❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Počet aktivních uživatelů HOTSPOTU k vůči použitému železu.

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Buchar

Počet aktivních uživatelů HOTSPOTU k vůči použitému železu.

Příspěvekod Buchar » 16 years ago

V materiálech Martina Kruga (INŠTALAČNÝ MANUÁL TravelNetCon - dostupný na inetu) jsem se dočetl, že RouterBOARD RB-133 utáhne max. klientů 15-20, RB-333 a RB-532 40-50, RB600 a RB-1000 max.100 aktivních klientů. Nevím, ale není to blbost ... zajímalo by mě, zda to má někdo v praxi reálně odzkoušeno co jaké železo snese a také jak jsou na tom PCčka.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

utahnout mozna muze, ale technologii neochcijes.
Kdyz budes mit pripojenych neaktivnich useru treba tisic, tak je na to hod, ale pri zatezi ti asi brzy nakopou prdel
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

takovouto kravinu že rbčko takové a takové snese tolik a tolik klientů může napsat jenom nějaká lama co to prodává :) mám RB532 kde jsem připojil jen 2 klienty, z toho jeden dovede při rychlosti stahování 12Mbit ždímat procesor klidně 5 hodin na 75% a pak mám další 532ku přes kterou jede asi 40 "normálních" lidí a výkon procesoru nejde nad 50%.
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 16 years ago

Leeonek: A co tam ma napsat? Ze si mas koupit vsechny a vyzkouset ktery bude vyhovovat? Myslim ze cisla ktere jsou tam napsana odpovidani beznym podminkam. Pokud budeme zachazet do extremu, tak nebudou existovat jakekoliv voditka pro mene znale uzivatele.

BTW: Co by jsi tam napsal ty, kdyby jsi delal takovy manual? - Rad se necham poucit.
0 x

fcc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fcc » 16 years ago

Ono by bohate stacilo definovat okrajové podmínky pro které jsou tyto čísla určeny. Pokud někdo nabízi připojení na úrovni dialupu, tak tychle čísla sedí. Pokud se pohybujeme v řádech DSL, tak obecně nelze dát na AP víc než 10 lidí.

Pavel
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 16 years ago

Tak me spise zajimal nejaky priklad typu: mame napr. RB433AH, uzivatele hotspotu maji povoleno ve FW jen www stranky ... pri tom kdyz jich je xx aktivnich, tak vytizeni leze tam a tam ..... s pingy jsou problemy az od .... na pocet uzivatelu hotspotu mame jen treba 5% v dane chvili aktivnich .... danym zelezem proteka takova stava o tolika paketech apod. Jedna se mi o nahled na vec a zkusenosti. HotSpoty budeme vsude spoustet za ranu a nevim jak je to narocne, kdyz to bude centralizovany hotspot pres EoIP tunely. Celkem by me zajimalo, na jake masine treba jede Vas hotspot (BRcko, Alix, x86 apod.) a zda jej mate tez centralizovany a na radiusu (pouziji asi tem v MT) a tez zda mate dane zelezo jen pro dany ucel (tak to i zamyslim ja - mit to zvlast).

Jinak nema vyznam se dohadovat .... je zcela jiste, ze se neda nejen se zde uvedenych pricin udelat presne nadefinovani napr.: mame RB133, muze tam byt 11 uzivatelu, protoze to 12ty zhodi atd.

Predem dekuju za kazdou rozumnou odpoved.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.