❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Racom Ray3
Re: Racom Ray3
Jo RAY3 v 10 Ghz, by byl dobrý, ale toho asi nedočkám a v tý době už to případně nebudu potřebovat. Jinak na konkurenčním produktu, kterýmu poslední dobou nemůžu přijít na jméno, používáme 1024 QAM celkem na dost místech, když se to dobře naladí. Jinak se mi líbí summit, že umí 2x28 Mhz i když je to těžké najít v pásmu, je taky dost míst, kde se to dá použít. Ze všech českejch rádií jsem nejvíce spokojen s Racomem, aj s tím je nejméně problému, nejednoduší instalace, předělávání servis. Nevím jestli má smysl, aby dělali třeba 80 Ghz, kde nemůžou podle mne moc konkurovat Eriku atd.
1 x
Přesně tak. Chce to 2x 28Mhz a bylo by to super rádio o které by byl určitě zájem
0 x
Jo jo vyrábí, akorát to nedělá racom a asi nebude. No vím, že spousta lidí používá 56 Mhz, než aby kupovala rádio s dvěma modemy. No uvidíme fandím Racomu, ale tempo vývoje a uvádění produktů je velmi pomalé, ale za to mají odladěné no, ale čas dnes hraje velkou roli. Ostatní čeští výrobci, dříve uváděli hodně novinek, teď jsou novinky skoro na nule, někde na nule. Chápu že vývoj je drahý a trh je malý. Zvlášť třeba na 10 Ghz na 17,24 Ghz se dá nabídnou na více trzích.
0 x
Co jestli se vyrábí v Racomu ?
Jenya píše:Vyrabi se TO u Racomu?K3NY píše:2x28MHz s XPIC
PS. to uz se vyrabi
0 x
Racom ne, ale jeden vetsi vyrobce to dela, stejne tak dela 80GHz s kapacitou 10Gbps
0 x
K3NY píše:Racom ne, ale jeden vetsi vyrobce to dela, stejne tak dela 80GHz s kapacitou 10Gbps
Tvl to je odpověď jako pojď do mě z boku. Kdo dělá 2x28 MHz xpic v desítce?
0 x
Dělá to Summit je otázka jestli to je xpic nebo 2x28 Mhz úplně jsem to nenašel, nebo jen špatně koukám.
0 x
whef píše:Dělá to Summit je otázka jestli to je xpic nebo 2x28 Mhz úplně jsem to nenašel, nebo jen špatně koukám.
Nevím jaká je přesně definice XPICu? Summit jsou dvě odělená rádia v jedné jednotce. 2x28Mhz s možností rozšířit na 2x56Mhz
0 x
Myslel jsem že nevim jestli tam jsou dvě rádia v jedné polarizaci Xpic beru za to že tam jsou dvě co vysílají křížem na jiné polarizaci jako to umí treba Ceragon. Nevim jak je to přesně nadefinované.
honzam píše:whef píše:Dělá to Summit je otázka jestli to je xpic nebo 2x28 Mhz úplně jsem to nenašel, nebo jen špatně koukám.
Nevím jaká je přesně definice XPICu? Summit jsou dvě odělená rádia v jedné jednotce. 2x28Mhz s možností rozšířit na 2x56Mhz
Naposledy upravil(a) whef dne 28 Apr 2019 17:10, celkem upraveno 1 x.
0 x
Xpic je stejna frekvence v obou polarizacich. To summitd nema, ale pry pripravuje.
0 x
Jenya píše:K3NY píše:Racom ne, ale jeden vetsi vyrobce to dela, stejne tak dela 80GHz s kapacitou 10Gbps
Tvl to je odpověď jako pojď do mě z boku. Kdo dělá 2x28 MHz xpic v desítce?
jj 2x28 s XPIC
0 x
iTomB píše:Xpic je stejna frekvence v obou polarizacich. To summitd nema, ale pry pripravuje.
Víš něco bližšího, nějaký nový produkt? Summit má 2x stejnou polarizaci a kanál musí být rozdílný. Stejný to nepovoluje
0 x