❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

pppoe v routry alebo v mikrotiku?

Návody a problémy s konfigurací.
napo

pppoe v routry alebo v mikrotiku?

Příspěvekod napo » 16 years ago

zdravim.

mam adsl internet, ktory chcem zdielat cez MT. momentalne mi pppoe vytaca samotny router. chcel som sa spytat na vas nazor ake su vyhody a ake nevyhody vytacania pppoe v routry a v MT. ktore z rieseni je lebsie pouzit?? vdaka za vase názory.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

je to jedno, ale samotne sdileni adsl je fuj na to casem prijdes sam.
0 x

napo

Maxik píše:je to jedno, ale samotne sdileni adsl je fuj na to casem prijdes sam.

preco je to "fuj" ??
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Connection limity a dalsi omezeni + mizerny upload, do 10 ne moc aktivnich pc jakz takz pro vic katastrofa.
0 x

napo

Maxik píše:Connection limity a dalsi omezeni + mizerny upload, do 10 ne moc aktivnich pc jakz takz pro vic katastrofa.

mno to mas zrejme pravdu.. ale tak inu moznost nemam.. resp. mam energotel 5 Mbit 11 tisic mesacne + cca 2 tisic prenajom miesta na stoziary a energia.. :( a to este nehovorim o tom, ze LM by som musel riesit cez 4 body.. takze nerealne..
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

napo píše:
Maxik píše:Connection limity a dalsi omezeni + mizerny upload, do 10 ne moc aktivnich pc jakz takz pro vic katastrofa.

mno to mas zrejme pravdu.. ale tak inu moznost nemam.. resp. mam energotel 5 Mbit 11 tisic mesacne + cca 2 tisic prenajom miesta na stoziary a energia.. :( a to este nehovorim o tom, ze LM by som musel riesit cez 4 body.. takze nerealne..

Ak budes robit net , tak ci tak budes musiet zobrat nejaky garant . DSL je na nic .
0 x

jnovak
antispam: Ano

Příspěvekod jnovak » 16 years ago

Doporučuji zakončení pppoe na mikrotiku a adsl modem mít v bridge-i. Už z toho důvodu, že běžné krabičky mají limitovaný počet NAT záznamů. U takového p2p provozu by se adsl router mohl rychle zahltit.
Na mikrotiku je počet spojení daleko vyšší zavisející na velikosti RAM.
0 x