❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

to David2006 .. jj vsechno to jsou kuloarni zpravy :) ... ale "rodina" lidi kolem desitky .. je pomerne mala .. takze se v podstate znaji vseci se vsema .. a jen tak na "oko" se pred "vnejsim" svetem dela jak jsou to konkurence :D ............ ale jinak s tim, ze alcoma/miracle maji sve dobre jmeno .. to souhlas .. my mame nekolik SVM z drivejska ... nejake alcomy ... ceragony .. eriscony ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 17 years ago

Jo asi tak nějak jak Dade píšeš....já nikdy nešel moc po "značce" a spíš bral 10GHz low cost což bylo pořád o dost lepší jak "cokoliv" na 5GHz .
A z pohledu cca 3let pátky nelituji :-) .Každopádně do toho teď Miracl dost šlápnul (a některé konkurenty tím vcelku i přišlápnul :-) ).Sem jim na jednání
řekl že jsou dobří,ale celou dobu stály mimo moje zájmy do té doby než vylezly s tou novou řadou či spíš cenou per Mb/s :-)
Ad Ceragon a Ericsson etc. .... to ať si používají jiní mě i ta 11GHz Alcoma neříká pane pač je moc mastná a asi můj dodavatel dostal lepší nabídku jak jsem byl
sto vyrazit od nich já,tož to bereme ke konektivitě za dost zajímavý peníz a nemusím řešit servis :-) .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 16 Sep 2008 22:14, celkem upraveno 1 x.
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 17 years ago

No tak ted sem z toho jelen....:-) tak co vzit? Alcoma QAM verze je draha jak prase, summit je za 50mbit z moznosti software upgrade za asi 105kapriku a miracle vypada ze vsech nejlip. nejlepsi pomer cena vykon.
0 x
www.generalnet.cz

David2006

HoT píše:No tak ted sem z toho jelen....:-) tak co vzit? Alcoma QAM verze je draha jak prase, summit je za 50mbit z moznosti software upgrade za asi 105kapriku a miracle vypada ze vsech nejlip. nejlepsi pomer cena vykon.

Si spočítej jednoduše cenu per Mb/s i to kolik tama asi budeš za 2-3roky chtít tlačit i jak budeš moct případně počkat na spíš bych řekl konec Října/listopad v případě Miracle
a zvaž jejich potřebu větších antén - ne všude je to easy dávat na 6km 90+90cm třebas... .Jasně že teď vcelku vede Miracle byť má svoje uskalí...jinak bych ho přeci do své sítě
netlačil,ne ?:-)))
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 - lic. na 11G neni nijak extra mastna vec ... (12tis / rok) .. spoj je sice "drahy" ale zase mas jistotu ... v mistech kde je desitka uz KO .. se takova vec hodi ...

Jinak souhlasim miracle vyrazil ted s dost zajimavou nabidkou cena/vykon ... nicmene nevim zda budu do site jeste davat tretiho vyrobce desitky ... abych pak nemusel mit na nahradni dily celou jednu mistnost. Co se cen alcomy tyka .. ono je to dost individualni a o jednani ... o odberech .. o tom zda jsi lokalni zatupce alcomy atd ... ja treba kdyz uz jdu do jednani s urcitym vyrobcem .. mam predstavu kolik spoju rocne odeberem .. a hlavni moje podminka je mit nahradni dily ve vlastnim sklade ..
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Pokud Dade spravuješ pár desítek či víc spojů v 10.5GHz tak pak snad se Ti nějak sklad rentuje...v síti budu mít zanedlouho přes 10 spojů desítek a tu potřebu necítím (asi máš i jiný segment trhu).
Každopádně i Miracle by se dostal na lepší podmínky při větším odběru...možná 10-30spojů by bylo jistě zajímavých... .Ale to asi není moc ve spektru uživatelů tohoto fora kteří mají pár spojů či spíše teprve zvažují
nějakou tu desítku.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 17 years ago

Tak jsem koupil Summitd zatim 25 ,všem durazně doporučuji kupovat přimo u vyrobce ,cenu udělaji i na splatky a hlavně Vás zaškoli jak a co ,je to moje prvni destika co jsem na sit koupil tlacim tam 18-19 mbit a latence na 3 km s 30cm antenama je 1ms stabilne.Vlastni to ma i spektraky takze neni problem si sam naskenovat pasmo kde je co volne a nema to chybu a dokonce jsem mel problem s jejich aplikaci ktera to spravuje že se mi na asusEEE nezobrazovali tlacitka protoze to ma ten notes divny rozlišeni ,tak mě překvapili jak rychle to upravili dle mych potřeb ,druhy den jsem to měl v emailu :-)) Takže ne reklama ale moje zkušenost super jsem naprosto spokojen že nemusím bastlit nějake dual nstreme a bat se ze to spadne mam profi spoj a klidny spani :-)) Hlavně jsem volal technikovi aby mi to zkouknul jestli je ten spoj v pohode na dalku absolutne zadny problem na dalku to shledl poradil co a jak jeste doladit a to vse zdarma.Navic kdyz to koupite u nich drží Vám i servisní spoj tzn. kdyby neco fakt umřelo stačí zavolat a dojet si pro náhradní spoj a to bylo hlavni rozhodnuti ,protoze kdyz se neco stane rad skocim do auta a jedu vse resit okamzite ,nehodlam v pripade problemu cekat na nejaky vyjezd firmy atd.
Tohle je má zkušenost spoj mám 3 neděle a každý ať si probere sám co je lepší.
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

