❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNTUB5

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
cin
Kontaktovat uživatele:

Re: UBNTUB5

Příspěvekod cin » 16 years ago

Leeonek píše:
cin píše: ci niekomu bezi napriklad NSTREME2 na RB433AH to by teoreticky mohlo kedze jedna karta je RX druha TX.

No třeba já s tím problém nemám :) ani s dvěma nstreme spoji z RB433AH, dokonce ani s jedním dual nstreme na tom samém RB, karty CM9.

Zreguloval som karty a uz to fici aj mne :)
Chyba ako stale medzi klavesnicou a stolickou :)
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 16 years ago

Leeonek píše:
cin píše: ci niekomu bezi napriklad NSTREME2 na RB433AH to by teoreticky mohlo kedze jedna karta je RX druha TX.

No třeba já s tím problém nemám :) ani s dvěma nstreme spoji z RB433AH, dokonce ani s jedním dual nstreme na tom samém RB, karty CM9.

Zreguloval som karty a uz to fici aj mne :)
Chyba ako stale medzi klavesnicou a stolickou :)
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 16 years ago

Nevim co si mam otom myslet, mam dve tyto karty proti sobě, a pokud dam frekvenci 5500 tak mam na protistraně třeba -50 , ale jakmile dam 5800 tak už jen -90 a spoj se rozpadá. Přišel jste někdo na to jak je to doopravdy z tím výkonem, stačilo by to vzít preci jen na merak otestovat to po decibelu.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

haklina píše:Nevim co si mam otom myslet, mam dve tyto karty proti sobě, a pokud dam frekvenci 5500 tak mam na protistraně třeba -50 , ale jakmile dam 5800 tak už jen -90 a spoj se rozpadá. Přišel jste někdo na to jak je to doopravdy z tím výkonem, stačilo by to vzít preci jen na merak otestovat to po decibelu.

Srovnavaci metodou s CM9 jsem dosel k tomu, ze to reguluje tak, jak tam pisou :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

haklina píše:Nevim co si mam otom myslet, mam dve tyto karty proti sobě, a pokud dam frekvenci 5500 tak mam na protistraně třeba -50 , ale jakmile dam 5800 tak už jen -90 a spoj se rozpadá. Přišel jste někdo na to jak je to doopravdy z tím výkonem, stačilo by to vzít preci jen na merak otestovat to po decibelu.

Co tam je za anteny ? ME se tohle stavalo s nekvalitnima antenama - spatne prizpusobeni.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

raven-il píše:

Co tam je za anteny ? ME se tohle stavalo s nekvalitnima antenama - spatne prizpusobeni.

taky bych se primlouval, ten rozdil je moc markantni.. v praxi byva cca 5 dB max..
0 x