❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak provést obnovu ze souboru RSC - krok za krokem

Návody a problémy s konfigurací.
Buchar

Jak provést obnovu ze souboru RSC - krok za krokem

Příspěvekod Buchar » 17 years ago

Zajímalo by mě, zda někdo máte vypracovaný rychlý postup pro obnovení ze zálohy (z rsc souboru). Jako celek to tam nejde nahrát a postupně mi to tam nějak nejde, aniž bych do toho nemusel ručně sáhnout a třeba měnit názvy interface (které jsou jinak červené) atd.

Mám na mysli zálohu, kdy postupně třeba naimportuju:

/ip address
/ip firewall
/ip wireless
/ip route
/queue

apod.

..... a výsledek by byl, že by se na to téměř nemuselo sáhnout ručně a bylo by to co nejrychleji obnoveno.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

jnovak
antispam: Ano

Příspěvekod jnovak » 17 years ago

Odpověď na to neznám, ale rád bych potvrdil tuto skutečnost (alespoň dle mého názoru je to problém verzí 3x). Když jsou názvy rozhraní přejmenovány z původních (ether1,....).
Tipnul bych si na bug ROS-u. :-)
Pokud rozhraní se nachají s původním názvem vše je ok. Já si konfigurace exportuji a pak postupně nahrávám zpět.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

Problém s tímto je už od verze 2.9. Položka import v terminálu nefunguje a proto to člověk musí krok po kroku obnovovat. Nejhorší na tom je, že nelze vzít rsc nebo spíše jeho obsah a nakopirovat do terminálu, ale musí taky pečlivě vybrat co nejdříve nakopírovat. Např. u QT je potřeba nejdříve vložit hlavní parenty a až pak uživatele. Špatné na tom je, že i ty hlavní parenty jsou různě rozmístněné v tom rsc, takže je člověk v těch xxxx řádcích musí najít atd. atd.
0 x