❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb112

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
chalan
Kontaktovat uživatele:

rb112

Příspěvekod chalan » 19 years ago

mal to uz niekto v rukach? co vy na to? moze to byt velmi zaujimava vecicka ako klientske zariadenie...
0 x

LadaP

Příspěvekod LadaP » 19 years ago

mno ja to ted mam pred sebou, ale chova se to slusne receno "divne"

v system/resource ani nevidim co je to za hw, nemuzu priradit IP k eth portu... mno divny to je

jeste budu laborovat

btw - desne se to hreje mi prijde, RB532 co mam je chladnejsi
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

no mne sa z toho co tu pises nic nedeje, v system resources krasne vypise vsetko... mam tam 2.9.18
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Zdálo se mi to celkem výhodné a chtěl jsem si jeden RB112 koupit a nasazovat ke klientům ale nyní po "úpravě ceny" vyjde skoro stejně ba i levnějc bezproblémový Compex WPE54AG
0 x

Dave

Příspěvekod Dave » 19 years ago

Mam tu na zkousku RB112 s 2.9.17, pres seriak vypada vse normalne, zkousel jsem jej bez karet i s CM9, kartu vidim, muzu ji zapnout, ale kdyz dam /setup, zobrazi se cele setup menu v safemode a hned na to:

Undoing any changes made by setup. Exiting Safe Mode.
No commands were executed during this setup.

Takze nemuzu nic nastavit.
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 19 years ago

Dave píše:Mam tu na zkousku RB112 s 2.9.17, pres seriak vypada vse normalne, zkousel jsem jej bez karet i s CM9, kartu vidim, muzu ji zapnout, ale kdyz dam /setup, zobrazi se cele setup menu v safemode a hned na to:

Undoing any changes made by setup. Exiting Safe Mode.
No commands were executed during this setup.

Takze nemuzu nic nastavit.

aj mne to robi pod konzolou... staci pridat ip pod ip adresses na dane sietove rozhranie
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Zdálo se mi to celkem výhodné a chtěl jsem si jeden RB112 koupit a nasazovat ke klientům ale nyní po "úpravě ceny" vyjde skoro stejně ba i levnějc bezproblémový Compex WPE54AG
ako mozes porovnavat WPE54AG s RB112? :)
0 x

Karel Půček

Příspěvekod Karel Půček » 19 years ago

Úmplně jednoduše, potřebuješ klienta s kvalitním připojením? Je nutné toho klienta za každou cenu šejpovat u něj? No, a znáš odpověï.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Karel Půček píše:Úmplně jednoduše, potřebuješ klienta s kvalitním připojením? Je nutné toho klienta za každou cenu šejpovat u něj? No, a znáš odpověï.

Přesně tak :-) RB112 jsem viděl jako ideální řešení ke klientů, to vše. U klienta nepotřebuju mk ale chtěl jsem je zkusit, potřebuju spolehlivé a ne zbytečně drahé řešení a tím že RB112 zdražili se mi už nejeví kat skvěle ale už je opravdu lepší spolehlivý compex.Takhle to srovnávám, na přístupový bod nebudu dávat RB112 ale koupím plnou verzi RB532, ne?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 19 years ago

chalan píše:mal to uz niekto v rukach? co vy na to? moze to byt velmi zaujimava vecicka ako klientske zariadenie...

No nevím, pri zprvu avizované ceně 1890,- to vypadalo docela dobře, ale pak naráz 2.490,- + 2*cm9 po cca 900,-, to už vyjde docela dost.
Navíc nepříjemnosti : při osazení 1* CM9 se sí v uzlu zhroutila několikrát denně, při osazení 2xCM9 to nejede ani 1 hodinu. Neustále se to odpojuje od webboxu, jako by se to restartovalo neustále dokolečka. Po několika hodinách provozu už to ani nenabootovalo. Po přeinstalaci přes sériový port to chvíli jelo a po hodině to udělalo to stejné. Teï už se do toho nedá dostat ani přes seriový port. Když ty stejné CM9 dám do RB532 a zapojím do stejného místa sítě, jede to normálně.
Může to být i vadným kusem, ostatně ono se uvidí, až to odzkouší více lidí.
Na klienta je jasně lepší Compex, umí to stejné a hlavně RB112 neumí transparentního klienta. RB112 m u s í jako klient routovat a to někdy není třeba, popř. to vůbec nechceme. (wds a tunely už vůbec někdy nechceme).
Dotaz - nasadil někdo ty rb112 s dvěma CM9 jako dvě AP a jaké jsou poznatky?
Dík.
07/04/2006
mpcz
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

RB112 s 2xCM10 jede v pohode i ako apecko. Ziadne pravidla, ziadny shaping. Len AP :-) Mame na jednom cc 25 klientov, v pohode si odbrnkava cpu 35-55percent. Ale az dojde cas a vykon, vymenime za lepsie. Ale skusili sme, funguje to bez sebemensich anomalii.
0 x

Libor Katolický

Příspěvekod Libor Katolický » 19 years ago

skrebon píše:RB112 s 2xCM10 jede v pohode i ako apecko. Ziadne pravidla, ziadny shaping. Len AP :-) Mame na jednom cc 25 klientov, v pohode si odbrnkava cpu 35-55percent. Ale az dojde cas a vykon, vymenime za lepsie. Ale skusili sme, funguje to bez sebemensich anomalii.

no já to mám taky jako AP s 2xCM10, CPU kolem 15-20%, ale mám strašně velkej ping na těch bezdrátovejch klientech. Oba wlany a ether mám v bridge? Můžeš poradit co bych měl kde blbě nastavený??? dík
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

a na inych rb(treba rb512/532) to nerobi ?
0 x

Libor Katolický

Příspěvekod Libor Katolický » 19 years ago

skrebon píše:a na inych rb(treba rb512/532) to nerobi ?

na jiných jsem to nezkoušel. Že by byl tak velkej rozdíl?
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

Skor si myslim, ze to nebude tym rb112. ALe samotnym prehltenim uploadu u danej karty. Ak je tam vysoky upload(resp. hodnoty bliziace sa vyrovnanom trafficu rx+tx), atheros nejako nestiha a su tam desive odozvy a PL.
0 x