❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jen automatickou fakturaci, nic víc :(

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
teo

Jen automatickou fakturaci, nic víc :(

Příspěvekod teo » 17 years ago

Měsíc co měsíc musím dělat jak **** tu nejnezáživnější práci - fakturaci. :evil: :evil: :evil:

Prosím poraďte mi jednoduchý program na automatickou fakturaci.

Tu LMS mi neraďte, nejsem v linuxu zběhlý a navíc je to komplexní řešení a já chci jen automatickou fakturaci.
Nemusí to být ani synchronizované s bankou (pro kontrolu plateb) to klidně zadám, jen už nechci fakturovat.

Děkuji
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

http://www.google.cz a tam zadaj slovo fakturace.... snad sa ti nieco zapaci ;-)
0 x

teo

keksik píše:http://www.google.cz a tam zadaj slovo fakturace.... snad sa ti nieco zapaci ;-)

Get out! :evil:
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 17 years ago

Me udelal automatickou fakturaci kamarad... Delam to tak, ze se prvniho prihlasim do systemu a automaticky se faktury vytvori. Uzivatele maji potom sva jmena a hesla a berou si faktury ze systemu. (jeste nemam dodelany aby pri vytvoreni faktury pribyla v systemu a automaticky se odeslala na mail.) Pri zaplaceni poplatku naimportuju vypis z banky (txt,csv) a platby se sparuji dle var.symbolu ktery maji uvedeny v systemu.. Pri prihlaseni pak vidi kdy platba prisla. V pripade zajmu mohu poskytnout ale jak rikam je to jeste v plenkach a chybi tam dodelat par veci ale jako zaklad to staci.
0 x

teo

Bohus píše:Me udelal automatickou fakturaci kamarad... Delam to tak, ze se prvniho prihlasim do systemu a automaticky se faktury vytvori. Uzivatele maji potom sva jmena a hesla a berou si faktury ze systemu. (jeste nemam dodelany aby pri vytvoreni faktury pribyla v systemu a automaticky se odeslala na mail.) Pri zaplaceni poplatku naimportuju vypis z banky (txt,csv) a platby se sparuji dle var.symbolu ktery maji uvedeny v systemu.. Pri prihlaseni pak vidi kdy platba prisla. V pripade zajmu mohu poskytnout ale jak rikam je to jeste v plenkach a chybi tam dodelat par veci ale jako zaklad to staci.

Děkuji, zní to zajímavě mohl bych poprosit print screeny? Kontaktuji Vás na ICQ
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 17 years ago

Kdyz jsem to pred casem resil, tak za to chtel kazdy nehorazne penize. Nakonec jsem zjistil, ze vse co na to potrebuju je mit MS Office a ten jsem uz za nemale penice koupil. Mam to udelane pres MS Word a pres Hromadnou korenpsodenci. V podstate je jeden list (seznam) zakazniku a jeden formular. Na seznamu zakazniku je vzdy jeden radek zakaznika, ktery dale obsahuje jeho zakaznicke cislo a castku s DPH a bez DPH atd. Pro sekretarku je priprava vsech klientu ke kazdemu 15 dni v mesici (mame zuctovaci obdobi od 15 do 14 dne v mesici) na par minut. Kdyz nepocitam vymenu papiru v tiskarne, tak s tim vlastne neni ani zadna prace co se tyka tisku.

Nize je uvedeny postup - rychlokvasak pro sekretarku (sekretarka mam ten navod z obrazky :-) ).

Návod na hromadné zpracování a tisk faktur tzv na jeden klik:

1. Otevřeme dokument davka01_faktura_hl_dokument.doc a pokud do dokumentu pro tisk nejde zapisovat, přejdeme do volby Nástroje - Odemknout dokument.
2. V připraveném vzorové dokladu davka01_faktura_hl_dokument.doc změníme pouze datumy !!! (Datum vystavení, splatnosti, zdanitelného plnění a po té nezapomnět ještě dobu služby na měsíc do předu od 15 tohoto měsíce do 14 příštího měsíce) a dáme uložit dokument.
3. Zvolíme znovu Nástroje – Dopisy a korenspodence - průvodce hromadnou korenspodencí.
4. Ve spod (dívej se dolů napravo) zmáčkneme počáteční dokument (Krok 1)
5. Vybrat příjemce (Krok 2) Vybrat jiný seznam (musí se otevřít soubor davka01_faktura_seznam_zakazniku.doc). Soubor davka01_faktura_seznam_zakazniku.doc naleznes ve stejném adresáři jako tuto nápovědu.
D:\08_faktury_co_mesic\davka01_faktura_hl_dokument.doc
6. Jak otevřeme seznam zvolíme např. všechny (viz. Okno níže – na levo tlačítko vybrat vše a dáme tlačítko OK).
Na levo zhruba uprostřed uvidíš, z kterého adresáře se tahají data pro tisk faktur (viz obr. Níže - cesta)
7. Dále pokračujeme Vytvořit dopis
8. Zobrazit náhled dopisů případně upravíme seznam příjemců (můžeme, ale nemusíme upravit seznam příjemců)
9. … a dáme dokončit hromadnou korenspodenci
10. Napravo v okně vidíme tisk a ten zmáčkneme (vytisknout všechny záznamy). Po domáčknutí by se měla zapnout tiskárna tlačítkem ON a po té na obrazovce uvidíme jak to bude vytištěno v okně FinePrint.
11. Nastavíme rychlost tisku (možnosti - Draft)!!! a v okně FinePrint zvolíme nalevo rozvržení Bypasse a odklikneme Tisk
12. Nyní zavřeme MS WORD dokument davka01_faktura_hl_dokument.doc a to bez uložení dat !!!
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 17 years ago

