❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rb112
rb112
mal to uz niekto v rukach? co vy na to? moze to byt velmi zaujimava vecicka ako klientske zariadenie...
0 x
Mam tu na zkousku RB112 s 2.9.17, pres seriak vypada vse normalne, zkousel jsem jej bez karet i s CM9, kartu vidim, muzu ji zapnout, ale kdyz dam /setup, zobrazi se cele setup menu v safemode a hned na to:
Undoing any changes made by setup. Exiting Safe Mode.
No commands were executed during this setup.
Takze nemuzu nic nastavit.
0 x
Dave píše:Mam tu na zkousku RB112 s 2.9.17, pres seriak vypada vse normalne, zkousel jsem jej bez karet i s CM9, kartu vidim, muzu ji zapnout, ale kdyz dam /setup, zobrazi se cele setup menu v safemode a hned na to:
aj mne to robi pod konzolou... staci pridat ip pod ip adresses na dane sietove rozhranie
0 x
-
Úmplně jednoduše, potřebuješ klienta s kvalitním připojením? Je nutné toho klienta za každou cenu šejpovat u něj? No, a znáš odpověï.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
Karel Půček píše:Úmplně jednoduše, potřebuješ klienta s kvalitním připojením? Je nutné toho klienta za každou cenu šejpovat u něj? No, a znáš odpověï.
Přesně tak

0 x
chalan píše:mal to uz niekto v rukach? co vy na to? moze to byt velmi zaujimava vecicka ako klientske zariadenie...
No nevím, pri zprvu avizované ceně 1890,- to vypadalo docela dobře, ale pak naráz 2.490,- + 2*cm9 po cca 900,-, to už vyjde docela dost.
Navíc nepříjemnosti : při osazení 1* CM9 se sí v uzlu zhroutila několikrát denně, při osazení 2xCM9 to nejede ani 1 hodinu. Neustále se to odpojuje od webboxu, jako by se to restartovalo neustále dokolečka. Po několika hodinách provozu už to ani nenabootovalo. Po přeinstalaci přes sériový port to chvíli jelo a po hodině to udělalo to stejné. Teï už se do toho nedá dostat ani přes seriový port. Když ty stejné CM9 dám do RB532 a zapojím do stejného místa sítě, jede to normálně.
Může to být i vadným kusem, ostatně ono se uvidí, až to odzkouší více lidí.
Na klienta je jasně lepší Compex, umí to stejné a hlavně RB112 neumí transparentního klienta. RB112 m u s í jako klient routovat a to někdy není třeba, popř. to vůbec nechceme. (wds a tunely už vůbec někdy nechceme).
Dotaz - nasadil někdo ty rb112 s dvěma CM9 jako dvě AP a jaké jsou poznatky?
Dík.
07/04/2006
mpcz
0 x
-
skrebon píše:RB112 s 2xCM10 jede v pohode i ako apecko. Ziadne pravidla, ziadny shaping. Len APMame na jednom cc 25 klientov, v pohode si odbrnkava cpu 35-55percent. Ale az dojde cas a vykon, vymenime za lepsie. Ale skusili sme, funguje to bez sebemensich anomalii.
no já to mám taky jako AP s 2xCM10, CPU kolem 15-20%, ale mám strašně velkej ping na těch bezdrátovejch klientech. Oba wlany a ether mám v bridge? Můžeš poradit co bych měl kde blbě nastavený??? dík
0 x
-