❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

DHCP deasigned asigned

Návody a problémy s konfigurací.
Drobek

Re: DHCP deasigned asigned

Příspěvekod Drobek » 17 years ago

Maxik píše:K tomu lease time to ti pripada v poradku mit lease time tyden ? Ja mam 5min a zadnej problem jsem nezaznamenal, fakt je ze vetsinu mam nastavenou natvrdo jen asi na 3 mistech je DHCP server.

No, normalne pouzivam 1d, pouzivat kratsi cas je naprosto nesmysl, zbytecne to zatezuje sit. Kazdopadne lease time na toto vliv podle mych testu nema (skuste se ozvat s hodnotama i vy ostatni, komu to dela). Na nekterych lokalitach tento problem neni vubec, prestoze tam je lease time 1d, nebo min. BTW. co te vedlo k tem 5 minutam? Nejaky problemy? Diky
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Ja použivam lease time 30d. A nikde s tim nemam problem. Problém byl pouze u Vist že tam nebyla vyřešena kompatibilita s DHCP serverem mikrotiku. Ale to je vyřešeno od verze 2.9.50 a výš. A u všech verzí 3.X je to taktéž vyřešeno...
0 x

dikobraz

Příspěvekod dikobraz » 17 years ago

Ak dam 5minut lease tak sa hraci stazuju. Ze nevedia hrat normalne sietove hry.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Pri obnoveni IP nedochazi k zadnemu lagu nebo jsem si nevsim take jsem ted na DHCP 5min, prijde mi rozumnejsi kratsi cas treba jeste 30min je ok. protoze kdyz klient vypne PC visi tam bound jeste kdovi jak dlouho. Jak moc to podle vas zatezuje sit ja jsem si teda nevsim absolutne zadneho narustu :)
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 17 years ago

lease time na toto vliv podle mě vůbec nemá, zkoušel jsem, opravdu různé časy, možná je potřeba mít authoritative yes, pod tím nic zaškrtnuté a v leases všechny uživatele na static a nemít zaškrtlé client ID, jako kdyby se mac adres mezi sebou hádali,ale není to ověřené zatím, problém stále přetrvává, v network mám 3druhy dns.
0 x

Drobek

Maxik píše:protoze kdyz klient vypne PC visi tam bound jeste kdovi jak dlouho.

A cemu to jako vadi??? At je to tam klidne dva roky, me je to jedno.
Maxik píše:Jak moc to podle vas zatezuje sit ja jsem si teda nevsim absolutne zadneho narustu :)

No tech 5 paketu navic za 5 minut asi problem podle mne nebude. Setkal jsem se s problemy ( stejne jako dikobraz ) u nekterych aplikaci a her. Take na tomto nastaveni rady padaji openvpn tunely a to taky nechapu. Je mozne ze pri nastaveni lease time na 5 minut se tento problem neprojevuje tak moc ( me se jevi, ze kdyz na nekterych pc dojde ke zmizeni DNS nastaveni treba za 1 minutu, tak bych musel mit lease time snad na 30 vterin). Jako workaround to mozna ma smysl, ale jako trvale reseni je to naprosto k nicemu ( pro mne).
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 17 years ago

Tak co přátelé ? přišly jste někdo na to jak vyřešit tento problém?
moc díky za odpovědi...
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

nieco podone sme mali aj u nas, klientom mizla pre istotu brana. problem ciastocne vyriesilo prepnutie klientov do WISP rezimu (u nas pouzivme bezne bridge). problem nie je v DHCP MT ale vo windows usroch, kde ide pravdepodobne o nejaky druch infiltracie, ktoru sa mi vsak nepodarilo s urcistostou potvrdit.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

dikobraz

Ja som to poriesil takto: Vymena CFky za disk. Zmena MK 2.9.51 na 3.7. komplet backup pretiahnuty na ver 3.7. Ale neviem povedat, ze co pomohlo. Momentalne bez problemov.
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 17 years ago

Nao ja jsem taky vyměnil Cfkartu za disk, zatím vse v pořadku ale pro jistotu jsem vypnul dhcp , mel jsem tu cfku nakou divnou misto 1 giga vydelo pc jen 400mb .
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Zatím sleduji tuto diskusi s úsměvem na tváři, ale teď vážně...jsou někteří klient ve stavu offered?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

jirk

Příspěvekod jirk » 17 years ago

Vypozoroval jsem, že mně adresy DHCP přidělilo správně. Nevymazala se ani DNS ani brána. Když jsem se díval ve widnows na stav připojení, tak se pakety odesílaly, ale žádné nepřijímaly. Po opravení síťového připojení se připojení rozjelo, ale jen na určitý čas a pak zase zatuhlo. Co si pamatuju, tak u jednoho PC pomohlo přeinstalovat počítač. U dalšího PC jsem musel změnit uplně IP adresü. př. místo koncové 60 dát 80. Tuším, že nepomohlo dát ani IP napevno. Tzn. z toho by vyplývalo, že u mne s tím nemá DHCP nic společného.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

A napadlo vás, krom toho pozorování, zkoušení, vyměňování CF za HDD a odesílání se do internetového pravěku, třeba se mrknout do logů a "na drát"? U jednoho z mích klientů se totiž něco takového dílo, tak jsem se na to mrknul. Problém byl v tom, že při DHCP Requestu klient neodesílal IP adresu, kterou požadoval a tak mu vždy RoS zaslal DHCP NAK a klient se vyrestoval a pořád takto dokola(což působilo menší tok na síti, ale hlavně trošku větší zatížení RouterBoardu než je obvyklé). Já jsem ho v Leases viděl ve stavu offered. Zajímavé bylo, že i přesto měl sebe klient přiřazenu IP adresu, jen to po nějaké době klientův Dhcpcd vzdal a IP adresu mu sebral a dokud si o ni znovu nevyžádal, tak mu síť nejela. Pro jistotu jsem přiložil co jsem nachytal.
Přílohy
dhcp.tar.bz2
(1.64 KiB) Staženo 159 x
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

dikobraz

Riesenie?
0 x

Drobek

Petr Vlašic píše:A napadlo vás, krom toho pozorování, zkoušení, vyměňování CF za HDD a odesílání se do internetového pravěku, třeba se mrknout do logů a "na drát"? U jednoho z mích klientů se totiž něco takového dílo, tak jsem se na to mrknul. Problém byl v tom, že při DHCP Requestu klient neodesílal IP adresu, kterou požadoval a tak mu vždy RoS zaslal DHCP NAK a klient se vyrestoval a pořád takto dokola(což působilo menší tok na síti, ale hlavně trošku větší zatížení RouterBoardu než je obvyklé). Já jsem ho v Leases viděl ve stavu offered. Zajímavé bylo, že i přesto měl sebe klient přiřazenu IP adresu, jen to po nějaké době klientův Dhcpcd vzdal a IP adresu mu sebral a dokud si o ni znovu nevyžádal, tak mu síť nejela. Pro jistotu jsem přiložil co jsem nachytal.

Do logu jsem se samozrejme dival a vskutku je tam nic. ( rozumnej nic pouzitelnyho ).
0 x