David2006

FAny1000 píše:Tak jsem koupil Summitd zatim 25 ,všem durazně doporučuji kupovat přimo u vyrobce ,cenu udělaji i na splatky a hlavně Vás zaškoli jak a co ,je to moje prvni destika co jsem na sit koupil tlacim tam 18-19 mbit a latence na 3 km s 30cm antenama je 1ms stabilne.Vlastni to ma i spektraky takze neni problem si sam naskenovat pasmo kde je co volne a nema to chybu a dokonce jsem mel problem s jejich aplikaci ktera to spravuje že se mi na asusEEE nezobrazovali tlacitka protoze to ma ten notes divny rozlišeni ,tak mě překvapili jak rychle to upravili dle mych potřeb ,druhy den jsem to měl v emailu :-)) Takže ne reklama ale moje zkušenost super jsem naprosto spokojen že nemusím bastlit nějake dual nstreme a bat se ze to spadne mam profi spoj a klidny spani :-)) Hlavně jsem volal technikovi aby mi to zkouknul jestli je ten spoj v pohode na dalku absolutne zadny problem na dalku to shledl poradil co a jak jeste doladit a to vse zdarma.Navic kdyz to koupite u nich drží Vám i servisní spoj tzn. kdyby neco fakt umřelo stačí zavolat a dojet si pro náhradní spoj a to bylo hlavni rozhodnuti ,protoze kdyz se neco stane rad skocim do auta a jedu vse resit okamzite ,nehodlam v pripade problemu cekat na nejaky vyjezd firmy atd.
Tohle je má zkušenost spoj mám 3 neděle a každý ať si probere sám co je lepší.

Tohle Ti udělá samosebou Miracle taky navíc 6měsíců nějakého toho SLA máš i vceně.Scan má nový Orcave taky (či spíš něco jako scan podle čeho najdeš volný kanál).To že upravili svoji aplikačku tak rychle je jistě fajn.
Co víc ktomu říct pořád vede v obecné rovině současného "best" nákupu Miracle... .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

S mojim nazorem asi mnozi zde nebudou souhlasit ... ale zastavam nazor, ze jake koli vkladani desitkoveho spoje do ruky nezkusenemu uzivateli ... dokonce mu dovolit preladit spoj ... je vrazda desitkoveho pasma ............... tohle by mel delat clovek s praxi ... spektrakem a veskerym vybavenim .. ne clovek ktery ma sice nejakeho "technika" na telefonu .. ale defakto vubec nevi co dela ......

Takze vychytavky stylu "ono to ma 'spektrak' v sobe" .... "ja to muzu pohodlne ladit z tepleho kancliku" .......... to nevidim moc rad.
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Mě tak napadá ...ví někdo za kolik teďka dává svůj 100Mbit Summit ?Přesnou cenu sem se zatím nepídil,ale má to být tedy udajně pod cenu Orcavu o stejné přenosce.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Dade_Marfi píše:S mojim nazorem asi mnozi zde nebudou souhlasit ... ale zastavam nazor, ze jake koli vkladani desitkoveho spoje do ruky nezkusenemu uzivateli ... dokonce mu dovolit preladit spoj ... je vrazda desitkoveho pasma ............... tohle by mel delat clovek s praxi ... spektrakem a veskerym vybavenim .. ne clovek ktery ma sice nejakeho "technika" na telefonu .. ale defakto vubec nevi co dela ......

Takze vychytavky stylu "ono to ma 'spektrak' v sobe" .... "ja to muzu pohodlne ladit z tepleho kancliku" .......... to nevidim moc rad.

Přesně tak, pak ti nějaký mantinel vleze do pásma v domnění že dělá určitě dobrou věc a si v pr..li
0 x

David2006

Dade_Marfi píše:S mojim nazorem asi mnozi zde nebudou souhlasit ... ale zastavam nazor, ze jake koli vkladani desitkoveho spoje do ruky nezkusenemu uzivateli ... dokonce mu dovolit preladit spoj ... je vrazda desitkoveho pasma ............... tohle by mel delat clovek s praxi ... spektrakem a veskerym vybavenim .. ne clovek ktery ma sice nejakeho "technika" na telefonu .. ale defakto vubec nevi co dela ......

Co nato říct Dade...tohle se řešilo už asi Xkrát a vývoj byť v něčem i nepříznivý nezastavíš... .Každopádně mě to sedne jak sviňa pač s rušením nemám problém v 5G natož v desítce
kde sem bokem a těch pár spojů co vmém teritoriu je mě netankuje :-) .
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

napodobne
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Sonduju ceny spojů a miracle sice vychází nejlíp ale co s tím když nedodávají full outdoor instalace, nemám kam umístit tu odu jednotku nebo jak se tomu nadává
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 16 years ago

pravda, sice cena je o pár tisíc lepší, ale dodací lhůty a IDU jednotka jsou pro mě problém, takže to vidím na Summit, dokonce to má ASPA skladem.
0 x