Jak to resite? Po kratkodobych vypadcich el. nam tuhnou mikrotiky, na nekterych mistech, jedna se o RB411 vetsinou. Spolu s tim vytuhnou i switche.
Je na to nejaky lek? Vyresi to nejaky lepsi zdroj, resp. muze to vubec zpusobovat zdroj?
A co se switche tyce, muze nekdo poradit nejaky switch co nema s timhle problemy? Chci zkusit 3COM jak uz tu nekdo v jinem vlakne doporucoval.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kratkodobe vypadky elektriny
-
Kratkodobe vypadky elektriny
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:Jak to resite? Po kratkodobych vypadcich el. nam tuhnou mikrotiky, na nekterych mistech, jedna se o RB411 vetsinou. Spolu s tim vytuhnou i switche.
Je na to nejaky lek? Vyresi to nejaky lepsi zdroj, resp. muze to vubec zpusobovat zdroj?
A co se switche tyce, muze nekdo poradit nejaky switch co nema s timhle problemy? Chci zkusit 3COM jak uz tu nekdo v jinem vlakne doporucoval.
liek nato je. Vola sa prepetova ochrana. A ked si kupis aj so zaloznym zdrojom tak ti to pri vypadku potiahne dost dobru dobu. Mk a swtich nemaju velku spotrebu.
0 x
jj kup si lepsi upsku. Vem takovou co 220V nabiji baterku a za tou baterkou je stridac ktery ,,vyrabi´´ zase 220V z te baterky. Nevim presne ted jak se tato technologie nazyva. Ale pak je to rockstable.....
0 x
www.generalnet.cz
to bude "on-line" ale to jsou jen ty nejlepsi serverove, obyc jsou off-line pripadne ty lepsi "line interactive" i u ty offline je cas prepnuti tak kratky ze to nemuze nicemu vadit a nikdy jsem s tim nemel problem.
0 x
No a taky se stane, ze se da ups, vypnou proud a po nahozeni uz je mrtvo
Nektere ups uznaj, ze za nima nic neni a po par minutach se vypnou. Malej odber ....

0 x
-
Byl trochu stapne pochopen. Na paternich spojich mam UPS, vlastni vyroby 12V primo pro RB, vydrz nekolik hodin, ale to resit nechci, to me funguje dobre.
Me jde o to, aby se mi nesekal mikrotik pri kratkodobem vypadku. Tedy aby zase nabehnul, je mi jedno ze se vypne, nebo zrestartuje, ale co udelat aby nezustal vyset? Dat kvalitnejsi zdroj?
Me jde o to, aby se mi nesekal mikrotik pri kratkodobem vypadku. Tedy aby zase nabehnul, je mi jedno ze se vypne, nebo zrestartuje, ale co udelat aby nezustal vyset? Dat kvalitnejsi zdroj?
0 x

já tu zas mám upsky, na kterejch mám vždy jen jeden RB, a když se ta UPS vybije, tak je RB tak malá zatež, že se UPS neráčí zapnout a musí se tam jet
0 x
michal.siman píše:Byl trochu stapne pochopen. Na paternich spojich mam UPS, vlastni vyroby 12V primo pro RB, vydrz nekolik hodin, ale to resit nechci, to me funguje dobre.
Mas ups a tuhne ti to? To moze byt jedine tym ze ups nezvlada vykyvy vo vnutornej elektrickej sieti a treba lepsie. ... Ak ti ide o tom aby sa restartoval a nezatuhol, v tom pripade si nastav watchdog.
0 x
podle mejch pokusů to zaleží kus od kusu, nejvíc se osvědčily ty apc co vypadaj jak pes s osmi zásuvkama
0 x
apc funguji dobre jedou co vim i bez zateze nebo s minimalni jen je tu maly problemecek s tim z pri mrtve baterce se po vypadku site uz nenahodi a co je jeste horsi nejdou zapnout ani tlacitkem !!! takze je to pruser pokud nemas zrovna jinou na vymenu a je pouzitejch vic vystupu, tohle jsem napr. u serverovych ups nevidel i kdyz je baterka dead po obnoveni site asi po 1min zapne vystupy a rve ze je mrtva baterka.To je asi hlavni rozdil mezi profi a beznymi UPS bavim se o APC.
0 x
-
hurvinek píše:Ak ti ide o tom aby sa restartoval a nezatuhol, v tom pripade si nastav watchdog.
Presne o to mi jde. Zkusim watchdog.
0 x

michal.siman píše:hurvinek píše:Ak ti ide o tom aby sa restartoval a nezatuhol, v tom pripade si nastav watchdog.
Presne o to mi jde. Zkusim watchdog.
Lenze watchdog ti je prd platny, ked ti vytuhne routerboard ako taky.
Z mojej skusenosti, routerboard vytuhava ked ma slaby zdroj. Napr. 12v/800mA v pohode utiahne jeden RB333,433 a pod. Ak na taky zdroj obesis dalsi RB tak sa tes na problemy. To 12v/800mA plati pre klasicke trafakove zdroje (napr. z Ovislinku, i ked tam to uz tiez posr.. a davaju spinane). Spinane (aspon tie lacne) takmer nepouzivam pre ich vysoku umrtnost.
0 x
-
keksik píše:michal.siman píše:Zkusim watchdog.
Napr. 12v/800mA v pohode utiahne jeden RB333,433 a pod. Ak na taky zdroj obesis dalsi RB tak sa tes na problemy. To 12v/800mA plati pre klasicke trafakove zdroje (napr. z Ovislinku, i ked tam to uz tiez posr.. a davaju spinane). Spinane (aspon tie lacne) takmer nepouzivam pre ich vysoku umrtnost.
Mam vsude 18V 1.3A a stejne ty 411tky tuhnou.
0 x

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem sice žádný vystudovaný dráťák, ale což takhle nějaký kondenzátor s trošičku větší kapacitou?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!