❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soooc

Re: Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Dr.Easy píše:A nepremysleli jste o 11Ghz? Nemate zkusenosti?
my ted budeme kupovat 11Ghz Alcomu. Umi to az 200mbit/s a ta licence neni nijak draha, da se to celkem v pohode.

Jinak ty orcavy.. Co byste vybrali spis? Alcomu nebo Orcave? ale jde mi o rychlost 66mbps a vic v 10Ghz pasmu.

11 GHz ti daji jenom na nejaky hodne dlouhy spoj, do mesta nemas sanci.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

to soooc - to uz take dneska neni pravda :)

to Dr.Easy - cau ty jsi Dr.Easy z HK ? .. to vis, ze treba ja sem o 11 gigach premyslel za cca 960,- mesicne mas link (kmitocet) s garantem neruseni konkurenci .. a jeste prenos jak lusk bo mas v 11ctce vetsi vykony, takze tam jde uplatnit lepsi modulace pri vyuziti relativne male sirky zabraneho pasma ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Karel Půček

Příspěvekod Karel Půček » 17 years ago

Mám nabídku v bazaru viewtopic.php?f=2&t=3423
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 17 years ago

Máme ted cca tyden NERA v provozu na 11 GHz Dodavka včetně montáže prováděl na klíč Kaiser Data. Spoj je dlouhy 7 km v 11Ghz licencovanem pásmu. Zatím máme nastaveno licenci do 100 Mbit a ta NERA umí po dokoupeni modulu a nyvýšení licence 150 Mbit. (FD samozřejmě) Ping na tu vzdalenost od 2 ms do 7 ms.Zatím jsme to dokazali zatížit max 5O MB.

Cena 11 Ghz licence je prizniva a jsme s tim spokojeni.

http://www.wiracom.net
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 17 years ago

Víte někdo aktuální info o 11GHz spojích o propustnosti po upgrade aspoň 200Mbit?Zatím mi bohatě stačí 100Mbit,ale za 2-3roky bude 150Mbit vcelku málo a 200Mbit to o rok či dva prodlouží.Takže zatím mi ztoho vychází Alcoma...nebo jak to řešíte u vás pokud máte místo dlouhodobé kam potřebujete konektivitu?Předpokládám že většina si spoje/kapacitu jen pronajímá,ale to vdůsledku pak dost přeplatí pokud to není jen něco krátkodobého na 1-2roky.
0 x

honzaz

Příspěvekod honzaz » 17 years ago

Má někdo zkušenost s Alcoma AL10D MELII? Je to odlehčená verze MEII, ale nevím v čem je rozdíl.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tipnu si ... drzaky jen 65 anten ... a dohled IP jen z jedne strany ? ... zatim jsem MEL2 nemel v ruce ... jen MEL ...
0 x
- programming
- development
- education

HoT

Příspěvekod HoT » 17 years ago

Ja ted budu kupovat summita QAM50. Mate ho nekdo v siti? Ted kdyz to slevnili, tak me vychazi nejlip s pomerem cena / vykon. Alcomaci me slevnit nechteli, jinak bych je bral, abych podporil ceskej trh :-).
0 x
www.generalnet.cz

David2006

Já bral pár spojů Orcave 105Mbit teda 100Mbit reálně o moc dráž jak Summit to nevyjde a přecijen je to profi firma ne jak Summit (tím nechci Summit shazovat,ale na trhu je krátce a zázemí prostě takové jako Miracle a Alcoma nemá...).Co sem slyšel má na to Summit nějakého staršího člověka co je vtom kovanej a pokud ten odejde či něco horšího tak jsou vháji.... .Tohle mám od námého co si před 2roky vybíral a skončil u Alcomy tehdy...třebas se něco změnilo,ale na silnou dvojku Alcoma/Miracle asi Summit prostě nemá... .Jinak Summit - za kolik ho máš? Je to taky 100ka,ne? Nic jiného slabšího nemá moc asi cenu brát.Miracl vyjde na cca 123-140 +DPH podle anten 39-90cm a 125cm už je mastný tuším o 10-12tis per anténa navíc... .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 16 Sep 2008 21:49, celkem upraveno 1 x.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

David2006 píše:Já bral pár spojů Orcave 105Mbit teda 100Mbit reálně o moc dráž jak Summit to nevyjde a přecijen je to profi firma ne jak Summit (tím nechci Summit shazovat,ale na trhu je krátce a áemí prostě takové jako Miracle a Alcoma nemá...).Co sem slyšel má na to Summit nějakého staršího člověka co je vtom kovanej a pokud ten odejde či něco horšího tak jsou vháji.... .Tohle mám od námého co si před 2roky vybíral a skončil u Alcomy tehdy...třebas se něco změnilo,ale na silnou dvojku Alcoma/Miracle asi Summit prostě nemá... .Jinak Summit - za kolik ho máš? Je to taky 100ka,ne? Nic jiného slabšího nemá moc asi cenu brát.Miracl vyjde na cca 123-140 +DPH podle anten 39-90cm a 125cm už je mastný tuším o 10-12tis per anténa navíc... .

jak ti jede ten orcave?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 - a takhle vznikaji "famy" :D .... p.Jedlik (summit) je prece puvodne z Miracle/Orcave :D ...
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Basty....to bys chtěl vědět,viď?:-)
zítra uvidím jak jede :-)) a příští týden u dalších spojů :-)
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 17 years ago

No ja ted cucel jak sem projizdel to forum a orcave vychazi trosku lip. Za 85 Mbit dam 107 oci a za summita QAM50 tedy 50 mbit spoj dam o 3-4 kapriky min. jinak nemam zatim zadnou 10gigu, vsechno valim na petkach tak se radsi ptam. Na petkach udelam spoje do 30 mbit, ale na jednu destinaci uz to nestaci. Potrebuju profi radio. Tak bych rad uvital nazory at nevezmu smejda. Kamosi koupili 100MBit alcomu na 13GHz, ale me pripada draha a + poplatky za pasmo.
0 x
www.generalnet.cz

David2006

Dade_Marfi píše:to David2006 - a takhle vznikaji "famy" :D .... p.Jedlik (summit) je prece puvodne z Miracle/Orcave :D ...

Jo slyšel jsem že se trhli prostě od Konwesu vznikl "ten" a od nich pak odešel "onen" a udělal "tamto"...každopádně na tom že je silná dvojka Alcoma/Miracl to nic nemění :-) .
Je fakt že sem nemiňoval ze zajetých třebas onen Konwes a SVMko...ale ty teďka na trhu toho moc nového nemají(či se to kemě jen nedostalo:-) )...ztoho co je "in" vede Miracle (což je věc na flame,ale
snad se shodneme:-) ).
0 x

David2006

To HoT:
No kámoš v jiné síti měl brát pře pár týdny 100Mbit Summita tak se ho optám jak dopadl a ta cena co píšeš je nějaká divná mě tvrdil že ho vyšel líp
jak 100ka Orcavu,ale bral ho spíš kvůli tomu že ho potřeboval vcelku hnedle a ne v Říjnu jak by byl Orcave...takže jestlis vyklopil a 50mego skoro stejně
jako za 85mego Orcave tak...no každý svého bussinesu strůjcem,mě by to vcelku mrzelo,asi si važoval i dodatelnost a další věci ve svém postavení... .
Teď mě napadá ten Summit se dá sw. upgradovat tak třebas ta 100ka nestojí o moc víc,se mě to tedka nechce hledat :-) .
0 x