❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zatizeni spoje = zvyseni casu pingu
-
Zatizeni spoje = zvyseni casu pingu
Kdyz zatizim spoj P2P tokem dat, 500k az 2mbit tak me vyrazne vztoupne ping mezi obema konci P2P (z 1ms na 200ms napr.), dokonce zacnou vypadavat pakety. Da se tomu nejak zamezit? Signal i kvalita zustava stale stejna.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Zkusil bych omezit p2p , třeba jak to mám já přes den dávám menší rychlost a od 00:00 do 6:00 plnou rychlost pro p2p, prostě budeš muset použít queue tree , jinak ti to vytížícelou linku a to třeba jen jeden člověk. Proto použi pcq na destination IP aby dělil rychlost podle IP . Nejlepší je asi příklad : 212.20.99.133 demo / demo
0 x
Mysl je tvým osudem !!
-
golismen píše:Zkusil bych omezit p2p , třeba jak to mám já přes den dávám menší rychlost a od 00:00 do 6:00 plnou rychlost pro p2p, prostě budeš muset použít queue tree , jinak ti to vytížícelou linku a to třeba jen jeden člověk. Proto použi pcq na destination IP aby dělil rychlost podle IP . Nejlepší je asi příklad : 212.20.99.133 demo / demo
On ma asi na mysli spoj bod bod bezdratom . Ale pri toku 500k ping 200ms je naozaj dost na prd a dakde musi byt chyba . Skus pozriet ake mas na tom spoji RX/TX CCQ , uz sa mi stalo ze signal bol ok a spoj chodil zle .
0 x
taky bych rekl, ze na tom spoji nebude neco v poradku .
Otazkou je , co tam tece za trafic, jaka je kavlita spoje a jak jsou silne masinky + jejich konfigurace
Otazkou je , co tam tece za trafic, jaka je kavlita spoje a jak jsou silne masinky + jejich konfigurace
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
reset píše:taky bych rekl, ze na tom spoji nebude neco v poradku .
zda se ze to padalo kvuli P2p provozu. spoj ma signal na obou stranach -68db a kvalita linky je 100/100, jsou to dva rb333 jeden jako AP a druhy jako klient. zabezpecene spojeni.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
Nepomaha na prenos p2p bordelu nstreme ? Nstreme by mal spajat pakety do vedsich ramcov a tie potom vysielat cize moze eliminovat zahlcovanie spoja malimi paketmy .
0 x
michal.siman píše:zda se ze to padalo kvuli P2p provozu. spoj ma signal na obou stranach -68db a kvalita linky je 100/100, jsou to dva rb333 jeden jako AP a druhy jako klient. zabezpecene spojeni.
stejny hodnoty jsou i pri plnem zatizeni a problemech ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam