❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstreme odozva

Návody a problémy s konfigurací.
soooc

Re: Nstreme odozva

Příspěvekod soooc » 17 years ago

hapi píše:
cin píše:
mashinepistole2 píše:Ake tam mas anteny ?

ja tam mam slabe anteny:
25 dBi parabolická anténa - síto (5 GHz)
-je to sito

Myslis ze ked ich vymenim bude to pelsie ?
Pri takych kratkych vzdialenostiach?

25dB anténám říkáš slabé antény na 1km? děláš si srandu? Problém bude jinde.

Předpokládám, že na tom jednom RB433 máš obě karty v nstreme. Je docela možný, že to CPU to prostě nekousne. Taky je docela možný, že to nevytěžuje CPU na plno ale něco jinýho co se nepozná na CPU load například paměťovej subsystem. Přece jenom je to pouze blbej MIPS.

Tim to nebude, mam taky RB433 a nem 2nstreme spoje, ping je krasny i pri 20Mbit z bezdratu na bezdrat (tj. celkovem toku 40Mbit) - ted jsem to teda ozkousel - 34Mbit iperfu z bezdratu na bezdrat, 2* nstreme best fit, cpu load 34%, ping 14 ms (spoje jedou naplno). Pri beznem provozu (cca 10/2Mbit toku) ping 2ms skrz oba za sebou. Je to routovane.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 17 years ago

A na kolko mas zafixovanye tie spoje na aku kapacitu ?
Ja mam spoje fixnute na 48Mbit a signal na nich mam 31 - 38 Dbi okolo -59 az - 65
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

soooc píše:25dB anténám říkáš slabé antény na 1km? děláš si srandu? Problém bude jinde.

Předpokládám, že na tom jednom RB433 máš obě karty v nstreme. Je docela možný, že to CPU to prostě nekousne. Taky je docela možný, že to nevytěžuje CPU na plno ale něco jinýho co se nepozná na CPU load například paměťovej subsystem. Přece jenom je to pouze blbej MIPS.

Tim to nebude, mam taky RB433 a nem 2nstreme spoje, ping je krasny i pri 20Mbit z bezdratu na bezdrat (tj. celkovem toku 40Mbit) - ted jsem to teda ozkousel - 34Mbit iperfu z bezdratu na bezdrat, 2* nstreme best fit, cpu load 34%, ping 14 ms (spoje jedou naplno). Pri beznem provozu (cca 10/2Mbit toku) ping 2ms skrz oba za sebou. Je to routovane.

Pockaj a nemas tam nahodou 433AH, lebo 40mega pretlacit cez 433 sa mi zda dost slusne . Podla mna to moze robit to ze ma na jednom rbcku 2 nstreme spoje , procak dost zatazuje uz jeden spoj . Riesenim bude asi vymenit 433 za 433AH . Je dost rozdiel 300Mhz procak u 433 a 800Mhz u 433AH .
0 x

soooc

Mam RB433, fixed 54Mbit, preambule short, frekvence 5500 MHz a 5640MHz, kapacita je cca 34Mbit u obou, signal jednoho -60/-60 a druheho -41/-39 (nekamenovat, je to spoj na 120 metru :) ).
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

cin
Kontaktovat uživatele:

Pockaj a nemas tam nahodou 433AH, lebo 40mega pretlacit cez 433 sa mi zda dost slusne . Podla mna to moze robit to ze ma na jednom rbcku 2 nstreme spoje , procak dost zatazuje uz jeden spoj . Riesenim bude asi vymenit 433 za 433AH . Je dost rozdiel 300Mhz procak u 433 a 800Mhz u 433AH .

Na ma to takyo:
1 RB = 1x nstreme
2 RB = 2x nstreme
3 RB = 2x nstreme
4 RB = 1x nstreme
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:Mam RB433, fixed 54Mbit, preambule short, frekvence 5500 MHz a 5640MHz, kapacita je cca 34Mbit u obou, signal jednoho -60/-60 a druheho -41/-39 (nekamenovat, je to spoj na 120 metru :) ).

A aky pouzivas frame limit 3200 a framer policy ???
0 x

soooc

cin píše:
soooc píše:Mam RB433, fixed 54Mbit, preambule short, frekvence 5500 MHz a 5640MHz, kapacita je cca 34Mbit u obou, signal jednoho -60/-60 a druheho -41/-39 (nekamenovat, je to spoj na 120 metru :) ).

