 10GHz už vcelku ustrnula se mi zdá....stejnětak btv a pár dalších to dotáhlo max na ten
34Mbit od ATH... .No a SVMko s 50Mbitem taky žádná sláva a láce... .
Jinak ta firma v 10GHz už vcelku ustrnula se mi zdá....stejnětak btv a pár dalších to dotáhlo max na ten
0 x
David2006 píše:Ikdyby to v 24GHz jelo tak to bude tak do 2km max. 3-4km tedy vcelku pro většinu případů oničem,že?
O BTV mi ani nemluv.... Meli jsme mit od nich spoj v 10ce na 15km a oni nebyli schopni ten spoj zprovoznit.... Byl sem v jejich "vyrobne" a kdybyste videli jak maji resene treba ozarovace od anteny, neverili byste vlastnim ocim... Napr. ten jejich ozarovac vypada tak, ze na nejake medene dute trubce je nasazen neco jako molitan s plechem na jedne strane a k te trubce je to prilepeno nejakym tmelem......
Po asi 4dennim utrpenim jsme jim to hodili na hlavu, koupili alcomu a ta tam jede dodnes... Sice jednou za cas zazlobi vlivem zarusenim, ale vesmes jede perfektne.... Spoj rozchozen behem hodinky...
0 x
Jan Ptáček
Tak jak tak koukam, tak Konwes fakt na hovno. Kaslu na to, vezmu radsi Orcava, ten je osvedceny.
O Alcome mi ani nemluv, mel jsem s tim tri prdele problemu a jak to tak posloucham okolo, tak nejsem jediny, co ma s novyma problemy...
O Alcome mi ani nemluv, mel jsem s tim tri prdele problemu a jak to tak posloucham okolo, tak nejsem jediny, co ma s novyma problemy...
0 x
Lukas Kristek
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
lukas : co mas s alcomama za problemy ??
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Resil jsem v praci 3 kusy. Jedna bezi doted bezproblemove (stara AL10), druhou jsem nemohl rozjet, tak jsem se na to vysral a treti nebyla schopna rozjet ani Alcoma. Takze asi tak. Navic me na tech MELech pekne sere jejich administrace a to jak z pohledu toho debilniho softwaru, tak z dohledovatelnosti jen jedne strany. Co se tyce moznosti konfigurace, tak na tom taky nejsou zrovna nejlip. Chapu, ze se snazi to pasmo udrzet nejak pouzitelne, ale v pripade zaruseni, ale celkove je to proste dojeb... Navic ta cena neni zrovna nejpriznivejsi, i kdyz za kvalitu rad zaplatim.
Ono to je zarizeni asi fakt dobre, kdyz si s tim pohrajes, tak to bude bezet asi i dobre, ale me fakt nebere travit tyden na stozaru. Radsi koupim Summita, nebo Orcava a mam pohodu.
Ono to je zarizeni asi fakt dobre, kdyz si s tim pohrajes, tak to bude bezet asi i dobre, ale me fakt nebere travit tyden na stozaru. Radsi koupim Summita, nebo Orcava a mam pohodu.
0 x
Lukas Kristek
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to lukas - tyden ? jsi blazen ... za tri hodny mas spoj hotovy i s vysiranim se s kabelazi ... nechapu nejak .. soft vyborny vidis vsechno co potrebujes .. preladis kam chces ... no ja nevim ale nestezuju si ... a ten dohled z jedne strany byl jen u starych MELu ... u tech 88 megovych je uz z obou stran ... takze to byl takovy "vyvojovy ulet" ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
To jsem nevedel. Jako jo, ja vice/mene souhlasim, ono to asi nebude tak spatne, to uz jsem psal i nahore, ale proste me se do toho nechce. Jednou jsem se spalil a to mi staci. Navic u CRa jsme se tim pracovali a spousta lidi tomu nemuze dodnes prijit na jmeno, coz se na me taky trochu projevilo. Mam jen dobrou zkusenost s temi Orcavy, tak proc na tom neco menit... Navic cena je taky priznivejsi...
0 x
Lukas Kristek
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to lukas - jo orcave se nezda byt spatny ... az na tuhnuti novych IDU pri minus teplote ... a u starsich modelu zase vetsi latenci i pri chodu na prazdno bez jakehokoli vytizeni ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education