❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.11

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
ZnuGy

Re: Verze 3.11

Příspěvekod ZnuGy » 17 years ago

:) to je mi celkem jasný ... potřebuju najít chybu proč mi po update spadli všechny 532A a musel jsem downgradovat ... ptal jsem se na něco jiného
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

tak, odpovidam na posledni otazky coz bylo jak updatovat tuto verzi na RB, normalne jak jsem uz napsal, to tak funguje i vzdalene a jakkoli jinak lokalne atd.. I na 532A z 2.9 na 3.X. Predpokladam ze nahravas z 2.9.51 na V3, jen tak pro jistotu.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

nejdriv bych si zjistil jestli ma ten updated smysl popripade se podival na forum jake je pripadne riziko. Pokud nutne nepotrebujes nejakou feature z 3.x tak je nesmysl upgradovat protoze si tam das horsi verzi nez je ta vychytana predchozi, ale lidi co si mysli ze vyssi verze = lepsi je stale dost tak dobre jim tak.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

to je vec nazoru, je hafo lidi kteri maji na starsich RB v3 a nemaji s tim jediny problem. Pak je zase hafo lidi kteri jsou zastanci 2.9 a maji je vsude a taky nemaji jediny problem.
0 x

ZnuGy

Příspěvekod ZnuGy » 17 years ago

Pri prehrani na dalku se nam stalo to, ze se nejakym zpusoben na peti RB prehral spatne mikrotik a zpusoboval az dvacetiminutove vypadky, po kterych sam zase nabehnul. Vsechny 532A sjsme museli prehravat zpet na 2.9.51, ale, zase byl problem s prehravanim na dalku, jelikoz i downgrade zpusoboval mikrotiku problemy. Nezbylo nic jineho nez vsechno obejit a prehrat to poradne na miste.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 17 years ago

Nevim zdali si cetl i predchozi diskuze o V3 na tomto foru. Mel jsem problem s 532+564. Je to ta pridavna deska s vice eth. porty. Tam je problem ze se to samo rebooti a puvodne jsem myslel ze to je vedrem a blabla. Nakonec jsem zkusil downgrade kdy RBcko zdechnulo na no image found. Zrejme se menil zpusob nahravani jadra nebo v initrd. Takze RB opravdu pri downgrade z V3 zdechne. Takze to chce delat netinstallem:)Podivej jestli toto nebude ono:)
0 x
Daniel Tasáry

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

jak se tu uz parkrat diskutovalo, na starych masinach nechavat 2.9.x a na novych v 3.x
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

dantasik píše:Nevim zdali si cetl i predchozi diskuze o V3 na tomto foru. Mel jsem problem s 532+564. Je to ta pridavna deska s vice eth. porty. Tam je problem ze se to samo rebooti a puvodne jsem myslel ze to je vedrem a blabla. Nakonec jsem zkusil downgrade kdy RBcko zdechnulo na no image found. Zrejme se menil zpusob nahravani jadra nebo v initrd. Takze RB opravdu pri downgrade z V3 zdechne. Takze to chce delat netinstallem:)Podivej jestli toto nebude ono:)

No nevim nevim, pri downgrade to udela pouze to ze to zmeni bezdraty na 5 GHz a do modu station = rozdilne drivery mezi verzi 3.x a 2.x. Staci se pripojit pres LANKu a bezdraty donastavit a vse jede bez problémů. Tohle je aspon moje zkusenost.
0 x