❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti NanoStation
basty píše:asi reknu blbost, ale pri neaktivite je synchro na 6M
ale klient prenasa... stahuje. prejavuje sa to tym, ze pingy lietaju do nebies a je tam 5-10% packet loss
0 x
bud je to rusenim nebo tim ze NS5 je bazmek, nevsim jsem si ze by se mi nekde neco takoveho delo na cl mam 411(3.10),133,133c,112(2.9.50)
0 x
tak jasne, stane se.... tomu se nevyhnes i na ciscu.. teda aspon myslim... 

0 x
basty píše:tak jasne, stane se.... tomu se nevyhnes i na ciscu.. teda aspon myslim...
nano je dobre... dosiel som na problem. presne smerom k mojim trom problemovym klientom sa dostal obrovsky satelit jedneho domaceho pana. proste postavil si tanier presne pred moje anteny. parada...
po dohode a presunuti o pol metra to ide ok. ale aj tak nechapem preco to islo len na 6 mbit hoci som to fixol na nanostation na 24mbit - asi nejaky bug.
0 x
řeším problém s routovací tabulkou...docela mě štve, že v GUI -webovem klikatku není možnost nastavit statické routy!
vyřešil jsem to přes SSH v bashovem terminalu. tam prikaz route paradne funguje....problem ale je, že jakmile se nano restartne třeba watchdogem...vyhodi to routovaci tabulku a je nutné ji znova nasazet .....kurna už by měli udělt static route do klikatek aby se to trvale uložilo.
vyřešil jsem to přes SSH v bashovem terminalu. tam prikaz route paradne funguje....problem ale je, že jakmile se nano restartne třeba watchdogem...vyhodi to routovaci tabulku a je nutné ji znova nasazet .....kurna už by měli udělt static route do klikatek aby se to trvale uložilo.
0 x
zajímavej problém, kterej se mi projevil už 2x vždy po instalaci NS5 u zákazníka. 1x se to stalo s NS5 a 1x s tou WispStation(destička s AirOS)
Nainstaloval jsem u zákazníka nahodil napájení, rádiově to spojené bylo. I na Mikrotiku to bylo vidět v registration radiích, ale po TCP vrstvě ani prd. Ping nešel, nic.
Stačilo vždy jenom vypnout a zapnout R52 kartu na mikrotiku AP a už se o chytlo. pak se to chytne vždycky i když klient vypne a zapne napájení. Jenom to poprvé je takové divné
Nesetkal se někdo s takovou situací?
Jako AP je RB433AH a karta R52.
Nainstaloval jsem u zákazníka nahodil napájení, rádiově to spojené bylo. I na Mikrotiku to bylo vidět v registration radiích, ale po TCP vrstvě ani prd. Ping nešel, nic.
Stačilo vždy jenom vypnout a zapnout R52 kartu na mikrotiku AP a už se o chytlo. pak se to chytne vždycky i když klient vypne a zapne napájení. Jenom to poprvé je takové divné

Nesetkal se někdo s takovou situací?
Jako AP je RB433AH a karta R52.
0 x
Stávalo se nám to s FW 3.2... a WPA kryptováním. Někdy po restartu APčka klient nenaskocil a musel se vypnout a zapnout napájení. Návrat k 3.1 to vyřešil. Myslím že FW 3.2 dokonce i zmizel z oficiálních stránek...
0 x
Byl by nekdo tak hodny a ozval se mi na mail nemecek (zavinac)mekbn.cz
Poridil jsem 2x NS5 pro firemni sit ale rychlost realne stahovani 3100kbajty /s je trosku malo potrebovali bychom vic. - JSOU PROTI SOBE jeden AP jeden KLIENT
Vzdálenost pouze od 0,5km do 2 km
Pomuze jine zarizeni ? PROWAX WABOX, 18 dBi, 5 GHz, Intergrované CPE RB411/Mikrotik, PoE,směr ? nebo Straightcore GWA-627HP
potreboval bych to na hlavni spoj kde je treba vetsi prenos dat diky moc
Pripadne jak navrhnout RB411 + R5H + ?? diky
edit: ale jo uz s 50MB bych se spokojil
ale nevim co poskladat a cenove relace takoveho zarizeni
Poridil jsem 2x NS5 pro firemni sit ale rychlost realne stahovani 3100kbajty /s je trosku malo potrebovali bychom vic. - JSOU PROTI SOBE jeden AP jeden KLIENT
Vzdálenost pouze od 0,5km do 2 km
Pomuze jine zarizeni ? PROWAX WABOX, 18 dBi, 5 GHz, Intergrované CPE RB411/Mikrotik, PoE,směr ? nebo Straightcore GWA-627HP

Pripadne jak navrhnout RB411 + R5H + ?? diky
edit: ale jo uz s 50MB bych se spokojil

ale nevim co poskladat a cenove relace takoveho zarizeni
Naposledy upravil(a) awen dne 12 Feb 2009 07:50, celkem upraveno 3 x.
0 x
awen píše:Byl by nekdo tak hodny a ozval se mi na mail nemecek (zavinac)mekbn.cz
Poridil jsem 2x NS5 pro firemni sit ale rychlost realne stahovani 3100kb/s je trosku malo potrebovali bychom vic.
takze mas na pateri 2 nana proti sobe? no pokud je to jak pises 3100kbps tak je to nejak malo.. melo by to byt cca 15Mbps,
jinak asi nelze doporucit nic jinyho nez p2p spoj treba na 411AH proti sobe, smerovy anteny, CM9. na nstreamu ti to pojede za idealnich podminek cca 40-43Mbps.
0 x
rychlost realne stahovani 3100kbajty /s je trosku malo
25mbit je ti málo? Tak to budeš muset zvolit trošku jiné technologie než 2x NS5. Myslíš že za 3500kč přeneseš 100Mbit?
Když se ti zdá 25mbit "trošku málo" tak předpokládám že 50mbit Tě moc neuspokojí, v tom případě si kup 100Mbitového summita ale ten bude trošku dražší než 3500kč které jsi dal za 2ks NS5 :D
0 x
Ahoj, trochu z jiného soudku. Dá se na NS5 nastavit nějak na pevno port na 10 MBits místo 10/100 ? Díky
0 x
Je to fakt zajimavy zarizeni - NS5 ma nastaven vystupni vykon 12dBm, na MK vidim od nej silu prijimaneho signalu -69 dBm. V noci bourka, vypadek elektriny, po nahozeni najednou MK ukazuje od NS signal -47dBm !
V administraci NS porad nastaven vykon 12 dBm.
V administraci NS porad nastaven vykon 12 dBm.
0 x