❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
hlaška: could not connect to console, try rebooting the rout
hlaška: could not connect to console, try rebooting the rout
Nevím čím to je ale na servr se po čase ( cca 3dny) nedá připojit. Dělá to jen na jednom a je potřeba vždy restart. Dělalo t z verzi 3.6 i z 3.11. A ted babo rať. could not connect to console, try rebooting the router. Nejde to ani pres vnitrni konzoly a ani pres ssh
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Napsal bych stížnost na Mikrotikls, že nechávají všechno běžet defaultně v tichém módu.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Co je prosím tichý mód? Mě se to děje také 

0 x
Jsem laik, takže odpověď nebude úplně přesná.
Tichý mód znamená, že nevidíš hlašky procesů jádra systému.
Takže ti to píše, že se nemůžeš připojit na konzoli, ale už se nedozvíš podrobnější informace o takové chybě.
Já bych si zapnul logování z toho mikrotiku na nějaký jiný počítač s programem SYSLOG. Nastavil bych logovat úplně všechno a pak, až to spadne, tak bych zkusil v logu najít nějakou událost, která tomu záseku předchází.
Tichý mód znamená, že nevidíš hlašky procesů jádra systému.
Takže ti to píše, že se nemůžeš připojit na konzoli, ale už se nedozvíš podrobnější informace o takové chybě.
Já bych si zapnul logování z toho mikrotiku na nějaký jiný počítač s programem SYSLOG. Nastavil bych logovat úplně všechno a pak, až to spadne, tak bych zkusil v logu najít nějakou událost, která tomu záseku předchází.
0 x
i kdyz se ti to nakrasne podari a neco najdes v logu myslim ze z toho moudrej nebudes (zvlaste pokud jsi na tom s linuxem tak jak jsi) a uz vubec to tim nedonutis fungovat. Podle me je jedina moznost a to metodou pokus omyl najit vhodny HW, verzi ROS a konfiguraci aby to chodilo a pak uz na to nesahat, ale pokud chces stravit mladi ctenim logu a mailovanim s "mikrotikama" tak si to uzij
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Maxik píše:i kdyz se ti to nakrasne podari a neco najdes v logu myslim ze z toho moudrej nebudes (zvlaste pokud jsi na tom s linuxem tak jak jsi) a uz vubec to tim nedonutis fungovat. Podle me je jedina moznost a to metodou pokus omyl najit vhodny HW, verzi ROS a konfiguraci aby to chodilo a pak uz na to nesahat, ale pokud chces stravit mladi ctenim logu a mailovanim s "mikrotikama" tak si to uzij
LOL
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!