Hmmm.... jj .. ale tohle (přes MS Office) to neřeší třeba automatickou fakturaci pro někoho měšíčně, pro někoho 3-měsíčně nebo půlročně a ročně, vč. možných slev :? ... i tohle bych od automatické fakturace čekal... :wink:
0 x

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 17 years ago

Bohus píše:Me udelal automatickou fakturaci kamarad... Delam to tak, ze se prvniho prihlasim do systemu a automaticky se faktury vytvori. Uzivatele maji potom sva jmena a hesla a berou si faktury ze systemu. (jeste nemam dodelany aby pri vytvoreni faktury pribyla v systemu a automaticky se odeslala na mail.) Pri zaplaceni poplatku naimportuju vypis z banky (txt,csv) a platby se sparuji dle var.symbolu ktery maji uvedeny v systemu.. Pri prihlaseni pak vidi kdy platba prisla. V pripade zajmu mohu poskytnout ale jak rikam je to jeste v plenkach a chybi tam dodelat par veci ale jako zaklad to staci.

Prosil bych kolegu, aby nenabízel něco, co pak stejně nepustí z ruky. Po ICQ mi bylo řečeno, že se mu to nechce dávat z ruky, respektive ne zadarmo. Děkuji.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

spreamer: bez urazky ale nieje to malo prace a tak neviem co je na tom zleho ze to nechce darovat... tiez momentalne vyvyjame velmi podobny system, podla nasich poziadaviek a nieje to zrovna malo prace, tiez sme zvazovali pripadny predaj do buducna, co nieje vylucene ale zadarmo rozhodne nie....
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

asdewq píše:spreamer: bez urazky ale nieje to malo prace a tak neviem co je na tom zleho ze to nechce darovat... tiez momentalne vyvyjame velmi podobny system, podla nasich poziadaviek a nieje to zrovna malo prace, tiez sme zvazovali pripadny predaj do buducna, co nieje vylucene ale zadarmo rozhodne nie....

jj, napodobne, my taky ted neco vyvyjime a protoze nas to neco stoji, tak nejspis zadarmo bych taky nedaval, otazka je jakou cenu nabidl
0 x

Spreamer

Ajfel píše:
asdewq píše:spreamer: bez urazky ale nieje to malo prace a tak neviem co je na tom zleho ze to nechce darovat... tiez momentalne vyvyjame velmi podobny system, podla nasich poziadaviek a nieje to zrovna malo prace, tiez sme zvazovali pripadny predaj do buducna, co nieje vylucene ale zadarmo rozhodne nie....

jj, napodobne, my taky ted neco vyvyjime a protoze nas to neco stoji, tak nejspis zadarmo bych taky nedaval, otazka je jakou cenu nabidl

Cenu nenabídl žádnou, proto jsem chtěl nabídnout pomoc/znalosti v routerOS, ale také jsem nepochodil. Nemám natolik velkou síť, abych si mohl dovolit platit člověka. O vloženém úsilí do určité věci mi nemusíte povídat (sám jsem vybudoval infrastrukturu sítě, internetové stránky a potřebné licence již v 18ti letech ....). Zkrátka se snažím s každým domluvit, jenom mě mrzí, když se někdo nabídne a pak se nechce dál bavit. No nic, pár roku budu muset ještě vydržet, až budou prostředky:) Hezký den.
0 x

fcc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fcc » 17 years ago

Zkus se poptat firmu http://www.ispadmin.cz . Jsou velice ochotní a prodají ti licenci i na míň uživatelů. Nevychází to tak strašně.... Mám taky malou síť a tohle mě vytrhlo trn z paty i když to stálo peníze.

Čus Pavel
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 17 years ago

Uvažoval jsem také o ISP admin pro celou sit.Ale tento program bych využil jen tak z 40 % abych nemusel předělavat stavající věci jak jsou včetně účetní ktera dela ve svem vlastnim programu. Mam domluveny program co by měl umět davkovou komunikaci s bankou vystavovat automaticky faktury upomínky a databazi užiavatelu včetně zařízení .Cena by měla být poloviční než je ISP admin.. tedy 7 000 Kč(co jsem viděl verzi myslím za 15 k ISP admin.) Jediny problem je že ten program vychazi z DOS učta ,protože účetní firma použiva radeji bezokenní programy.Pokud ten program bude OK predam kontakty firmy co to vyrábí.
0 x

fcc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fcc » 17 years ago

Mě IPsadmin vyšel pro 100 lidí rozhodně míň než 15000 Kč. Je tam export do účetnictví Pohoda což je dnes účetní standart.
0 x

Spreamer

fcc píše:Mě IPsadmin vyšel pro 100 lidí rozhodně míň než 15000 Kč. Je tam export do účetnictví Pohoda což je dnes účetní standart.

Účení standart nevím, já osobně používám Money S3 a ten má velice dobře přepracované sklady a cena je ještě lepší něž u Pohody. Shodou náhod jsem si Pohodu také nainstaloval, jelikož jsem slyšel, že automatickou fakturaci umí, ale zatím jsem neměl moc času se tím prokousat. Nevíš jak je to s tou Pohodou? :)))
0 x