❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dual Nstreme - HW ?
Re: Dual Nstreme - HW ?
spíš bych přepnul na užší šířku kanálu, pak karty dosahují větší citlivost a tedy nižší chybovost ale to uvidíš co bude vyhovovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:spíš bych přepnul na užší šířku kanálu, pak karty dosahují větší citlivost a tedy nižší chybovost ale to uvidíš co bude vyhovovat.
ja bych to naopak narval co nejvetsi sirkou pasma, k tomu minimalne 1m paraboly a extra vykone karty.
A v tom by byl cert, aby to nedalo alespon 100Mb

pekny vanoce

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Sorry za trosku OT, ale nechtel jsem kvuli tomu zakladat nove tema - jedna se mi o alixe /toho co ma PCI slot/ ma nekdo vyzkouseno jak v tom jede RB14, tedy ta redukce na 4MiniPCI? Díky moc za odpovedi !
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:Sorry za trosku OT, ale nechtel jsem kvuli tomu zakladat nove tema - jedna se mi o alixe /toho co ma PCI slot/ ma nekdo vyzkouseno jak v tom jede RB14, tedy ta redukce na 4MiniPCI? Díky moc za odpovedi !
Karta se v nem rozjede, najde vsechny bezdraty, irq se sdili, vic jsem nezkousel.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
někdo na czfreenetu to testoval a fungovaly mu všechny wifiny ale nevim jestli tam měl MK nebo nějaký distro linuxu.
0 x
hlavni je, aby RB14 fungovalo korektne i pri plne zatezi a hlavne s MKv3.X
Zkousel to uz nekdo ?
Zkousel to uz nekdo ?
0 x
prakticky se nejedná o nic jinýho než další PCI můstek kterých máme v počítači hromadu a nikomu to nevadí. Například mě choději RB14 v jednom počítači hned dvě a bez problému. Spíš se jedná o to jak je kvalitní chipset desky a jak moc většinou je dobře napsanej bios základní desky. Pak neni důvod nevěřit proč by to nejelo na max když jedno PCI má utahnout 133MB/s čili utahne 1GBit ethernet jednim směrem tak proč by neutahlo nějaký blbý 4 wifi karty. Pokud to teda budou atheros karty.
0 x
to je omyl PCI sbernice ma max 133 MB/s ktere se sdili vsemi zarizenimi na ni pripojenymi nebo ne ?
0 x
http://cs.wikipedia.org/wiki/PCI_(sb%C4%9Brnice)
PCI sběrnice používaná v běžných domácích PC
* šířka sběrnice 32 bitů
* hodiny s kmitočtem 33,33 MHz a synchronním přenosem
* maximální teoretická přenosová rychlost 133 MB za sekundu (33,33 MHz × 32 bitů ÷ 8 bitů/byte = 133 MB/s)
o přenosovou kapacitu sdílí všechna připojená zařízení
o prakticky je maximální rychlost nižší (část se spotřebuje na režii sběrnice)
o běžný pevný disk dokáže při sekvenčím čtení přesáhnout 50 MB/s
o připojíme-li na sběrnici PCI kartu IDE řadiče se čtyřmi disky, nebude již klasická PCI sběrnice stačit
* 32 bitová adresová sběrnice (adresace až 4 GB paměti RAM)
* 32 bitové adresy I/O portů
* 256 bajtů konfiguračního prostoru
0 x
napad alixe.1d + RB14 neni vubec spatnej. Tedy pokud by to fungovalo.
Ma s tim nekdo zkusenost?
Ma s tim nekdo zkusenost?
0 x
To uz je asi lepsi pouzit DLY s celeronem na 1.33ghz cena vychazi podobne ale vykon je o necem jinem, ale Alix je fajn o tom zadna.
0 x
Maxik píše:To uz je asi lepsi pouzit DLY s celeronem na 1.33ghz cena vychazi podobne ale vykon je o necem jinem, ale Alix je fajn o tom zadna.
depak s celerónem..za 1800 bez daně máš desku s dual-core atomem..ale je nutné mít atx zdroj...proto mám radši alix, máme otestováno:
alix 1.C s jednou kartou na desce, 4 v redukci RB14, systém routeros ==> no problem
0 x
RAket píše:depak s celerónem..za 1800 bez daně máš desku s dual-core atomem..ale je nutné mít atx zdroj...proto mám radši alix, máme otestováno:
alix 1.C s jednou kartou na desce, 4 v redukci RB14, systém routeros ==> no problem
pci slot ma pouze alix 1.d , ne ?
atx zdroj lze pri nizke spotrebe nahradit picoPSU . picoPSU jsem uz nekde i nasel s cca 300W , stak ale kolem 4tis czk
0 x
Maxik píše:to je omyl PCI sbernice ma max 133 MB/s ktere se sdili vsemi zarizenimi na ni pripojenymi nebo ne ?
žádnej omyl, v počítači bejvá víc zběrnic jinak by se nedělala V-link zběrnice mezi jižním a severnim můstkem která je 4x rychlejší než jedna PCI. Navíc jsem jasně napsal že 133MB/s pro 4 wifiny musí stačit až do aleluja jelikož další zařízení který se bude připojený na sdílený PCI používat je maximálně ethernet tak nevidim problém.
Ten celeron je dost ok, běží nám tu ale problém je s chlazením. Pokud na to máš nějakou dobrou skříň která má prachový filtry tak je to ok. Jinak se docela snadno upeče což je už lepší použít 2x toho alixe s 2xminiPCI což se vyrovná jak potřebnym výkonem pro nstreme dual tak i spotřebou, velikostí a snadnym napájením po UTP kabelu. Stačí si spočítat kolik stojí deska s celerem, redukce RB14, pico zdroj, redukce na CFku, nějakou krabici pro to všechno.... to je všechno navíc co u alixe už nemusíš schánět a bude sloužit moc dobře.
Jo kdyby tak mikrotik kompiloval software i pro x-scale. Pak by jsme vyděli taky výkon z jiný stránky a taky hlavně jinej hardware kde je běžný mít 4x miniPCI sloty.
0 x
No dobra, z5 k veci
Jak uz se nyni zminil Hapi, pri pouziti nejakeho maleho zarizeni (wrap, rb) odpada reseni veci jako jsou skrine a super chlazeni, napajeni, redukce apod.
Porad se stale nemohu rozhodnout, RB 433 AH vs ALIX. Vice fandim ALIXovi, ale u RBcka me vice potesi, ze odpadne reseni s CF a systemem na ni. To je zase, koupit flashku, licenci, este si to nainstalit.... no.. Nevim
Porad to vidim tak 50/50
Ale spis me fakt zajima jak se to bude chovat v praxi. Napr pri nejakem datovem toku a pocitani nstreme, to ten ci ten cpu pochopi lepe a projevi se to na latenci atd atd....

Porad se stale nemohu rozhodnout, RB 433 AH vs ALIX. Vice fandim ALIXovi, ale u RBcka me vice potesi, ze odpadne reseni s CF a systemem na ni. To je zase, koupit flashku, licenci, este si to nainstalit.... no.. Nevim

Porad to vidim tak 50/50

Ale spis me fakt zajima jak se to bude chovat v praxi. Napr pri nejakem datovem toku a pocitani nstreme, to ten ci ten cpu pochopi lepe a projevi se to na latenci atd atd....
0 x