Jo na to jsem zapomnel

Kód: Vybrat vše

name="wlan1" enable-nstreme=yes enable-polling=yes disable-csma=no
   framer-policy=best-fit framer-limit=3200
   name="wlan2" enable-nstreme=yes enable-polling=yes disable-csma=no
   framer-policy=none framer-limit=3200

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

cin
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:
cin píše:

Jo na to jsem zapomnel

Kód: Vybrat vše

name="wlan1" enable-nstreme=yes enable-polling=yes disable-csma=no
   framer-policy=best-fit framer-limit=3200
   name="wlan2" enable-nstreme=yes enable-polling=yes disable-csma=no
   framer-policy=none framer-limit=3200

Mam to prese tak isto a odozva sa mi riadne zvecsila na 20 ms z 1 ms po zapnuti nstreme.
Jediny rozdiel je, ze mam fixnuty spoj na 48 Mbit a ze na tych mikrotikoch kde mi bezi 2x nstreme mam zapnuty aj ethernet port ktori ide do switcha.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 17 years ago

Ahoj, ja mam taky nekolik nstreme spoju, na jedne strane RB411AH jako ap v bridge s lanem, na druhe je nejakej core2 v klientmodu, pripadne core2 v ap a RB433AH v klientru, karty CM9, stahnuty vykon, anteny vse Dcom 24 a 27dB, MK v 3.11 nebo 3.13 a taky mi to stace z 0-1ms ke 20ms. A to at tim tece 5Mbitu, nebo 25Mbitu. Rychlost je na auto, a drzi sestale na 54Mbitech, signal do -65dB, kvalita vesmes porad skoro 100%, jak vypnu nstreme, tak klesne propustnost z 40Mbitu na cca 32Mbitu a ping je kolem 0-1ms. Spoje jsou na vzdalenost od 450metru do 4km. A ted babo rad. Kadopadne pokud to zatizim na max, tak se pri nstreme drzi ping porad od 30ms, tak to asi nema cenu resit...

Mira
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

miract píše:Ahoj, ja mam taky nekolik nstreme spoju, na jedne strane RB411AH jako ap v bridge s lanem, na druhe je nejakej core2 v klientmodu, pripadne core2 v ap a RB433AH v klientru, karty CM9, stahnuty vykon, anteny vse Dcom 24 a 27dB, MK v 3.11 nebo 3.13 a taky mi to stace z 0-1ms ke 25ms. A to at tim tece 5Mbitu, nebo 25Mbitu. Rychlost je na auto, a drzi sestale na 54Mbitech, signal do -65dB, kvalita vesmes porad skoro 100%, jak vypnu nstreme, tak klesne propustnost z 40Mbitu na cca 32Mbitu a ping je kolem 0-1ms. Spoje jsou na vzdalenost od 450metru do 4km. A ted babo rad. Kadopadne pokud to zatizim na max, tak se pri nstreme drzi ping porad od 30ms, tak to asi nema cenu resit...

Mira

Podla toho co mi tu ludia poradili a co som zistil mi to vychadza tak, ze nstrem zdvihne ping je to proste tak, je to protokolkom.
Nebudem dosahovat cas 1 ms cez 3 spoje ale 3 - 20. Ale zasa je rozdiel pretlacit spojom 30Mbit alebo 40Mbit ale ako tu bolo pisane nema vyznam pouzivat nstreme ked ces spoj netecie 10Mbit a viac Mbit. Lebo az potom je to idealne pouzit pretoze pri danej zatazi je odozva lepsia z nstreme.

A spoj nstreme mal u mna stale rovnaku odozvu pri 1Mbite 10Mbitoch a 20 Mbitoch.
Takze nstreme nebudem pouzivat kym ma k tomu neprinuty nepostacujuca kapacita standardneho spoja.
0 x

mashinepistole2

Ja mam na jednom spoji normalny nstreme ,dalsie skoky su uz na nstreme2 ale na tom kde je teraz nstreme bol nejaky cas nstreme vypnuty a na pingoch som nespozoroval ze by bol nejaky ukrutny rozdiel . Co som teraz skusal tak btest pri 10mega ping max 4ms . Je tam alix oproti PC P4 3Ghz , pri 20 mega toiste ping max 4 ms . Protokolomo to asi nebude .

Obrázek
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

protokolem to určitě neni, typuju, že jsou ty zařízení moc slabá. Vypunul bych experimentálně na jednom spoji nstreme a zkouknul bych ping pak. Jo a ještě bych dal přenosovou rychlost na automatiku.

Nstreme mezi dvěmi PC. Pro ty co nemaji rádi RB14 tak tam je v každym PC jedna :-)
Přílohy
nstreme.jpg
(150.18 KiB) Staženo 849 x
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

cin
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:protokolem to určitě neni, typuju, že jsou ty zařízení moc slabá. Vypunul bych experimentálně na jednom spoji nstreme a zkouknul bych ping pak. Jo a ještě bych dal přenosovou rychlost na automatiku.

Nstreme mezi dvěmi PC. Pro ty co nemaji rádi RB14 tak tam je v každym PC jedna :-)

V tom to nebude zapol som nstreme iba na jednom spoji z tych troch a robi to to iste.
Přílohy
bez_názvu.JPG
(52.39 KiB) Staženo 837 x
0 x

mashinepistole2

Podla mna nestiha procak na tych 433 kde mas 2xnstreme , pomohlo by 433AH .
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

mashinepistole2 píše:Podla mna nestiha procak na tych 433 kde mas 2xnstreme , pomohlo by 433AH .

Tento ping bol ked som nemal na tej 433 pusteny 2x nstreme.
Ale je pravda, ze ked som zapol na nej 2x nstreme tak to slo este o nieco horsie asi to bude v procakoch :(
0 x