❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nahrada P5GC
Nahrada P5GC
Nevite nekdo o necem podobnem? Tahle je nedostupna a asi uz nebude. Dik
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
mas recht, v alze uz po ni neni ani pamatka. A jinou desku s 6ti pci sloty taky nevidim.
Nastesti mam jeste tyto dve desky v zaloze.
nahradu zatim nevim
Nastesti mam jeste tyto dve desky v zaloze.
nahradu zatim nevim
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Jinak jsem nasel desku aspon s 5x PCI jenze nevim jak mikrotik snese ICH9 :/
Gigabyte GA-P35-S3G - Intel P35 s produktovym cislem: GA-P35-S3G
update: i kdyz s tou dostupnosti je to stejne jako u p5gc :-/
Gigabyte GA-P35-S3G - Intel P35 s produktovym cislem: GA-P35-S3G

update: i kdyz s tou dostupnosti je to stejne jako u p5gc :-/
0 x
Tak to by me taky dost zajimalo, cim to nahradit! P5GC byla dobra deska a nastesti mam dve nahradni ... ty si, ale necham! Ve spojeni s Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz 2MB 800MHz i dost vykonna kombinace!
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
taky jsem si jich raději koupil dost do rezervy, čím nahradit? Supermicro se dělá pořád, dokonce má 2 eth porty což takx není k zahození, cena je bohužel vyšší ale kdo to potřebuje, zaplatí, kdo ne, najde jiné řešení
0 x
je potreba levna deska jako byl ten asus. Desku za 8tis nebudu davat na pudu, aby mi tu delalo "pouze router".
Je poteba levne reseni, ktere dela svoji praci.
Je nejaka deska, na ktere funguje MK3 spolecne s eth a RB14 ?
funguje, tim myslim, zda nezacne blbnout maximalni prutuk, jak je to obvykle.
Je poteba levne reseni, ktere dela svoji praci.
Je nejaka deska, na ktere funguje MK3 spolecne s eth a RB14 ?
funguje, tim myslim, zda nezacne blbnout maximalni prutuk, jak je to obvykle.
0 x
Ja to stejne nechapu u MikroTiku ... velmi mala podpora soucasneho hardwaru platofrmy x86 a take rada chyb ... v jedne verzi neco opravi, v druhe to pokazi ... furt jsme jako betatesteri .... na pocet ISP vyuzivajici MikroTik! Za tu dobu, by to snad mohlo byt kvalitavne nekde jinde! Myslim, ze by se panove z Litvy meli zamyslet. Z meho pohledu je spise dulezite, aby veci fungovali, nez aby jich byla premira a ja neustale zjistoval, ktery fw pouzit a nasiral testovanim klienty! Klienti nam neplati za betasluzby, ale za sluzby.
Naposledy upravil(a) Buchar dne 01 Nov 2008 22:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
to delaji ty updaty ovladacu jinak si neumim predstavit kde se berou v novejsich verzich stale nove chyby a to nekdy dost zasadni, oni to snad vubec netestuji 

0 x
no tak zase bych to tak černě neviděl. Musí se vzít v potaz že jinej systém kterej má takovýhle možnosti s dost přívětivim grafickym prostření prostě neni. Navíc s wifinama je problém vždy. Pokud si myslíte že jsme betatesteři tak se stačí kouknout jenom na updaty microsoftu. Tam se dá říct že jsme všichni betatesteři v masivnim měřítku.
Ale jinak ano, měly by litevci pohnout zadkem a kompilovat mikrotika i přímo na x64 nebo i686 a podobně a ne jenom i386 který dneska už skoro nikdo nepoužívá. Takhle to využívá jenom starý instrukční sady a přitom by to mohlo ject rychleji, používat SSE a podobně.
Jo a nevim co s tim Buchar děláš, že označuješ klienty za betatestery. Nasadil jsem už desítek RB411 s 3.10 až 3.15 a nemám žádnej problém.
Navíc buďme rádi, že maji vůbec verzi pro x86 protože by se na to mohly i vyfláknout a starat se jenom o RBčka.
Ale jinak ano, měly by litevci pohnout zadkem a kompilovat mikrotika i přímo na x64 nebo i686 a podobně a ne jenom i386 který dneska už skoro nikdo nepoužívá. Takhle to využívá jenom starý instrukční sady a přitom by to mohlo ject rychleji, používat SSE a podobně.
Jo a nevim co s tim Buchar děláš, že označuješ klienty za betatestery. Nasadil jsem už desítek RB411 s 3.10 až 3.15 a nemám žádnej problém.
Navíc buďme rádi, že maji vůbec verzi pro x86 protože by se na to mohly i vyfláknout a starat se jenom o RBčka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Leeonek píše:taky jsem si jich raději koupil dost do rezervy, čím nahradit? Supermicro se dělá pořád, dokonce má 2 eth porty což takx není k zahození, cena je bohužel vyšší ale kdo to potřebuje, zaplatí, kdo ne, najde jiné řešení
Bohužel taky na nových supermicro deskách mikrotik nebootuje (se southbridgem ICH9)

Sháněl jsem desku s fsb 1333 abych mohl pustit procesor na plnej výkon. Nakonec jsem nainstalil linux a zkouším mikrotika virtuálně. Jinak zatím nevím jak to na tom rozjet.
0 x
hapi píše:......... a nevim co s tim Buchar děláš, že označuješ klienty za betatestery. Nasadil jsem už desítek RB411 s 3.10 až 3.15 a nemám žádnej problém.
Tak proc si myslim, ze jsme betatesteri, jsem uz nejednou objasnil. Nema vyznam se dohadovat a napadat. Ono by stalo za to, udelat male hlasovani. Pokud by vysledky hlasovani byli 30% pro tento nazor, tak je to kuse velke pravdy .... uvedene priciny :
neuveritelne mnozstvi chyb
vydavani jedne verze za druhou
az uzivatele zjistuji co vlastne nove jde ci nejde
S MS bych to moc nesrovanaval. Jinak toje posledni prispevek ode me na tema betatester.
0 x
Ja mam tuhle desku nasazenou a mam problem ze se mi asi po dvou dnech zasekla, mam ocekavat dalsi problem ? Mam ji v konfiguraci 6xR52 + c2d v3.10 , je pravda ze ji mam na jinem miste s verzi 2.9.51 a jede jiz 100dni .... dekuji za radu
0 x
existuje nejaka x86 deska , na ktere by spolehlive behal MK , fungovala by na teto desce integrova sitovka, zaroven by v te desce fungovala RB14 a zaroven by mela tato deska vetsi pocet pci ? Pripadne nejaky kompromis mezi vsim tim
Pritom by tato deska stala rozumny peniz, tj. max do 3 tis czk. Neco jako P5GC
Soucasne desky jsou sice krasne, ale 3/4 integrovanych veci router nevyuzije a nevic maji malo pci rozhrani.
Pritom by tato deska stala rozumny peniz, tj. max do 3 tis czk. Neco jako P5GC
Soucasne desky jsou sice krasne, ale 3/4 integrovanych veci router nevyuzije a nevic maji malo pci rozhrani.
0 x
zkusim ozivit. Existuje v dnesni dobe deska aspon s 5x PCI?
Hledal jsem a nic nenasel
Hledal jsem a nic nenasel
0 x