Zapojil jsem 20M kabel podle návodu viz níže. Podle schématu Gigabit ethernet (varianta A)
http://cs.wikipedia.org/wiki/RJ-45
a pc od routru nedostane IP, jak je to možné? Mám úplně nové kleště, i kabel. Mám zapojit kabel jiným způsobem?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zapojení RJ45
a máš na obou stranách Gigabit ethernet (varianta A)?
Mám tu kabel přesně podle Gigabit ethernet (varianta A) a Gbit neni problém jak mezi pc-switch tak pc-pc
Mám tu kabel přesně podle Gigabit ethernet (varianta A) a Gbit neni problém jak mezi pc-switch tak pc-pc
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Tak chyba je mezi klávesnicí a židlí.. Stejně bych potřebovat potvrdit, jestli kabel 5E bude podle zapojení G ether varianta A, opravdu použitelný pro G ether? Díky
0 x
rroxtedy píše:Tak chyba je mezi klávesnicí a židlí.. Stejně bych potřebovat potvrdit, jestli kabel 5E bude podle zapojení G ether varianta A, opravdu použitelný pro G ether? Díky
měl by být. Pokud to není NONAME. Stejně nezbývá než si to změřit

0 x
honzam píše:rroxtedy píše:Tak chyba je mezi klávesnicí a židlí.. Stejně bych potřebovat potvrdit, jestli kabel 5E bude podle zapojení G ether varianta A, opravdu použitelný pro G ether? Díky
měl by být. Pokud to není NONAME. Stejně nezbývá než si to změřit
pokial to bude na kratsie vzdialenosti tak to pojde...na dlhsie uz moze byt problem...20m by malo ist...
0 x
rroxtedy píše:Tak chyba je mezi klávesnicí a židlí.. Stejně bych potřebovat potvrdit, jestli kabel 5E bude podle zapojení G ether varianta A, opravdu použitelný pro G ether? Díky
Mas-li cat5e bud v klidu, gigabit ethernet na tom normalne pojede. S cat5 by problem byt mohl. Samozrejme je lepsi pouzivat cat6, zvlast pokud jde o nejaky propojovaci kabel, ktery se bude volne valet.
Gigabit ethernet je chytry, potrebuje jen presne zapojene pary, je jedno v jakem poradi. Sam si je totiz "osaha" a vybere si Rx a Tx, narozdil od FastEthernetu, ale postrebuje vsechny 4 pary. Cimz te nenavadim to delat, je vice nez dobre se drzet znameho schematu.
Podivej se jestli to mas opravdu dobre zapojene. Vsechny draty dotlacene az na konec konektoru apod. Chybu jinde nez v mechanickem provedeni bych v tomto pripade nehledal.
0 x
Dan Skoupý
A jste si jist, ze Vas router opravdu podporuje Gbit ethernet, resp. je nastaven do rezimu 1000T? Take jsem hledal pricinu vsude mozne, predelaval kabely a nakonec byla pricina nekde uplne jinde 

0 x
Ano, doma mám GB router a můj notebook, má taky GB lan. Už mně to chodí. Mohl by mně někdo pls vysvětlit podle odkazu viz. víše jaké zapojení kabelů se používá nejčastěji jak u klasického etheru, tak u GB etheru?
Dále potřebuji vyřešit otázku POE, mám RB 112 a chci ji napájet přes POE, jak zapojit kabely, abych RB 112 neodpálil?
Díky
Dále potřebuji vyřešit otázku POE, mám RB 112 a chci ji napájet přes POE, jak zapojit kabely, abych RB 112 neodpálil?
Díky
0 x
Mám na Tebe takový dotaz, kolik si myslíš že protáhneš tím "gigabitovým" routerem dat :D Normálně můžeš klidně používat 100Mbit a nebude Tě to určitě v ničem omezovat, respektive v ničem s čím jsem se kdy setkal :) Gigabitový internet budou mít možná tak japonci, u nás Tě 100Mbitová rychlost ANI OMYLEM A HODNĚ DLOUHO neomezí ;)
B
B
0 x
asi tak ten malokterej krabickovej router uroutuje vic nez 30mbit a to jeste kdo vi jestli, takze ten 1G mezi nim je tak trochu o nicem a pochybuju ze mas tak rychlej net ze by te 100M FD kabel omezoval 

0 x
No jde mně o to, že mám GB Router dlink dir 655 a občas potřebuji přetáhnout z notebooku do pc třeba i 100 GB(potřebuji zazálohovat data). a to pomocí 100 MB etheru jde pomalu.
Takže už jste mně pomohli vyřešit jak zapojit kabel 5E, abych mohl používat rychlé kopírování pomocí GB routru. Teď řeším druhý problém a to je POE. Můžu použít standartní zapojení (varianta B) pro POE? IMHO je stejné jako zapojení GB etheru.
Takže už jste mně pomohli vyřešit jak zapojit kabel 5E, abych mohl používat rychlé kopírování pomocí GB routru. Teď řeším druhý problém a to je POE. Můžu použít standartní zapojení (varianta B) pro POE? IMHO je stejné jako zapojení GB etheru.
0 x
az na to ze to ten router nikdy v teto rychlosti nezvladne
mozna pokud ma gigovej switch na LAN strane.

0 x
Samozřejmě, že jsou na obou stranách GB ethery, jak router, tak notebook. Klasickému etheru pomale odzvonilo, všude se cpou GB ethery, protože při dnešních objemech dat 100M už nestačí. Můžu použít standartní zapojení (varianta B) pro POE?
0 x
mozna sberatelu filmu kteri presouvaji 100vky GB z PC na PC a musi to byt honem, jinak vsem normalnim lidem fast eternet staci botate 

0 x
Maxik píše:mozna sberatelu filmu kteri presouvaji 100vky GB z PC na PC a musi to byt honem, jinak vsem normalnim lidem fast eternet staci botate
Nemuzu nez souhlasit. A uz si zkousel neco protlacit pres 1G ethernet? myslys si ze ti tvuj disk v notasu dokaze ukladat 125MB/s ???

0 x