❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
pocitac tuhne a tuhne :(
pocitac tuhne a tuhne :(
prosiiim o surnu radu, typ, pomoc
pocitac zostava mb asus p5g_cosi (intel g31), core2duo, 1gb ram, 256mb ide flash od apaceru, 3x rb11 a v tom 3x cm9 pocitac nerobi nic len ma na sebe 1x lan - privod konektu, 3x wifi v ap mode, 1 je ako ap, 2 ako uplink v bondingu dalej, siel asi 3-4 mesiace uplne v pohode a od vcera vecera hotova katastrova nahodilo to tuhne ako chce.. najskor sa vymenia pamat, potom som vymenil zakladovku s cpu a zdrojom, jedna z wifin bola povodne v rb14-tke po vymene za rb11 to slo asi hodinu, po vymene zakladovky asi 12 hodin a tak som myslel ze to bude uz ok no ako vidim tak nieje... ci tomu odide len eth alebo zmrzne cely neviem, na tie wifiny som sa nepripajal, nebolo ako, a nemal som tam grafiku ani klavesnicu... ros je tam 3.14, predtym to bezalo na 3.13 od jej vydania v pohode, po druhom vytuhu som skusal upgrade na 3.14 zmena ziadna... teraz cakam na to kym sa to stane znova uz tam mam monitor aj s klavesnicou takze hadam uvidim aspon nejaku hlasku, ale mate niekto nejaky typ cim by to este mohlo byt?

0 x
no pokud uz si vetsinu HW vymenil tak bych se podival jestli mas dobry kontakt CM9 v redukcich, kdyz neni tak router normalne najede a jak se pokusi karta pripojit k 2 strane router se zasekne aspon me to delalo nez jsem to odhalil sel jsem aspon 10x na pudu
Pripadne pak vymenit karty / redukce / ideflash preinstalovat a tak.

0 x
dik za typ, skusim vymenit aj redukcie 1 uz vlastne vymenena je tak prehodim aj zvysne 2... ale tym to asi nebude pretoze vsetky 3 wifiny komunikuju normalne 

0 x
maxik o tom to je ze okrem reinstalu a vymeny kariet a flasky som vymenil vsetko
pred chvilou som to preinstaloval tak uvidime

0 x
tak prave to zamrzlo znova, teraz som vymenil vsetky 3 cm9 vratane redukcii...tak uvidim... uz ostava len flashka co bude krute pretoze nemam tu po ruke ziadnu licenciu na mk cize do utorka s tym zapasit... to ma moc nelaka
nestretli ste sa uz niekto s dacim takym? nemoze sa jednat o nejaky druh utoku..? hm keby som vedel aky pretoze v komunikacii nic cudne nevidim a ta masina ostane uplne tuha cize ani konzola... uplne ko
je to za online ups, v zasuvke presne 230V, preventivne uz vymenena aj napajacia snura zacnam byt zufaly 

0 x
mohla by to byt klidne i chyba na flash, tusim ze nam drive linux hodil kernel panic kdyz neslo psat na disk kterej odesel, mikrotik nepise nic ale bude asi tuhej. Pokud nemas licenci da se pouzit 2.9.27 tedy pokud nemas neco proti nelagalnimu softweru 

0 x
pls jedna otazka, je mozne aby nejaky nezmyselny traffic zhodil pc-cko router behom cca 2-3 minut?
a zazili ste niekto vadny disk? nevypisalo to aspon nieco na obrazovku? mal som v tu dobu pripojeny monitor ale nic okrem loginu tam nebolo zatuhlo to asi behom 2 min od spustenia...
maxik som tak zufaly ze tu 2.9.27 by som tam kludne dal ale je mi to pred platne kedze to nepozn gigabitovy eth a klasicku realteku nemam kde dat
a zazili ste niekto vadny disk? nevypisalo to aspon nieco na obrazovku? mal som v tu dobu pripojeny monitor ale nic okrem loginu tam nebolo zatuhlo to asi behom 2 min od spustenia...
maxik som tak zufaly ze tu 2.9.27 by som tam kludne dal ale je mi to pred platne kedze to nepozn gigabitovy eth a klasicku realteku nemam kde dat

0 x
tak si len pridam dalsiu vylucenu moznost... nieje to ani flashkou.... cim teda? este raz to zrekapitulujem.. je nstreme dual spoj (bonding som tiez na skusku vyradil) postaveny na 2 pc, jeden je v tento okamih naozaj len prevodnik medzi wifinami a eth, druhy ma v sebe viac wifin, posiela konekt na viac smerov.. mrzne ten prvy! pricom logicky cezen musi tiect identicky trafic ako cez ten druhy... vyskusane verzie 3.13, 3.14, UPLNE vsetek HW bol vymeneny a zmrzlo to aj tak
mate niekto nejaky napad ? s 2.9 sa mi nepodarilo rozbehat nstreme proti 3.13tke 

0 x
vyresetovat konfiguraci a znova nastavit
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Kdysi dávno mi něco podobného dělal SpaningTree. Na stromové struktuře vyrobil kruh a tuhlo to. Tak jsem to vypnul.
0 x
problem bol v ethernete... realtek 8111 ide.. do urciteho poctu paketov... potom to zatuhlo... mikrotikakom som posielal konfiguraciu, popis zostavy, supout podla ich kontroly a vyjadrenia je vsetko ok... som mierumilovny clovek ale tu reakciu si asi za klobuk nedali... za ten spanning tree dik, zapamatam si do buducna keby daco
0 x
Ono by taky pomohlo nepouzivat asus a realtek. Co trebas intel a intel, nebo 3com...
Nechapu jak si muzes postavit sit na desktopovem asusu a realteku...

0 x
www.generalnet.cz
ja tedy nevim ale vsude kde jsem mel PCI realteky za 100,- nebyl problem, chodilo to proti vsem moznym switchum atd.
0 x