dodavatel při montáží udělal "drobnou" chybku a na trasách ve stovkách metrů použil 120km SFP
Máte někdo zkušenosti s útlumovýma článkama?
rsaf píše:Řešení to asi je (celkem běžně se to dělá), ale není i finančně lepší je vyměnit i kdyby se ty 120km měly prodat jako použité?
rsaf píše:Jenom ze zvědavosti - kolik těch modulů je a jaká je reálná vzdálenost na kterou to svítí? Jsou to origo (nebojím se říct předražené) moduly nějakého renomovaného výrobce nebo jsou to nějaké obyč OEM?
Měli jsme nějaké origo cisco 80km a tam za těch 100tis byly tak dva kusy
Salamander píše:U SFP >80km je problem ze muzes trvale poskodit prijimaci diodu, ale s pevnym utlumovym clankem bych se toho vubec nebal. Provozujeme nekolik tras kde jsou utlumaky pripojene (1-10dB) a nikdy s nimi nebyl problem.
Laibir píše:Když už se to tady řeší. Mám moduly na 20km a jedou cca na 140m. Je možné že jsou přebuzené a proto mi vzniká na druhé straně rx fcs error? Přikládám výpis SFP.
Laibir píše:Když už se to tady řeší. Mám moduly na 20km a jedou cca na 140m. Je možné že jsou přebuzené a proto mi vzniká na druhé straně rx fcs error? Přikládám výpis SFP.
sfp_20km.png
Sidi píše:Dle datasheetu mají moduly overload na -9dB, ale reálný signál je cca -4 až -6dB (dle umístění). Běží to tak cca měsíc a některé spoje se začínají rozpojovat - aby už nebylo pozdě. Nějak mě nenapadlo takovouhle kravinu kontrolovat a zjistil jsem to až při prvních problémech ...
Salamander píše:Sidi píše:Dle datasheetu mají moduly overload na -9dB, ale reálný signál je cca -4 až -6dB (dle umístění). Běží to tak cca měsíc a některé spoje se začínají rozpojovat - aby už nebylo pozdě. Nějak mě nenapadlo takovouhle kravinu kontrolovat a zjistil jsem to až při prvních problémech ...
2x vetsi vykon na RX uz bych povazoval za hodne velky problem a predpokladam ze to bude pricina problemu. Diagnostika na aktivnim prvku nic nehlasila?