forkman21 píše:Když jsme u toho, kolik vám dává spoj s obyč RB433? Mám tady páteř s obyč R52 a gentleboxy na 200 m, kvalita 100/100 a propustnost reál TCP tak 17 Mbps, když zapnu Nstream, tak jde spoj za chvíli do kytekA vůbec nevím proč.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
	max propustnost 5GHz
Re: max propustnost 5GHz
		0 x 

433 je pomerne dost vykonna platforma a jak jsem rikal 36 Mbit po radiu + 2 AP na nem a uplne bez problemu, prumerne vytizeni je 17% s 1x NS a 2xAP provoz 10Mbit internet + FTP prenosy v siti.Za tu cenu dost muziky, na klienta je to zbytecne drahe a velke zarizeni na to jsou 411tky, skoda ze uz nedelaji desky jako byla 133 v tech rozmererech s novejsim MIPSem a 3 LAN.

0 x 

Vzdalenost 1.8km na jedne strane jj 24db, na druhe strane fullduplex jj 24(zapojen jen jako half zatim) realny prutok + btest TCP primo mezi AP:
received-packets-per-second: 2022
received-bits-per-second: 3.5Mbps
sent-packets-per-second: 3498
sent-bits-per-second: 38.5Mbps
received-packets-per-second: 1867
received-bits-per-second: 2.8Mbps
sent-packets-per-second: 3429
sent-bits-per-second: 38.4Mbps
received-packets-per-second: 1962
received-bits-per-second: 3.1Mbps
sent-packets-per-second: 3480
sent-bits-per-second: 39.2Mbps
received-packets-per-second: 1860
sent-packets-per-second: 3442
sent-bits-per-second: 38.8Mbps
CPU nema cenu hodnotit, kdyz byl btest delan primo mezi AP.
Az tam bude fullduplex plny, tak to zmerim znovu.

received-packets-per-second: 2022
received-bits-per-second: 3.5Mbps
sent-packets-per-second: 3498
sent-bits-per-second: 38.5Mbps
received-packets-per-second: 1867
sent-packets-per-second: 3429
sent-bits-per-second: 38.4Mbps
received-packets-per-second: 1962
received-bits-per-second: 3.1Mbps
sent-packets-per-second: 3480
sent-bits-per-second: 39.2Mbps
received-packets-per-second: 1860
sent-packets-per-second: 3442
sent-bits-per-second: 38.8Mbps
CPU nema cenu hodnotit, kdyz byl btest delan primo mezi AP.
Az tam bude fullduplex plny, tak to zmerim znovu.
		0 x 

Pintero píše:forkman21 píše:Když jsme u toho, kolik vám dává spoj s obyč RB433? Mám tady páteř s obyč R52 a gentleboxy na 200 m, kvalita 100/100 a propustnost reál TCP tak 17 Mbps, když zapnu Nstream, tak jde spoj za chvíli do kytekA vůbec nevím proč.
Ja davam 433 jako koncaky klientum, kteri potrebuji jeste vysilat po objektu. Predpokladam, ze tato veta vysvetluje vse, k cemu jsou 433 vhodne.
Promin, ale jak jsi tohle mohl napsat. RB433 je dostatecne vykonna na to, aby na pateri prenesla realny trafik 15-20/5-10 (se zapnutym nstreme a WPA2-PSK sifrovanim). Mozna to zvladne i vic, netusim, nezkousel jsem jeji maximum.
		0 x 

Mám na stole 2x RB600 s dual-Nstreme spojem s kartama XR5. Místo antém jsem uděl vlnovody pouze 1m kabelem a samozřejmě stáhnul karty na 0db (zajímavé že to při 0db vůbec jede 
 )
Když zkusím bandwitch test z jednoho RB600 na druhý buď SENS nebo Receive, dostanu se na hodnotu cca 32Mbps (UDP až 40Mbps). Nicméně když dám "both" tak to jede na tcp třeba 25M / 6M.
Je to tím že RB600 jede na 100% a už to nestíhá odpovídat a zároveň generovat provoz?
Asi by to chtělo možná zkusit pomocí dvou počítačů proti sobě aby ty RBčka nebyla zatížená tím bandwitch testem....

