❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Identifikace vzdáleného počítače. (jakákoli jen ne podle IP)

Návody a problémy s konfigurací.
TweetyLBC
Kontaktovat uživatele:

Re: Identifikace vzdáleného počítače. (jakákoli jen ne podle IP)

Příspěvekod TweetyLBC » 16 years ago

Mic-net píše:Nejedná se o WEB server. Tzn. že takto to řešit nelze...

Pakliže se jedná o WEBserver, tak ti asi nezbyde, že to řešit v aplikační vrstvě například v PHP nějakou autorizací a dostaneš se i k informacím jako je jmeno PC a tak .... Klasicky IP firewall ti nic nevyresi, kdyz nechceš řešit IP ....
0 x

Mic-net

Příspěvekod Mic-net » 16 years ago

Již několikrát jsem psal že se NEJEDNÁ o WEB server.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 16 years ago

normalne si das pravidlo, ktery hodi do adreslistu ty kteri pristupuji na ten server (IP)
0 x

jeanne

Příspěvekod jeanne » 16 years ago

Nejak nechapu o co jde, pokud nekdo bude mit pristup, tak mu nezabrani to, ze budes filtrovat jeho ip adresu - tu si muze zmenit, stejne tak mac adresu, bohuzel uplne stejne muze zmenit jmeno pocitace, vymazat/zmenit cookies, zmenit rozliseni monitoru, pouzit jiny prohlizec, zmenit verzi flashplayeru pripadne operacni system a i dalsi veci podle kterych bys ho chtel rozlisovat, takze kdyz ti tam nekdo hodne moc bude chtit delat bordel a mas to verejne pristupne, tak ti ho tam proste delat bude a ty neudelas nic. Teda pokud se na onu blize nespecifikovanou sluzbu nebude autorizovat. Proste pouzij obraceny postup, zakaz vsem pristup a povol vstup pouze autorizovanym uzivatelum a kdo bude delat bordel tak o autorizaci prijde. Je to na tobe jestli budes obtezovat uzivatele registraci vzhledem k tvemu pohodli, anebo jestli to nechas volne pristupne za cenu naprav onoho bordelu z tve strany. Myslim ze jine reseni neni, tvuj problem mi tak trochu pripomina "Chci nechat volne polozenou penezenku na chodniku, ale nechci, aby mi z ni do rana nekdo vzal penize..."
0 x

Mic-net

Příspěvekod Mic-net » 16 years ago

Vůbec se mi Tvá odpověď nelíbí a už vůbec ne jak je napsaná, ale když se na to podívám komplexně, tak máš naprostou pravdu ve všem...

Škoda...
0 x

jeanne

Příspěvekod jeanne » 16 years ago

O.T: pokusim se pro priste psat libivejsi formou, sorry :)
0 x