❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
prowax vs jirous
Re: prowax vs jirous
ruseni na to nema vliv kdyz ted zmenim kanal z 5180 na 5700 na tak se nestane nic se silou signalu, jo ze muze byt horsi ccq to je ale dano zarusenim kanalu, nevidel jsem zadny rozdil, u anten PW, Waveant, offsetem s zaricem z i4, maxlink.
0 x
Antena PW 17dBi ladena na 5,7 -5,8.
5700 - -55dB
5825 - -52dB
5180 - -84dB
5320 - -78dB
5500 - -63dB.
Rozdil jak krava
jinde nez v oblasti, pro kterou byla vyrobena nepouzitelna.
5700 - -55dB
5825 - -52dB
5180 - -84dB
5320 - -78dB
5500 - -63dB.
Rozdil jak krava

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to maxik : cozzzze ?? uroven prijmaneho signalu se nezmeni pri zaruseni ?? to si asi z nas vsech delas p*del ?? .............
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
A mela by ? pokud se neco ma menit bude horsi ccq, nizsi snr ale signal z protistrany je porad stejny. Ja se tu dozvidam veci
sila signalu je snad umerna tomu co zachyti primaci antena z tve protistrany, bavime se o sile signalu, kvalita ta tim rozhodne ovlivnena je, jeste rekni ze kdyz me mekdo zarusi spoj co ma -50 tak po zaruseni bude mit -80
ne bude mit -50 ale ccq bude v hajzlu a tudiz i bandwidth aspon to jsem pozoroval asi vysilam na jine planete 

0 x
Dade_Marfi píše:to maxik : cozzzze ?? uroven prijmaneho signalu se nezmeni pri zaruseni ?? to si asi z nas vsech delas p*del ?? .............
maximálně se sníží odstup signál/šum, ale nechápu proč by se měla síla signálu snižovat, to je blbost
0 x
Máme na síti dost 40cm Maxlinků a nikdy nebyl žádný problém. Dáváme je ke klientům i na některé vysílače. Je fajn, že k tomu dávají i protokol z měření (sice znám obchodníky, udělají vše, aby prodali, ale co jsme je vyzkoušeli nedáme dopustit).
Maxlinky mám mnohem radši než Jirouse. Neznám anténu, která by se tak debilně skládala jako PAR24-PRO. Na link nad 3km bych ji nasadil jen v nejvyšší nouzi.
Prowaxy dáváme všude, kde potřebujeme bezstarostný kvalitní a spolehlivý spoj. Nechápu lidi co tu anténu viděli jen na obrázku v e-shopu a soudí. Neznám lepší anténu se stejnými parametry na trhu. Za ty peníze se fakt vyplatí. Narozdíl od jirouse má určitě deklarovaný zisk. U Jirouse člověk neví, co jim sjelo z linky a co mu v té krabici přijde.
Maxlinky mám mnohem radši než Jirouse. Neznám anténu, která by se tak debilně skládala jako PAR24-PRO. Na link nad 3km bych ji nasadil jen v nejvyšší nouzi.
Prowaxy dáváme všude, kde potřebujeme bezstarostný kvalitní a spolehlivý spoj. Nechápu lidi co tu anténu viděli jen na obrázku v e-shopu a soudí. Neznám lepší anténu se stejnými parametry na trhu. Za ty peníze se fakt vyplatí. Narozdíl od jirouse má určitě deklarovaný zisk. U Jirouse člověk neví, co jim sjelo z linky a co mu v té krabici přijde.
0 x
RAket píše:Máme na síti dost 40cm Maxlinků a nikdy nebyl žádný problém. Dáváme je ke klientům i na některé vysílače. Je fajn, že k tomu dávají i protokol z měření (sice znám obchodníky, udělají vše, aby prodali, ale co jsme je vyzkoušeli nedáme dopustit).
A ako je to so smerovosto prowaxu je citelne smerovejsia a vazne dosahuje 7 stupnov vyzarovaci uhol?
A vazne je prowax ladeny len takto uzko 5.4250 – 5.7250 GHz?
Lebo u jirosu ja mi nezda, ze ma 8,8 ako deklaruju ale viac.
0 x
PW dělají antény ozařovače na 5,4-5,7 a 5,7-5,8 zvlášť, záleží kterou si koupíte :)
0 x
Zdravíčko,
má někdo vyzkoušeny tyto sektor. antény (prowax)?
http://penta.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=36034
díky za info !
má někdo vyzkoušeny tyto sektor. antény (prowax)?
http://penta.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=36034
díky za info !
0 x
Jan Ptáček
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ne .. ale jestli v nem jsou draty zohnute jak v 50stupnovem .. tak potes pan buh
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
basty píše:nevite kolik ma ta prowaxka vertikalni uhel?
Kód: Vybrat vše
http://www.prowax.cz/cz/sec510
Kód: Vybrat vše
http://www.prowax.cz/cz/sec514
0 x
Dade_Marfi píše:ne .. ale jestli v nem jsou draty zohnute jak v 50stupnovem .. tak potes pan buh
Nefungoval? proc jsi ho otviral?

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
vzdyt je to tam napsano
H: 180°, V: 15°
H: 180°, V: 15°
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam