Dobry den,
chcel by som sa spytat, ci tu ma niekto skusenosti s tym, ze ked oznaci packet nejakym mangle pravidlom, tak tento packet na zaklade jeho packet-marku potom dokaze rozlustit minimalne na dalsom routeri v poradi. Cize situacia (schema siete) :
1. Mikrotik RouterOS - Tu nastavim packet-mark na "Ahoj"
2. Dalsi Mikrotik RouterOS - Tu sa snazim dany packet-mark vyhodnotit a spracovat, resp. preznackovat
3. Iny router - Tu sa konci putovanie paketu s packet-mark "Ahoj"
Ak mate aj informaciu ako to spravne nastavit, resp. kde sa predmetny packet-mark nachadza pri sniffri bol by som Vam veeeeelmi povdacny za kazde info.
Dakujem Vam velmi pekne
Rado
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Packet mark a jeho putovanie
Paket mark i conn. mark existuje pouze v ramci 1 routeru - paket si ho nenese ssebou.
0 x
Maxik píše:Paket mark i conn. mark existuje pouze v ramci 1 routeru - paket si ho nenese ssebou.
Dik moc tak este jedna otazka ... v pripade, ze by som potreboval preniest nejaku informaciu v tomto pakete (jedna sa mi konkretne o nejaku agregaciu na zaklade nejakych znaciek v hrdle) je na to vobec mozne nieco pouzit? Routing Mark? Len strielam

0 x
Routing mark je tez jen v ramci routeru, TOS priznaky se zapisuji do hlavicky takze by mely dojit na dalsi routery, doufam ze se nemylim.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Maxik píše:TOS priznaky se zapisuji do hlavicky takze by mely dojit na dalsi routery, doufam ze se nemylim.
Tak tak, jen je dobré je na hraničním routeru TOS zase nulovat, protože hrozí nebezpečí, že by je i někdo dále mohl používat a třeba použití příznaků min-cost nebo max-troughput u VoIP nebo her by byl bylo zcela jistě nemilé.
BTW.:To už opravdu dnes nikdo nečte manuály?
Manuál píše:Mangle is a kind of 'marker' that marks packets for future processing with special marks. Many other facilities in RouterOS make use of these marks, e.g. queue trees and NAT. They identify a packet based on its mark and process it accordingly. The mangle marks exist only within the router, they are not transmitted across the network.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
o TOS viem, len ten ma 8 bitov z ktorych ja dokazem vyuzit max. 4. To je dost nevyhovujuce
ale riesenie asi neexistuje.

0 x