Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na nějaké informace k RB1000. Chtěl bych se zeptat jestli je na tomto zařízení i možnost aby provoz některých IP byl přesměrován na nějakou konkrétní jednu adresu. Jestli všechny tyto věci se nastavují pomocí winboxu například shaping . Jestli mi můžete někdo sdělit nějaké zkušenosti atd. Asi je to dost obecný dotaz, ale nějaké reference a názory by se hodily. Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1000
v tve pripade je nejlepsi podivat se do manualu a aspon nahlednout co je vlastne MK. Jasne ze tohle umi a i dalsi veci. Je to jen otazka nastaveni a vsechno se da nastavovat pres winbox
0 x
dotaz typu: koupil jsem si auto, muzu s nim jezdit ? bude fungovat na silnici ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:dotaz typu: koupil jsem si auto, muzu s nim jezdit ? bude fungovat na silnici ?
resete tve odpovedi nejsou o nic lepsi, akorat zamorujes tohle forum.
0 x
Pintero píše:reset píše:dotaz typu: koupil jsem si auto, muzu s nim jezdit ? bude fungovat na silnici ?
resete tve odpovedi nejsou o nic lepsi, akorat zamorujes tohle forum.
Tady reset má recht, co to proboha je za dotaz? Uživatel zřejmě neví na co a jak se používá mk a hodí sem dotaz do jednak do nového vlákna a navíc ještě uplně nesmyslně položený. "dá se nastavit v RB1000 to a to"?? jde snad o mk jako software, ne? Nebo se dá na RB1000 nastavit něco jiného než například na RB411? :)
0 x
Nevite nekdo kde maji RB1000U skladem? Diky
0 x
basty píše:na aspe
potrebuju rackovou verzi. Tu v I4wifi skladem nemaji. V Aspe jo. Diky moc

0 x
Leeonek píše:když už máš možnost mít v někde 1U mk tak neber RB1000 blázne
důvod? Když potřebuju aby to jen routovalo a v případě potřeby to bylo snadno a rychle vyměnitelné?
0 x
Leeonek píše:když už máš možnost mít v někde 1U mk tak neber RB1000 blázne
jedna sa o stabilitu, nizku spotrebu a moznost rychlej vymeny - servisu. a rb1000 som mal moznost skusit ako hlavnu gw na sieti. testoval som to asi 2-3 tyzdne v ostrej prevadzke. stabilita je super, je to tiche - hoci to ma maly ventilator a celkovy vykon od takej malej krabicky je viac nez dobry. mne tade tieklo 30-35 mbit down / 10-12 mbit up, bolo tam zhruba 1700 pravidiel v mangle a k tomu prislusne qt a firewal obsahoval priblizne 70 pravidiel, vcetne takych ako kontrolovanie poctu spoji (1x pre p2p a 1x pre ostatne) - co dokaze pekne vytazit cpu.
CPU sa hybalo v rozpeti 30-65 % co je viac nez dobre... Samozrejme boli spicky, ked to chodilo aj na 70-75 % ale to bolo velmi zriedka.
Keby zjednodusim mangle a vyhodim vacsinu FW, tak sa podla mna dostanem s vytazenim CPU do 50 %.
0 x
když vemu cenu, ihned mě přejde něco s RB1000 řešit, ano, je to tichý, spolehlivý, ale to i celeron c220 v racku se sitovkami od intelu a bude to počítám rychlejší a levnější a výměna bude méně nákladná ale to je můj názor a každej máme jinej. Beztak RB1000 nemá hardwarový urychlování paketů takže to je takový na nic.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
souhlasim s hapi
+ bych podotkl, pokud je zatez nad 50% tak bych uvazoval o tom zarizeni nahradit necim vykonejsim
a pokud beres zatez z grafu na MK, tak pamatuj, ze to neni okamzita, ale statisticka 5minutova zatez
+ bych podotkl, pokud je zatez nad 50% tak bych uvazoval o tom zarizeni nahradit necim vykonejsim
a pokud beres zatez z grafu na MK, tak pamatuj, ze to neni okamzita, ale statisticka 5minutova zatez
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Za cenu te masiny mas server s xeonem a nezapomen, ze v momente kdy ti ten kram lehne, budes muset objednat novej a ten jak na svinu nebude nikde skladem. Serveru se vsude vali habadej. A vykon cpu okolo 50% je k nicemu. Natahuje to pingy. S tim xeonem a verzi 3.x budes tak do 20%. To, ze to je tiche a malo zere pro me neni argument. V racku je me hlucnost a spotreba ukradena.
0 x
www.generalnet.cz