hapi píše:super super ale když to neumíš ovládat tak je ti to na nic. Mikrotika ovládá půlka osazenstva tohohle fora. Cisco tady na foru tak 10 lidí? A jako proč to furt řešíš? podmínka je mikrotik. To je jako kdybych dostal cisco do ruky já. Pro mě to je jenom předražený těžítko na stůl protože v tom neudělám ani pííp. Pokud někdo už má přizpůsobeno všechno na mikrotik tak ho nějaký cisco zajímat nebude.
Když umíš ovládat mikrotika a chápeš principy, víš proč tam ty věci nastavuješ... tak přechod na jinou platformu není zase takový problém. Naposledy jsem dělal instalaci ASR1k - dělalo se na tom BGP (bez full table) + ne úplně složitý NAT. Příprava (analýza nové topologie a vyrobení +/- stejné konfigurace jako byla na původním CCR) mi trvala cca 4 hodiny, instalace na místě vč. zaškolení člověka, který Cisco viděl v podstatě prvně (tzn. vč. úplných základů používání Cisco CLI) trvala zhruba 8 hodin. Konfiguraci jsme prošli řádek po řádku aby věděl co tam má nastavené + ji ode mě dostal okomentovanou, prošli jsme i nějakou základní diagnostiku (k té taky dostal návod).
V okamžiku kdy pochopíš, že to Cisco je sice předražené, ale má to vlastnosti, které Mikrotik pravděpodobně NIKDY mít nebude (asic/tcam) tak třeba zjistíš, že prostě nechceš jinak...