❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pristup na MK z internetu

Návody a problémy s konfigurací.
web-master

Pristup na MK z internetu

Příspěvekod web-master » 17 years ago

Zdravim Vas,

riesim problem mam siet postavenu celu na RB.
No neviem sa dostat na RB ktore su prepojene z hlavnym RB.

Teda chcem sa dostat na RB hned za Hlavnym RB(pripojene na verejnu IP) teda z von sa dostanem na RB prve ale na dalsie nie.
Ako to vyriesit?

Skusam NAT no neviem nejako to nefunguje.

Veite mi niekto poradit? Co nastavit?
Dik
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

routy routy routy
0 x

web-master

Maxik píše:routy routy routy

Je to pekne ale porad ako na to....
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

precti si manual pripadne neco o routovani v IP sitich a nakresli si to a uvedom si kudy paket musi jit a jestli vsechny routery znaji cestu kam ho maji poslat a to i zpatky ..uff
0 x

web-master

Maxik píše:precti si manual pripadne neco o routovani v IP sitich a nakresli si to a uvedom si kudy paket musi jit a jestli vsechny routery znaji cestu kam ho maji poslat a to i zpatky ..uff

Ked ma tu kazdy bude odkazovat na manual tak ma pozrazi ved na to je tu toto forum aby sa poradilo a nie stale odkazovalo na manual.
Manual som cital odpredu od zadu original mikrotik aj tento cesky, no aj tak neviem ako to spravit aby to fungovalo, nechce ma prekolpit.

Proste uz ma pripaja a nakoniec ma "nepreklopi"....

Neviem preco...

Moze to sposobovat veriza OS?
Ten hlavny MK je na verzii 2.9 a ten na ktory chcem ist je na verzii 3.1...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

tezko ti nekdo poradi na foru kdyz o tom nic nevis. Pokud na to potrebujes pristupovat z netu tak si udelej dstNat na to zarizeni a port dane sluzby pro winbox 8291 napr.
0 x

web-master

Maxik píše:tezko ti nekdo poradi na foru kdyz o tom nic nevis. Pokud na to potrebujes pristupovat z netu tak si udelej dstNat na to zarizeni a port dane sluzby pro winbox 8291 napr.

winbox 8291 napr. - tam nemam
dstNat uz je nastaveny ale nejde to....

Si myslis ze kebyze to viem spravit tak to spravim skusal som uz vsetko no verziu v RB mam 2.9......
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

no a za tim natujicim MK kterej je na verejne IPine mas co routovanou sit, bridge nebo co ?
0 x

web-master

Maxik píše:no a za tim natujicim MK kterej je na verejne IPine mas co routovanou sit, bridge nebo co ?

Routovana siet
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

no tak vsude kde to od verejne jde pres NAT tak musis smerovat port a neni problem musi to chodit
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 17 years ago

No ja bych se na ten hlavni router, ktery je na verejne ip pripojil asi nejakym pptp, pppoe nebo nejakym podobnym tunelem, a pak by prakticky nemel byt problem se dostat na jakekoliv zarizeni v siti:)
0 x