Narazil som na tuto antenu, i ked je draha, moze byt super na pouzitie napr dual nstreme alebo ako na 2 vysielacie body(v 2 roznych alebo 1? polarizacii?) na roznych frekvenciach, kedze su tam dva konektory?
Je mozne do tej anteny poslat kable z dvoch radii? a vysielat tak na dvoch roznych frekvenciach v jednej antene? Co by bolo niekedy vyhodne ked chce clovek usetrit miesto na stoziari.
http://www.mars-antennas.com/item/g_ant ... _1-44.html
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Antena 2 konektory, 2 polarizacie
-
vraj to je mozne co som pisal, by ma este zaujimalo, ci ma s takym niecim niekto skusenosti?
0 x
-
na takove spoje se davaji vyhradne paraboly nejlepe jeste s limcem a ne panelovky, ne ze by to s nima neslo ale budes toho litovat.
0 x
-
nebude to na velku vzdialenost - 3km, priama viditelnost. Vraj tie MARS anteny su spicka, musim kupit nejake na odskusanie. Keby mal ktosi skusenosti rad by som uvital.
PS: nie kazda parabola je kvalitna a vela krat sa stava ze mnoho paneloviek dnes vykonom predci paraboly.
PS: nie kazda parabola je kvalitna a vela krat sa stava ze mnoho paneloviek dnes vykonom predci paraboly.
0 x
-
vykonom mozno, ale urcite nie diagramom vyzarovania... pri antenach, ktore mas velmi blizko seba, by ti na kvalitnych antennach malo zalezat viacej, ako kde mas jednu-dve anteny.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
radocicala píše:PS: nie kazda parabola je kvalitna a vela krat sa stava ze mnoho paneloviek dnes vykonom predci paraboly.
pokud porovnavas shit paraboly a kvalitni panelovky, tak mozna.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
radocicala píše:Vraj tie MARS anteny su spicka.
Dle ceho soudis?
Diky za info.
0 x
-
Vo svete je to dost znamy vyrobca, o com svedci ze robi anteny pre alvarion, co je dasa povedat spicka vo wirelless.
0 x
měl bych takový dotaz, za chvíli (pár dní) budeme montovat nový spoj a budem na obou stranách platit za anténu, ale bude to jeden z páteřních spojů. Tak jsem se chtěl zeptat , zda není nějaká anténa, která by byla spolehlivá a měla ozařovač pro připojení 2 polarizací (nebo prostě 2 vysílačů), aby se dal provozovat nstreme dual na jedné anténě. Vzdálenost bude cca 3 - 4 km.
Moc se mi nechce platit za další anténu 3 tis. měs. bez DPH, proto bych to rád vyřešil takhle - prozatím tam poteče pár Mb, ale abysme měli rezervu do budouna a nemuseli furt lozit na 150m vysoký komín
Děkuji všem.
PS: pro rýpaly typu "dej tam desítku" : samozřejmě, že až budem mít odzkoušeno, že v dané lokalitě bude zájem o náš internet, tak jí tam dáme
Moc se mi nechce platit za další anténu 3 tis. měs. bez DPH, proto bych to rád vyřešil takhle - prozatím tam poteče pár Mb, ale abysme měli rezervu do budouna a nemuseli furt lozit na 150m vysoký komín

Děkuji všem.
PS: pro rýpaly typu "dej tam desítku" : samozřejmě, že až budem mít odzkoušeno, že v dané lokalitě bude zájem o náš internet, tak jí tam dáme

0 x
platit budeme za anténu (takže počty ks)
radši bych nějakou pořádnou směrovku (parabolu s límcem?), viděl jsem pouze něco jako satelity na TV
jinak velikost taky není nekonečná, je to na sloupu, kde už nějaké antény jsou (tzn. nic obrovského)
radši bych nějakou pořádnou směrovku (parabolu s límcem?), viděl jsem pouze něco jako satelity na TV
jinak velikost taky není nekonečná, je to na sloupu, kde už nějaké antény jsou (tzn. nic obrovského)
0 x
děkuji za rady a info, projdu si nyní tu anténu, mezitím se nechám poučit v tom jak se pozná 
eventuelně bysme mohli vymyslet nějaké další kšefty, momentální dodavatel antén občas vymýšlí a nebaví mě se s ním neustále dohadovat o cenách

eventuelně bysme mohli vymyslet nějaké další kšefty, momentální dodavatel antén občas vymýšlí a nebaví mě se s ním neustále dohadovat o cenách
0 x
tak to je přinejmenším dobré
pokud si budeš chtít ohřát prsty, tak postupně můžeš, ale na ohřev něčeho většího by to asi nebylo, už jen kvůli tomu, že by to bylo finančně náročené a "černý hadice" splní na střeše stejnou funkci 

0 x
to já se teprv chystám na to, co bude pod těma trubkama a střechou - otázkou , zda by nebylo lepší tam nacpat spíš nějaké solární panely, přeci jen ta elektřina je dnes nehorázně drahá 

0 x