Když zkusím bandwitch test z jednoho RB600 na druhý buď SENS nebo Receive, dostanu se na hodnotu cca 32Mbps (UDP až 40Mbps). Nicméně když dám "both" tak to jede na tcp třeba 25M / 6M.
Je to tím že RB600 jede na 100% a už to nestíhá odpovídat a zároveň generovat provoz?
Asi by to chtělo možná zkusit pomocí dvou počítačů proti sobě aby ty RBčka nebyla zatížená tím bandwitch testem....
		0 x 

na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.
Loni jsem takhle zkousel ladit spoj a malem jsem to rozslapal. Nakonec jsem kazdy par anten dal to jinych mistnosti.
A v realu na strese se to chova stejne uplne jinak.

Loni jsem takhle zkousel ladit spoj a malem jsem to rozslapal. Nakonec jsem kazdy par anten dal to jinych mistnosti.
		0 x 
			ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
						8,5 km, tyhan 90cm proti tyhan 65cm. UB5 karty, txpower 10db (pujde dat jeste niz az padne jedno zavazejici sasi), 60mbit HD. Turbo.

0 x 
			Petr Šlinz
UBNT mám rád!
						UBNT mám rád!
reset píše:na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.
To nemyslím že bych měl odrazy, TX-RX a RX-TX mám spojeno přímo 1m kabelem, takže krásnej vlnovod
		0 x 

soucez píše:reset píše:na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.
To nemyslím že bych měl odrazy, TX-RX a RX-TX mám spojeno přímo 1m kabelem, takže krásnej vlnovod
to je mozna jeste horsi
		0 x 

Olda123 píše:soucez píše:reset píše:na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.
to je mozna jeste horsi
Horší určitě ne. Spíš téměř ideální. SAmozřejmě výkon na minimum
		0 x 

To nemyslím že bych měl odrazy, TX-RX  a RX-TX mám spojeno přímo 1m kabelem, takže krásnej vlnovod 
[/quote]
to je mozna jeste horsi[/quote]
Horší určitě ne. Spíš téměř ideální. SAmozřejmě výkon na minimum[/quote]
tak to jsem prehledl ze je vykon na mininu . pak samozrejmne jo . jinak by se to dost prervavalo

to je mozna jeste horsi[/quote]
Horší určitě ne. Spíš téměř ideální. SAmozřejmě výkon na minimum[/quote]
tak to jsem prehledl ze je vykon na mininu . pak samozrejmne jo . jinak by se to dost prervavalo
		0 x 

mě by jenom teď zajímalo, jakej výkon mám na UB5 když mikrotik ukazuje nastaveou hodnotu ale v závorce za tim je ještě jedna menší.

0 x 
			Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
						high speed routery podle požadavků
hapi píše:mě by jenom teď zajímalo, jakej výkon mám na UB5 když mikrotik ukazuje nastaveou hodnotu ale v závorce za tim je ještě jedna menší.
Ta v zavorce je vysilany vykon
		0 x 
			Petr Šlinz
UBNT mám rád!
						UBNT mám rád!
Tak jsem ty RB600 pěkně zabalil i s kartama XR5 a posílám je zpět dodavateli.  RB600 i s osazenejma kartama R52 se chová nevyspitatelně. Restarty jak se mu zlíbí.  V kogu je vždycky napsáno že to rebootl watch dog-
Vypadá to že se sem tam nějaká várka nevyvede... zdroj to v pohodě stíhá... nebere to ani 1A.
Prdím na něj, Dám na ten Nstreme spoj RB433AH a karty R52. Teď na stole s touto konfigurací dosahuju výrazně lepší bendwitch testy než když byly karty vložené do RB600. Nějak se mi ty RB600 nelíbí.....
Vypadá to že se sem tam nějaká várka nevyvede... zdroj to v pohodě stíhá... nebere to ani 1A

Vypadá to že se sem tam nějaká várka nevyvede... zdroj to v pohodě stíhá... nebere to ani 1A.
Prdím na něj, Dám na ten Nstreme spoj RB433AH a karty R52. Teď na stole s touto konfigurací dosahuju výrazně lepší bendwitch testy než když byly karty vložené do RB600. Nějak se mi ty RB600 nelíbí.....
Vypadá to že se sem tam nějaká várka nevyvede... zdroj to v pohodě stíhá... nebere to ani 1A
		0 x