❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Antena 2 konektory, 2 polarizacie

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Antena 2 konektory, 2 polarizacie

Příspěvekod hapi » 16 years ago

radocicala píše:Narazil som na tuto antenu, i ked je draha, moze byt super na pouzitie napr dual nstreme alebo ako na 2 vysielacie body(v 2 roznych alebo 1? polarizacii?) na roznych frekvenciach, kedze su tam dva konektory?
Je mozne do tej anteny poslat kable z dvoch radii? a vysielat tak na dvoch roznych frekvenciach v jednej antene? Co by bolo niekedy vyhodne ked chce clovek usetrit miesto na stoziari.
http://www.mars-antennas.com/item/g_ant ... _1-44.html

http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=558 + satelitní parabolu třeba http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=559
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 16 years ago

na to jsem koukal, otázkou je, jak je to kvalitní ? zda funguje v pohodě i v extrémních podmínkách (mrazy, sníh adpo.)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Offsetky silne nedoporucuju kvuli nekvalitnim uchytum a nevalne kvalite ozarovacu ala plechovka z czfree.net, hlavne ten uchyt je mizernej a i ty paraboly nejsou moc pevne nekam na vysokej komin bych si to teda nedal :)
0 x

hapi

ten zářič s offsetkou tu máme, sice ne ten duplexní ale jednoduchej a s tim talířem a pohoda. Teď v zimě to jede v pohodě. Pokud to namontuješ tak jak je tu toho psaný, neni problém.

Jo a můžu doporučit i velký. Každej je má na baráku na příjem satelitního vysílání a neremcá jesli to vydrží nebo ne protože mu to prostě funguje tak nevim proč by nemělo i tohle. Navíc ty parametry co to má může závidět i klasická konstrukce paraboly s límcem.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

hapi píše:Navíc ty parametry co to má může závidět i klasická konstrukce paraboly s límcem.

O tom by se dalo polemizovat, pokud ji skloníš dolů, jde ti na žářič zezadu všechno z širého okolí protože ti ho neschová parabola, dostane se o asi 10cm pod ni. Takovéto rušení zezadu u límcované středovky mít nebudeš
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Me staci se podivat na tu offsetku(80cm ocel) jak ma zdeformovanou odraznou plochu v mistech sroubu do drzaku jak ji to ohyba pri vetru, dodavane uchyty jsem pouzil jen u 1 paru kde byly ok, ty dalsi byly jine a to pouzit neslo takze jsem musel vyrobit neco pevnejsiho coz je hezke kdyz se pri silnym vetru deformuje parabola ze a pak si muzes myslet ze ma 30Db ale ona ma treba jen 20 s bidou kdyz je zdeformovana a sviti a chyta kde co. Tohle se pouzivalo v dobach kdy sehnat stredovku bylo temer nemozne nebo stala 4000/ks treba Tyhan zpocatku, dneska uz bych o tom ani nepremyslel.Nerikam ze nefunguje ale dnes jsou lepsi volby a mnohem odolnejsi.
PS: Bys koukal kolik lidi ma hnutou parabolu od satelitu po mensi vichrici, hlavne ti s digiTV kterazto ma vetsinu kanalu velmi slabou a s 80cm je tak tak.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Maxik píše:Me staci se podivat na tu offsetku(80cm ocel) jak ma zdeformovanou odraznou plochu v mistech sroubu do drzaku jak ji to ohyba pri vetru, dodavane uchyty jsem pouzil jen u 1 paru kde byly ok, ty dalsi byly jine a to pouzit neslo takze jsem musel vyrobit neco pevnejsiho coz je hezke kdyz se pri silnym vetru deformuje parabola ze a pak si muzes myslet ze ma 30Db ale ona ma treba jen 20 s bidou kdyz je zdeformovana a sviti a chyta kde co. Tohle se pouzivalo v dobach kdy sehnat stredovku bylo temer nemozne nebo stala 4000/ks treba Tyhan zpocatku, dneska uz bych o tom ani nepremyslel.Nerikam ze nefunguje ale dnes jsou lepsi volby a mnohem odolnejsi.
PS: Bys koukal kolik lidi ma hnutou parabolu od satelitu po mensi vichrici, hlavne ti s digiTV kterazto ma vetsinu kanalu velmi slabou a s 80cm je tak tak.

Tak v tom pripade ti doporucuju zhodnotit kvalitu plechu od dcomu :) To je takovy papir, ale diky slusne udelame drzaku a zbevneni se to neohyba, ale jednou nam do jedne neco leticiho narazilo a byla v kasi :) (bylo to nejake zvire, ktere se zjevne netrefilo).
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

chtěl jsem jenom tazateli ukázat co existuje a že to funguje bezproblému a daleko líp než spatlaná panelka na dvě polarizace. Mě to tu funguje bez problému. Sice tam mám jenom 40cm talíře ale nemůžu si stěžovat. Jedou v docela dost rušenym prostředí a po té co jsem je tam dal, přez ně vytahnu skoro 40Mbit na 1km takže je vůbec nezahazuju. S rušením sám sebe na stožáru to je jiná písnička. Tam už ani moc nepomůže to jestli je signál o 30dB menší nebo ne protože rozdíl mezi -40 a -60dB je tak jako tak pro ten konkrétní spoj na tý frekvenci nepoužitelnej. Základem je jinej kanál.
0 x

radocicala

Příspěvekod radocicala » 16 years ago

Dakujem za rady, ten ozarovac + parabola vyzera zaujimavo.
Zaujimalo by ma ako to je s vodou kedze to v tej "plechovke" bude pri zmenach pocasia leto, zima...kondenzovat bude sa tam hromadit voda, je tam nejaky otvor na odtok, alebo ako to je riesene?
Aky je vyzarovaci uhol daneho kompletu( v mieste paraboly a tak v 2km vzdialenosti), priblizne? keby som to nechcel pouzit ako nstreme dual ale na pripojenie dvoch roznych klientov? Bolo by to mozne?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

radocicala píše:Dakujem za rady, ten ozarovac + parabola vyzera zaujimavo.
Zaujimalo by ma ako to je s vodou kedze to v tej "plechovke" bude pri zmenach pocasia leto, zima...kondenzovat bude sa tam hromadit voda, je tam nejaky otvor na odtok, alebo ako to je riesene?
Aky je vyzarovaci uhol daneho kompletu( v mieste paraboly a tak v 2km vzdialenosti), priblizne? keby som to nechcel pouzit ako nstreme dual ale na pripojenie dvoch roznych klientov? Bolo by to mozne?

Mame to na 800 metru v mestskem gulasi uz 2 roky, kdyz se to da podle navodu tzn. dirkama dolu a spravne se to odspuntuje, tak tomu nevadi nic, ani mraz ani voda ani slunicko. V tomhle to je vyresene hezky.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!