❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Max. rychlost na vstupu a vystupu

Návody a problémy s konfigurací.
homi
Kontaktovat uživatele:

Max. rychlost na vstupu a vystupu

Příspěvekod homi » 17 years ago

Nevíte někdo jak zabezpečit aby šlo do Tika (hlavní server) max 7MB a odcházelo max taky 7M?

Jak by se to mělo správně Manglovat a jak pak nasledne omezit dík za konfiguraci
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

mrkni se na dema da se to udelat mnoha zpusoby.
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

stačí mi ten nejjednoduší a nejúčinější a pak nevim jesli mam přesně nastavit 7 MB nebo o mego méně. někdo říká že je lepší nastavit o měgo méně tak nevím.

je to treba i u tebe na demu?
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 17 years ago

homi píše:Nevíte někdo jak zabezpečit aby šlo do Tika (hlavní server) max 7MB a odcházelo max taky 7M?

Jak by se to mělo správně Manglovat a jak pak nasledne omezit dík za konfiguraci

prichazelo 7 a odchazelo 7? to sem nejak nepochopil, trosku specifikuj co presne chces nebo muzes mrknout na 88.146.216.179 jmeno atheros heslo sk
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Jde mi o to ze mam konektivitu 7 / 7. a do sveho serveru nechci poustet treba 7,5
nevim jak to lepe popsat ...
proste uvedu priklad kdbych mel koupeno 50 / 50MB tak bych nechtel kdyby to měl muj ISP spatne nastaveny aby mi tam slo treba 70/70MB

Takže já chci docílit toho, že mi do sítě nepude víc jak 7M
a nebudu odesílat víc jak 7M
0 x

velkeprdy

porad mi to prijde jako na hlavu postavene pokud ovsem nemas konekt od sloane parku kde ti umozni ceprat kolik chces a zaplatis si prumer plus neco malo navic.. no dejme tomu.. ale na to ti staci jedno pravisdlo v simple queue kde download i upload das na tech 7m a adresu do target treba 0.0.0.0/0
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

presne nejjednodussi moznost je 1ks SQ pro adresy 0.0.0.0/0 a nastavit 7down a 7 up, ale neni to dokonaly pac ti to nekteri zasvihaji p2p, chce to pak jeste spachat nejakou priorizaci.
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Super fungujeto todle jsem opravdu nezkousel sem si myslel že se musi manglovat vstupní interface atd..
ale ono je to opravdu jak pro blbce díky moc :) a omlouvam se za zbytecny příspěvky... :arrow: Díky

Holt jsem jeste lama :)
0 x

velkeprdy

pokud pozadavek presne specifikujes nic neni nemozne, skoro nic :) simple je od toho aby bylo simple, moznosti jsou omezene ale presto pro hodne pripadu dostacujici
0 x