❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EoIP nebo IP tunel pro propojení dvou sítí přes různé ISP?

Návody a problémy s konfigurací.
Dalle

Re: EoIP nebo IP tunel pro propojení dvou sítí přes různé ISP?

Příspěvekod Dalle » 16 years ago

* Upravit příspěvek
* Odstranit příspěvek
* Ohlásit tento příspěvek
* Odpovědět s citací

Re: EoIP nebo IP tunel pro propojení dvou sítí přes různé ISP?

Odeslatod Dalle v ned led 04, 2009 23:16
Resim podobny problem. Pri pouziti L2TP mi routing verejnych siti bez problemu prochazi (vyzkouseno traceroutem provedenym ze zarizeni pripojene ze strany L2TP serveru), ovsem neverejne site si pingnu pouze z L2TP serveru a uz z zadnych zarizeni pripojenych za nim. Z toho vyplyva, ze rozsahy ktere nemaji pristup do internetu z nejakeho duvodu pres dany tunel neprojdou.

Zkousel jsem si logovat hlavicky paketu ale nejsem z toho moc chytry:
forward: in:l2tp-out1 out:ETH2wireless, proto ICMP (type 8, code 0), 10.0.0.1->50.0.5.2, len 44 - priklad uspesneho pingu provedeneho z L2TP serveru
forward: in:l2tp-out1 out:ETH2wireless, proto ICMP (type 8, code 0), 77.x.x.x->50.0.5.2, len 72 - priklad neuspesneho pingu provedeneho ze zarizeni pripojeneho k L2TP serveru

Pokusil jsem se neverejne rozsahy zanatovat za IP z rozsahu pro tunel, aby se mi pri pruchodu tunelem zmenila source adresa, ovsem neuspesne:
forward: in:l2tp-out1 out:ETH2wireless, proto TCP (SYN), 10.0.0.4:1236->50.0.5.2:80, len 28

Any ideas ? 8)
0 x